Yī lù shùn fēng, Kuang Kuang

Courtesy of all my international readers (one, hi Stella!) I will write today's post in English, because let's face it, I usually write them halfway in English anyway. I've had a lovely visit from Stella the last couple of days, hanging out for the last time in a while as she is going back to Shanghai next week! We've been having fika, gone shopping, watched Suits, been to a museum, talked and talked about lots of fun and interesting things, and had dinner in a lovely restaurant that seemed to cater mainly to romantic couples, lol. It was so great to have some final quality time, and I hope to see you again soon Stella, whether in Sweden, Shanghai or somewhere in between! (By the way, if the headline says anything weird, I totally blame google translations.)
 

I'm all out of love

Usch vad jag har tappat blogglusten det sista! Vi har ändå haft ganska mycket för oss i dagarna, men jag har ändå ingen inspiration för att blogga överhuvudtaget. Utom när det dyker upp såna här saker förstås. Ni vet hur jag har en undying omnipotent crush på Jared Padalecki? Ibland gillar jag Jensen Ackles precis lika mycket.
 

Starships were meant to fly

Jag har haft en riktig Fandom Friday idag. Äntligen släpptes bloopersen från säsong 7 på youtube så jag viddade snabbt ihop en egen version. Dessutom dök det upp en tackvideo från J2 eftersom Supernatural nyss har passerat 10 miljoner likes på facebook, och spoilers och bilder från första avsnittet från säsong åtta, som har premiär den 3 oktober. Bästa sortens fredag.
 
Voilà, senaste blooper-videon:
 

Say it with a gif - Thesis edition

Fick en impuls att jag ville blogga men kom inte på något kul att skriva överhuvudtaget, så istället drog jag fram ett gammalt utkast som jag gjorde medan jag skrev uppsats i våras men sedan glömde publicera. Det är en generell beskrivning av den mycket seriösa och vetenskapliga process som ledde fram till en färdig D-uppsats och civilekonomexamen. Okej, det är ganska random, men det var ändå mest avsett som terapi för mig själv medan jag skrev. Hm, kanske jag borde göra en jobbsökar-edition härnäst?

Januari:

16/1 - Okej, så vi ska skriva en uppsats!

20/1 - Projektplan? Vaddå projektplan?Februari:

1/2 - Projektplanen klar!

2/2 - Underkända på projektplanen

3/2 - Okej, så den här astråkiga delen om metod är alltså viktig?9/2 - Dags att börja sätta sig in i teorin och läsa en massa akademiska artiklar

13/2 - Mer akademiska artiklar16/2 - Hm, undrar om vi borde läsa lite fler akademiska artiklar?Mars:

1/3 - Första riktiga handledarmötet. Lite smånervöst.5/3 - Ugh, skriva teoridelen. Källor och skit.

12/3 - Börjar på allvar fatta grejen med kaffe...29/3 - Inför mellanseminariet. Förberedd på det värsta.

 
29/3 - Först ut på mellanseminariet. Går bättre än förväntat.
 


29/3 - Fortfarande på mellanseminariet. Detaljerade diskussioner kring de andra gruppernas uppsatser många, många, många timmar senare
 


April:


2/4 - Handledarmöte. Vår handledare tycker att vi ligger efter.5/4 - Dags att göra intervjuer... Som förstås måste bli väldigt jäkla bra eftersom all empiri bygger på dem. No pressure.24/4 - Får för första gången mestadels positiv feedback från vår handledare27/4 - Överdrivet självsäkra till följd av den positiva feedbackenMaj:

4/5 - Inser att deadlinen är en dryg vecka tidigare än vi trodde...

8/5 - Får ett plötsligt genombrott med analysen och skriver ett helt genialiskt avsnitt som knyter samman allt11/5 - Handledarmöte. Vår handledare förstår inte ett ord av mitt genialiska avsnitt som knyter samman allt.13/5 - Genomgång av analysen. Igen.16/5 - Försöker skriva slutsatsdiskussion17/5 - Ledig dag för att samla krafterna inför slutspurten.18/5 - Får äntligen ihop det sista till uppsatsen och kan anse oss vara färdiga
 
 
29/5 - Har planerat att snabbt och lätt läsa igenom de andra uppsatserna för att kunna opponera31/5 - Seminariedagen! Generell inre sinnesstämning innan seminariet:
 
 
31/5 - På seminariet. Opponenterna anmärker i princip inte på någonting

 
 
31/5 - Resten av seminariet. Som inte handlar om min uppsats
 
 
 
 


31/5 - Seminariet är över
 
17/6 - Godkända. På. Uppsatsen.
Better run through the jungle

Hoppsan, luften gick vist ur bloggandet lite när jag hade kommit igång så bra! Eller okej, luften gick ur lite överhuvudtaget, har varit helt slut i helgen efter de intensiva första veckorna här i Göteborg. (För att inte tala om att den där träningsvärken satt i i flera dagar.)
 
Helgen har varit mycket lugnare, i fredags hade vi spontan champagnekväll här hemma (vilket ledde till att jag missbrukade min twitter hej vilt) och i lördags var jag och Natalie över hos Katarina på en martini. Har även sett så mycket How I Met Your Mother att jag riskerar att utveckla Barneyrettes och börja att säga "Suit up!" eller "Legendary!" till alla jag känner om vi så bara ska till Ica. Men nu blir det en fullspäckad vecka igen, så det är bara att ta upp farten.
 
Apropå ingenting måste jag inflika att jag hittade en sida igår där man kunde se vilken kändis man passar bäst ihop med, och det tragiska svaret var att min bästa celebmatch är en kanadensisk skådespelare som är mest känd för att ha spelat lille Timmy i en 90-tals remake av Lassie. Deprimerande.
 
Okej, dags att ta macheten och hoppa in i jobbsökardjungeln igen. Peace out!
 

Thunderstruck. Like, literally.

Ho-oly shit, vilket träningspass jag har genomlidit! Tänkte ju att jag skulle försöka mig på ju-jutsu här i Göteborg, även om jag var lite tveksam till om det skulle bli lika kul utan min kick-ass partner extraordinaire Anna W. Det var det inte heller, så jag har inte tänkt fortsätta, men det passet jag fick räckte nog för hela terminen, för det innehöll fysen från helvetet, y'all! När fysen normalt sett hade varit slut under ett genomsnittligt pass i Lund, var det i Göteborg dags att springa med höga knän genom hela AC/DCs Thunderstruck - och slänga sig ner och göra en armhävning och sedan ett upphopp varje gång de sjunger "thunder" eller "thunderstruck". Har ni en aning om hur många gånger det är?! Kunde på fullaste allvar knappt lyfta armarna när jag skulle schamponera håret efteråt. Och jag och Maria ska gå och klättra i morgon bitti...
 

Lunch break

Idag kändes det som att hösten började på riktigt och jag ser fram emot att komma in i lite mer disciplinerade rutiner, har tänkt att sitta och söka jobb åtminstone 9-16 varje dag. Okej, i runda svängar i alla fall. Um, jag bloggar visserligen just nu men, eh... jag har lunchpaus.
 
Lovade ju lite bilder från lägenheten, så voilà, here she is!
 
Mitt rum
 
Vardagsrummet
 
Lunchtime
 
Andra delen av vardagsrummet
 
 
 
Köket
 
Fina blommor som Maria fick i tackpresent på jobbet
 
Utsikt från köksfönstret (yes, det är AtmosFear som syns bakom huset.)
 
Vi är inte helt färdiga med inredningen än, fyndade ett par lampor på second hand i helgen som ska upp i hallen och vardagsrummet, och så ska vi fixa en lite större tv, men överhuvudtaget trivs jag redan jättebra, och det är ett klart uppsving från min lilla 25-kvadratare i Lund!

Moosekateer

Vi hade en riktigt lyckad partykväll hos Natalie igår! Vad som från början skulle ha varit en honest to god äkta toga-fest blev istället en lite softare fest med tema huvudbonad. Maria hade stylat ihop söta muffinshattar åt oss som vi bar med stolthet, men när det plötsligt anslöt sig ett älghuvud till festen blev jag överlycklig och bytte genast till mig det. Ägnade sedan säkert en kvart åt att få en bra älgbild på mig själv, vilket var väldigt, väldigt viktigt because of reasons. Kvällen innehöll även en improviserad fotokurs, en hel del buggande (utan älghuvud), och may or may not ha avslutats med en demolerad vägskylt. (Vilket vi som tur var inte hade något att göra med.)
 
 
 
 
 
Ibland kan jag fatta varför folk så ofta tror att jag och Maria är systrar!

Texas, hi y'all!

Typiskt, precis när jag hade börjat få sån klass på bloggen och lägga upp kul saker från verkliga livet så att ni alla hinner tro att Göteborg är början på en helt ny era och slutet för min lilla fixering vid en viss tv-show, så kommer Vancon och underminerar alltihop. Vid frukostpanelen fick Jared för sig att sjunga en sång med alla USAs stater i bokstavsordning, och jag känner att jag verkligen, verkligen måste lägga upp den. I utbildningssyfte alltså. Det här är faktiskt allmänbildning. (Seriously, ge mig en kvart så kan jag dem garanterat utantill sen.)
 

Liseberg

We did it! Jag och Maria tog tjuren vid hornen, den där väldigt höga tjuren som vi ser från vårt köksfönster varje dag, och åkte AtmosFear! Det var... lite antiklimaktiskt, men ändå väldigt kul och man såg ända till Mariannelund! Men det var inte därför vi var på Liseberg från början, vi var där för att möta upp Sara och Simon och kolla på Soundtrack of our lives. Vilket var väldigt trevligt, en liten stund, tills vi insåg att vi inte riktigt hade koll på låtarna anyway, och det var då idén om AtmosFear föddes. Efter mitt och Marias våghalsiga åk (medan de andra fegade på marken) gick vi vidare till ett Tysklandsinspirerat beerhaus (hej Sofia, jag saknar dig) och hängde där tills karusellerna skulle sova. Det var en jättetrevlig kväll och det är fantastiskt mysigt att vara på Liseberg när alla lamporna lyser, som en egen liten sagovärld fem minuter hemifrån.
 
 
 
 

RSS 2.0