Every time she closed her eyes

Och så var det ju den där andra lilla grejen jag ville blogga om, nämligen COLDPLAY! Tidigt i tisdags morse åkte jag neråt mot Skåne igen, förutom konserten skulle jag även passa på att städa det sista i min lägenhet och få den besiktigad. Holy shit, vilken pärs det var! Efter att ha moppat taket, putsat fönstren typ fyra gånger eftersom jag gjorde nya vattenfläckar lika fort som jag torkade bort de gamla, kallat in Emma för konsultering om hur man öppnar fönstret för att putsa mellan glasen, insett att det övergick vår förmåga och hoppat över det steget, råkat välta ut en hink med (smutsigt) vatten, panikskurat golvet, och torkat de sista köksluckorna hängandes i ena armen från dörrkarmen för att inte trampa på det blöta golvet så hann jag klart preciiiiiis innan husvärden skulle komma. Hade hört från flera håll att det är rena nazi-fasonerna när afb besiktigar, men min snälla, fina husvärd tog en snabb koll, sa att det var okej, och att duschen behövde kalkas av men att han kunde fixa det själv! Patrik, om du av någon outgrundlig anledning skulle råka läsa det här så ska du veta att du är en god människa och jag önskar dig ett långt och lyckligt liv, solsken varje dag, välskapta mensa-barn och högsta vinsten på triss när du minst anar det.
 
Okej, det blev en lång utläggning om min flyttstädning och min hyresvärd, så låt oss gå vidare till det som verkligen är relevant här, det vill säga COLDPLAY! (Dagen till ära har jag beslutat att COLDPLAY stavas med caps lock because they've darn well deserved it, so like it or get used to it.) Fortfarande lätt chockad över att ha klarat besiktningen hoppade jag på en buss till Malmö och mötte upp Anna W för att som hastigast dumpa av mina väskor innan vi fortsatte vidare mot Köpenhamn. Väl där följde vi den väl beprövade metoden "följ strömmen" för att hitta till arenan Parken, där konserten skulle hållas. Utrustade med var sitt armband som alla fick vid ingången gick vi sedan upp på läktaren och hittade våra platser, som hade kanonbra utsikt över hela arenan.
 
Vi var tidigt på plats, och länge såg det ut som att Parken bara skulle bli halvfull, både när uppvärmningsartisten (eller vad det nu heter, är inte så rutinerad konsertmänniska, så jag improviserar lite) Charli XCX spelade, och när det riktiga förbandet Marina and the Diamonds drog igång. Hon var för övrigt en show i sig, riktigt bra scenartist som både såg ut och lät som the love child of Florence Welch and Lady Gaga.
 
Efter Marina and the Diamonds följde en spänd väntan på huvudattraktionen, allt medan en av scenarbetarna gick så många vändor fram och tillbaka på scenen att vi började tro att han försökte trampa in den för Chris Martin så där som katter gör innan de lägger sig ner. Till sist, under stort jubel, släcktes arenan ner och skärmarna vid scenen började blinka i olika färger. Med ett rejält fyrverkeri kom äntligen COLDPLAY ut på scenen och körde igång! Samtidigt lyste de mystiska armbanden upp och vid det här laget var Parken helt fullsatt, så plötsligt såg publikhavet ut som en enda stor mångfärgad stjärnhimmel. Kan inte ens beskriva hur häftigt det såg ut, så här, se själva istället!
 
 
Konserten var fantastisk hela vägen igenom med hitlåt efter hitlåt, och effekterna bidrog också väldigt mycket, både ljussättningen, skärmarna och även armbanden som lyste upp emellanåt. Bästa låtarna i mitt tycke var Viva la Vida, Paradise och Fix you, som alla ledde till allsång så att det ekade i arenan, men nivån var hög hela tiden och stämningen var verkligen på topp inne på Parken. Här är ett till klipp från the Scientist, en annan av mina favoritlåtar.
 
 
Inte för att jag har varit på så värst många konserter i mitt liv, men det här var verkligen svårslaget, och det var definitivt en av de bästa födelsedagspresenter jag har fått någonsin i mitt liv, så igen, för säkert för femtioelfte gången, TACK Anna W!!! You're awesome and I love you very, very much.
 
Här är lite fler bilder från showen:

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0