The family business

Minns ni den där känslan man hade dagen innan sin födelsedag när man var liten? När man för en gångs skull frivilligt gick och la sig tidigt för att man skulle ville sova bort de sega timmarna som var i vägen, men det kvittade för man kunde inte somna anyway, och när man väl gjorde det så drömde man om och om igen om allt det förväntansfulla som skulle hända nästa dag så att man vaknade på morgonen och var lite förvirrad för man visste inte riktigt om det roliga redan var över, tills man kom på att det ju bara var en dröm och insåg att man fortfarande hade det framför sig? Den känslan?
 
 
Japp, efter mycket otålig väntan var det äntligen säsongspremiär för Supernatural i onsdags! (För övrigt, har ni sett att jag har ändrat beskrivningen på bloggen däruppe till höger? Den känns lite ärligare nu. Just so everyone knows what they're in for.) Eftersom jag är en av ungefär 9 personer i Sverige som överhuvudtaget vet om att den här showen existerar tänkte jag inte tråka ut er med detaljer...
 

Yes I am. Yay, detaljer! Och out of the goodness of my heart tänkte jag börja med att göra det här inlägget till en enkel Supernatural for Dummies-guide, så att ni alla kan hänga med innan jag ger mig in på säsong åtta. Aw shush, ni kan tacka mig senare.
 
Så, the basics. Det här är Sam:
 
 
Och det här är Dean:

 
Och de är inte, som man skulle kunna tro, Calvin Klein-modeller eller Hollywoodhunkar, utan två bröder som hela sitt liv har blivit tränade till att jaga spöken, demoner, och allting annat som goes bump in the night.
 
De är inte heller gay, oavsett vad LiveJournal säger, men Heathcliff and Cathy can suck it, för the story of Sam and Dean är ändå the most co-dependent, desperate, monumentally epic love story ever told.
 
 
Det här är deras bil. Det är en Chevrolet Impala från 1967, även kallad Baby, och den är the most important object in pretty much the whole universe. Kan tyvärr inte förklara varför, men se de första fem säsongerna så kan vi diskutera det sen. 
 
 
Impalan är det närmaste bröderna någonsin har kommit att ha ett hem. Annars bor de mest på sunkiga motellrum eftersom de ständigt reser kors och tvärs över USA i jakten på ovannämnda bumps in the night.
 
Det här är Castiel. Han presenterar sig bäst på egen hand.
 

Castiel dyker inte upp förrän i säsong 4, men har blivit en väldigt populär karaktär. Egentligen nämner jag honom bara för att jag använder så många gifs med Cas.
 
Pojkarna har en massa daddy issues som vi inte ska gå in på för det skulle ta 300 år att gå igenom, men det kan vara värt att i förbifarten nämna att pappa Winchester är väldigt lik Izzies döda pojkvän från Grey's Anatomy, om det gör någon mer intresserad.
 
 
Och så själva showen då. Jag har gjort något liknande förut men det var typ ett år sen, så humor me. Supernatural handlar om:
 
Syskonkärlek

 
Badassness
 
 
Urkundsförfalskning

 
Saving people...
 
 
...hunting things...
 
 
...the family business.

 
Roadtrips
 
 
Klassisk rockmusik
 
 
och metahumor på en helt ny nivå,
 
 
Plus en massa andra mer seriösa och ångestiga saker som lojalitet, mod, vänskap och uppoffringar, sådant som inte går att visa med en gif, men som gör att man nästan kollapsar av emotional overload varje gång Carry On Wayward Son råkar komma på på Spotify när man inte är beredd på det.
 
 
Plus att vi har de bästa bloopersen.
 
 
Sammanfattningsvis:
 
 
(Ey, skratta inte åt den lilla tönten med floppigt hår, han växte upp och blev det här: )
 
 
Ähum. Vart var vi? Right, säsong 8!
 
 
Så, Supernatural har inte varit på topp sedan säsong 5, men eftersom serien fick en ny showrunner igen inför säsong 8 fanns det anledning att vara hoppfull, och premiäravsnittet levererade på flera nivåer!
 
För det första, jag har haft en personlig vendetta mot Jareds stylist de senaste säsongerna för att hon har låtit hans polisonger ta över halva ansiktet. Jag gillar det ansiktet, thank you very much. Men i säsong åtta har vi äntligen gått från det här...
 
 
...till det här! Huuuge improvement!
 

Ytligt? Fine, låt oss prata cinematografi då. I de tidiga säsongerna såg Supernatural ut ungefär så här i färgsättningen:

 
Mörkt, nästan lite grynigt, med dämpade, dova färger. Visst, ibland såg man inte riktigt vad som hände, men det var snyggt och coolt! I säsong 7 såg färgerna istället ut så här:
 
 
För ljust, för kontrastlöst, för mättade, klara färger. Utseendemässigt liknade det inte alls den serien jag började kolla på.
 
Premiäravsnittet till säsong 8 hade däremot grymt snygg cinematografi, och ljussättning som påminde mycket mer om de tidiga säsongerna:
 

 I believe you, Sammy!!!
 
Fortfarande ytligt? Fine, let's pretend I still watch for the plot then. Handlingen har också gått tillbaka till lite mer old school, allt om förra säsongens leviathans (don't ask) verkar vara bortglömt för att istället fokusera på demoner, mina favoritmonster i Supernatural-världen. Premiäravsnittet gav oss:
 
Gamla favoriter
 
 
Nya favoriter

 
Och en traditionell Epic Reunion Hug™, eftersom Dean och Sam hade varit isär ett år när avsnittet började.

 
Dean verkar ha haft ett väldigt intressant år som jag ser fram emot att få veta mer om
 
 
Sam har... inte jagat alls utan slagit sig ner och skaffat en tjej. Och en hund. Vad tycker vi om det?
 
 
Mestadels för att det under omständigheterna var sjukt out of character, och det lilla vi fick se av den nya flickvännen i premiären gjorde ingenting för att få mig att ändra åsikt om henne. Men no big, Sams tjejer har normalt sett en väldigt kort förväntad livslängd så hon är nog borta om några avsnitt. Undrar om han tänker behålla hunden.
 
 
Hur som helst får man känslan av att författarna (fingers crossed) vet lite mer vad de sysslar med och vart de är på väg den här säsongen. Jag kommer förstås att fortsätta kolla oavsett om det är bra eller inte, för det är något särskilt med Supernatural. Jag har haft många andra obsessions, men jag har aldrig förut känt mig så lojal mot en serie. Kanske beror det på att lojalitet är ett så viktigt tema, kanske beror det på att Jared och Jensen själva är så lojala mot serien, I don't know.
 
So hopes are high for season 8, but no matter what, I'm there until the very end, because that's the Winchester way. Amen.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Är du säker på att DET var den KORTA versionen? Puss

2012-10-17 @ 14:43:59
Postat av: Anna

1. Vem sa att det skulle vara den korta versionen? 2. Det VAR den korta versionen.

2012-10-17 @ 16:58:28
URL: http://lifeonvenus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0