Auf wiedersehen 2012

Hoppas ni har haft en härlig jul med mycket snö, god mat och fina klappar! Jag har haft en extremt lugn jul hemma i Lidköping med familjen, och det var nog behövligt för Jesus Christ vad trött jag har varit. Jag somnade i tevesoffan när vi kollade på Mr and Mrs Smith and you may not know me, but that's saying somehing. Har blivit en hel del film annars, bland annat Bel Ami, Haywire och Asterix aux Jeux Olympiques, vilka alla var oväntat bra i sina respektive genrer.
 
Anyhow, imorrn sticker jag till Berlin för att fira nyår med Sofia & co, så jag tänkte göra en repris på förra årets nyårsrecap så här lite i förskott. Världen gick trots allt inte under 2012, så det blir väl till att ladda för 2013 nu då, och hur gör man det bättre än att summera 2012.
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Tog examen, klippte mig och skaffade ett jobb. (Okej, jag har klippt mig förut, men det lät bra ihop.)

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag har faktiskt börjat kolla på franska nyheter under hösten! Så jag höll åtminstone ett av mina vanliga 647 nyårslöften, go me!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nope, inga nya babysar i år.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, inte i år heller som tur är, peppar peppar.

5. Vilka länder besökte du?
Inga nya, men jag var i Berlin hos Sofia i våras och jag hade en supermysig dag med Anna W i Köpenhamn i våras, plus att vi var där på Coldplay. Och jag hinner ju till Berlin igen innan året är över.

6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Fortfarande disciplin...

7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Hmm. Kräftskivan som jag och Maria hade precis när jag flyttade in i Göteborg var väldigt rolig och det var sommar och varmt och känslan av nystart i luften.

8. Vad är det bästa som hänt dig år 2012?
Flytten till Göteborg.

9. Största misstaget?
Färga håret mörkblont. Jag saknar min "riktiga" blonda hårfärg.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Mhm, kräftfotbollshelvete... Men knäet är tillbaka i toppform nu som tur är.

11. Bästa köpet?
Alltså, jag är sjukt lycklig över min gigantiska världskarta som jag köpte på Lidl för 29.90 häromveckan och som typ gör hela mitt rum. I like.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Don't know, don't wanna know! Men det är väldigt trevligt att ha en inkomst nuförtiden.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
När uppsatsen var över och vi fick godkänt, och när jag bestämde mig för att flytta in hos Maria i Göteborg.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
David Guetta - Titanium
Fun - We are young
Nikki Minaj - Starships
Florence + the Machine - Shake it out
Sunrise Avenue - Hollywood Hills (min flyttlåt)
AWOLNATION - Sail
Icona Pop - I love it
Brian Buckley Band - I am human
Pearl Jam - Just Breathe
Psy - Gangnam style (så klart)
Och alla låtar från Rock of Ages-soundtracket!

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Hm, både och. Våren var ganska seg (uppsatshelvete), men hösten har varit bra.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit vara på tillfällen. I år igen.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Skjutit upp saker. I år igen.

18. Hur tillbringade du julen?
Myste hemma i Lidköping med familjen.

19. Blev du kär i år?
Ährm... Nästa fråga.

20. Favoritprogram på tv?
Tja, Supernatch forever and always så klart, men bästa nya serien jag började följa var Homeland.

21. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nope.

22. Bästa boken du läste i år?
Åh gud, den enda bok jag kan komma på att jag har läst är 50 shades of lol, no. Får man svara fanfiction?

23. Största musikaliska upptäckten?
Snöade in på Florence + the Machine, fick en Coldplay-revival i och med konserten i somras, och hösten har varit pure rock classics.

24. Något du önskade dig och fick?
Ett jobb.

25. Något du önskade dig men inte fick?
Jared Padalecki. Igen goddamnit, jag förstår inte.

26. Årets bästa film?
The Dark Knight Rises, lätt.

27. Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Var ute och åt i Malmö med Anna W, fick världens bästa födelsedagspresent (Coldplay!), och sedan gick vi på the Dark Knight Rises. Sjukt bra födelsedag!

28. De bästa nya människorna du träffade?
Det är väldigt mycket trevliga människor på mitt jobb som är kul att ha lärt känna.

29. Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Väldigt, väldigt casual under uppsatsskrivandet. As in, pyjamas om jag inte var tvungen att gå ut. Lite mer uppstyrd sedan jag började jobba på Stena. Ingen pyjamas.

30. Vad fick dig att må bra?
Jared Padalecki in general och Jared Padaleckis train story in particular. Best cure for a rainy day. Men mycket annat också, till exempel ju-jutsuträningen med Anna W i våras, långa Skypesamtal med Sofia, softa kaffestunder med Maria hemma i lägenheten, och mysigt hemmahäng med familjen i Lidköping.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
As if you don't know.

32. Vem saknade du?
Alla som inte var där jag var. Ingen nämnd, ingen glömd?

33. Favoritmånad?
Augusti, flyttmånaden. Det var en massa kul som hände då och jag åkte fram och tillbaka mellan Skåne och Göteborg.

34. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Högsta vinsten på triss. 2013, take notes.
 
Jag önskar er ett fantastiskt 2013 och roligt nyårsfirande! Here have some J2 bromance <3
Ses nästa år!
 

The Hobbit - An Unexpected Mess

En ynka liten dag till på jobbet och sen är det äntligen jullov! Och idag var en soft jobbdag, först avdelningsmöte slash julmys på förmiddagen och sedan jättetrevlig lunch med Anna M som var i Göteborg en sväng. Nu på kvällen var vi ett stort gäng som var på the Hobbit, i 3D no less. Kan inte säga att jag var direkt överväldigad, det enda som kändes nytt jämfört med Sagan om Ringen var sisådär en 12 stycken dvärgar som jag inte var jättemotiverad att lära mig skilja på förutom Kili för han var snygg. Och så Martin Freeman förstås, all hail Martin Freeman.
 
Annars var jag faktiskt böjd att hålla med min mamma den här gången, som mycket nyanserat sammanfattar Sagan om Ringen-trilogin som "Spring, spring, spring, slåss, slåss, slåss, spring, spring, spring, slåss, slåss, slåss". För the Hobbit är det faktiskt en ganska pricksäker resumé. Slutet är så dramatiskt att det känns som en parodi, och så återkommer deus ex jätteörnarna, vilka som väl känt underminerar hela premissen med Sagan om Ringen (flyg dem lite närmare berget för tusan!!). Nope, inget nytt under Midgårds sol, och allt the Hobbit gör gjorde Sagan om Ringen bättre (förutom att Sagan om Ringen saknade Martin Freeman, all hail Martin Freeman).
 

A boring day of boring things

Så som utbildningsmöte i vårt affärssystem (man hinner rita ungefär fjorton miljoner stjärnor på två timmar om man inte har något roligare för sig), tvätta, städa (inklusive dammsugning, dvs den typen av storstädning som man bara gör inför jul) och betala räkningar. Blech. Men resten av veckan lär bli bättre, jullunch på jobbet imorrn, avdelningsmöte slash julmys på torsdag, sedan lunch med Anna M, och på fredag åker jag hem till Lidköping för julledighet.
 
Helgen var i alla fall sjukt rolig, var i Skåne och där det var mexikansk fiesta hos Anna W, utgång på Moriska, fantastisk söndagsbrunch, och fikor med Anna B, Annica och Cecilia. Väldigt trevlig helg trots pissväder. Skulle lägga upp bilder från fiestan, men känner redan att jag är past my bedtime så another time perhaps. Or probably not, men tänk tequila och mustacher så får ni en hyfsad idé i alla fall. Buenas noches, caballeros!
 

It's better to burn out than fade away

Oj vilken lördag det blev igår! Det var Amarettokväll hos Karin, och det handlade inte om att sitta och sippa lugnt på en liten en, utan snarare försöka komma på så många olika Amarettodrinkar som möjligt och hinna konsumera dem för att sedan prova nästa. Trots det (och vi skämtade om att vakna på ett tak på söndagen med totala minnesluckor som i the Hangover) så blev det inte så spårat som det låter, bara trevligt sällskap, supergoda drinkar, en sväng till Pustervik, och sedan efterfest med kebab från Palles och Mysteriet på Greveholm 2 hos Sofia. Precis den lördagen jag behövde efter en lång vecka. Och jag är inte alls så bakis idag som jag förtjänar, det är en strålande decemberdag ute, så ska strax ut på promenad.
 
Jag blir galen på hur mycket Spotify har miffat sig det senaste, nu har min favoritversion av Pour some sugar on me försvunnit. Det är alltid rock-klassikerna som strular också god damn it. As far as I'm concerned kan de göra vad tusan de vill med Håkan Hellström och Veronica Maggio, men back off Def Leppard tack!
 

RSS 2.0