Hell's kitchen

Phew, det har varit en lååååååååååång dag. Men jag kan ta med mig en viktig livsvisdom från den här dagen, restaurangkök är inte mitt naturliga element. Har lyckats överleva en kväll som servitris för en kompis som är förman på Helsingkrona, och i slutändan var det tydligen en lyckad servering, men är det någonting här i världen som jag inte är cut out for, så är det restaurang/servering. Har inte gjort några supermissar, typ hälla mat knäet på någon, men däremot varit gravt virrig hela kvällen (och då menar jag inte jämfört med en vanlig människa, jag menar jämfört med min normala virrighet, and that's saying something, you know). Som tur var hade Sofia kommit hem från Tyskland så att jag kunde varva ner där med en kopp te och en köttbullemacka efteråt.

Vet ni vad som dock alltid får mig på bättre humör? Japp, det vet ni.


And I feel like an actor, looking for a role

Sorry guys, long time no spooning! Konstig sak att säga, eller hur? Det är ett internskämt mellan mig och... eh, antagligen ingen annan som läser den här bloggen, så never mind, moving on.

Lundalivet knallar på som vanligt, jag har ägnat kvällen åt att göra research på marknaden för sängar i Brasilien, för att kartlägga konkurrensen inför en teoretisk lansering av Hästens. Tyvärr är brasilianska sängtillverkare inte petnoga med att lägga upp internationella versioner av sina hemsidor, men jag kan ju åtminstone glädjas åt att min portugisiska har nåt nya höjder. Fram tills för ett par timmar sedan var mitt ordförråd begränsat till "Quebrar em caso de emergencia", vilket jag lärde mig från bussfönstren under en golfresa på Algarvekusten när jag var 14.

Jag måste seriöst gå och lägga mig nu för imorgon är blir en hård dag; quiz-plugg, quiz, tre-timmars föreläsning, gruppmöte och sedan direkt iväg till jobb på Helsingkrona.

Är ganska säker på att jag la upp den här låten nyss, men seriöst, hur sjukt bra är den inte?! Texten är underbar. Gammal är äldst, Mick Jagger.


Who's gonna run this town tonight...

Ledig dag idag, vilket är underbart så att man får chansen att komma ikapp lite med pluggandet. Den här veckan har gått helt otroligt fort, kan inte fatta att det redan är fredag imorrn. Gissa vad det innebär? Japp, Supernatural-premiär! Gjorde färdigt en liten promo och homage till de tidigare säsongerna igår kväll, ville verkligen få klart den innan säsong 7, men nu ska jag försöka att lägga ner viddandet ett tag och satsa på att sova på kvällarna istället... Anyhow, är inte helt nöjd med timingen överallt, men den var kul att göra för den är mycket mer kick-ass än mina tidigare vids.


Like looking through a fogged mirror

För att vara måndag har det varit en ganska bra dag. För det första var det multiple choice-frågor på dagens quiz istället för en stor uppsatsfråga, vilket probably saved my ass, för det handlade om distributionskanaler, vilket inte mitt favoritämne, så jag hade pluggat accordingly. För det andra hade jag bestämt mig för att göra en uppgift till ett av våra grupparbeten nu på kvällen och bli färdig klockan nio, vilket jag klarade galant med fem minuters marginal.

Nu ska jag ta en promenad och sedan planera pluggdistributionen för resten av veckan. Vi har fått ett individuellt case där vi ska vara brand managers åt Saab, och komma på en strategi för att rädda deras varumärke, vilket förstås inte är det lättaste i nuläget. Detta presenteras sedan under ett rollspel där en person är brand manager och presenterar sin strategi, och fem andra personer är ledningsgruppen på Saab som ska ifrågasätta den. No pressure. Funderar på att klippa ihop en egen reklamfilm och hoppas på att folk blir tillräckligt imponerade för att inte rota för mycket i vilken strategi jag har. Men strålande idéer och inspiration mottages gärna, bring it on! Vad har ni för uppfattning om Saab? Volvo spelar på säkerhet, Skoda på miljön, BMW på körglädje... Vad står Saab för?

Råkade få upp den här låten i en spellista häromdagen, och nu kan jag inte sluta lyssna på den. Den påminner mig vagt om något, men jag kan inte sätta fingret på det. Gymnasiefester kanske? I don't know, I just know I like it.


We're gonna rattle this ghost town

Hittade precis en låt som heter Anna Sun, så jag antar att det är min låt. Som tur var så var den bra, annars hade det varit awkward. Tack för tipset Chris Mollere, music supervisor extraordinaire för the Vampire Diaries, och vars twitter är den enda anledningen till att min musiksmak håller sig någorlunda uppdaterad. Ikväll blir det middag hos Madde, vilket ska bli jättekul eftersom hon snart försvinner iväg till Australien. Annars är det same same and no different, plugg, plugg och åter plugg. Vadå helg liksom? Bah humbug.


We need fake booze next time Robin

Har gjort en ny youtube-vid! Och innan jag hör några protester nu, för jag vet att jag klagar dagligen över för mycket att göra, vill jag påpeka att den inte inkräktade alls på min pluggtid. Jag offrade lite nattsömn istället. Ey, don't look at me like that! När jag väl har fått en vidding-ide tänker jag ut hela i huvudet och blir lite halvtossig tills jag får realisera den. Dessutom tog den bara 2,5 timmar från scratch till uppladdning, vilket är något av ett rekord. Den här gången använde jag klipp från Supernaturals bloopers för säsong 6, och satte ihop med Rebecca Blacks avskydda låt Friday (som är så dålig att den är bra). I all blygsamhet (naa, I know I'm awesome at this) tycker jag att det blev rätt bra! Nu ska jag ta en dusch, och vet ni vad jag ska göra sen? Har gått upp lite tidigare än nödvändigt för att hinna se ett helt nytt avsnitt av the Vampire Diaries!!! Hellatus is over guys, and also... Iiiiit's Friday, Friday, gotta get down on Friday, everybody's looking forward to the weekend, weekend...


I swear to god, if I see an embroidered pillow...

Det här med inspirerande budskap, det kan kännas lite kontraproduktivt och eller hur? Jag menar, när man inte är på humör för sunshines and puppies and daisies kan uppmuntrande budskap av efter-regn-kommer-solsken-karaktär liksom falla lite i fel jord, provocera mer än inspirera. Inspiration kan dock komma i olika former. Keep calm and carry on funkar hyfsat som mantra för mig, men min personliga favorit är en liten tavla som jag skapade på polyvore.com och sedermera har satt upp för dagligt bruk. This is my personal take on cutesy quotes...


Hold on, this is the road to hell

Heldag idag, tentaplugg nu på morgonen, Quiz 3, två föreläsningar, gruppmöte och sedan girls night out med spelning på Smålands nation. If I'm still standing by then.


Sticks and stones

Hörrni, har ni läst den där artikeln om att alla masterstudenter tydligen är humanoida robotar som inte bara ägnar dygnets alla timmar åt att plugga utan även har förlänats tio extratimmar per dygn av någon högre makt? För våra föreläsare är stora fans av den teorin. Själv har jag dock inte läst den, eftersom jag har åtta andra artiklar på minst elva men upp till 27 sidor samt fyra bokkapitel att avverka tills Quiz 3 imorrn. Det här är givetvis en rimlig mängd information att plugga in för ett quiz på femton minuter. Jag har inte kommit jättelångt, so I'll better get to it, fick bra resultat på förra quizzet, men att vila på lagrarna är inget alternativ. Inte för att antyda att våra lärare är sadister eller något (ähum), men här är dagens låt:


Here's the situation, been to every nation

Det här inlägget får bli quick and dirty, för jag ska på fest hos Karin snart, och mitt hår är inte vad det borde vara. Men tänkte ändå passa på att blogga lite snabbt, för ni, mina kära vänner, har peakat lite i antal sedan någon vecka tillbaka, vilket är jättekul, och då vill jag förstås leverera som tack för er (något obegripliga, men tack i alla fall) lojalitet.

Det har varit en sjukt lång vecka, med många ups and downs. De flesta downsen har jag nog redan täckt, men gårdagen var i alla fall all kinds of win. För det första tror jag att jag klarade mig bättre än vad jag förtjänade på Quiz 2. Senare på eftermiddagen var jag dessutom på trevlig afterschool på Helsingkrona nation med några nya vänner från min klass och varvade ner efter veckan med finsmakarkombon tortilla och vin. De flesta i klassen är utbytesstudenter, och där finns en helt annan sammanhållning än vad jag är van vid, vilket är jätteroligt. Det känns nästan som att jag själv är på utbytestermin.

Men veckans största win var nog ändå att jag för första gången någonsin (okej, jag har bara följt serien i ett par månader, men ändå) fann en fellow Supernatural-vän i Anna B! Det finns enligt mina uppskattningar ungefär fem Supernatural-fans i hela Sverige, så att hitta en jämlike var ganska stort. Dock vill jag påpeka att jag fortfarande är jättetacksam mot alla er som har gett den ett försök; Sofia, förlåt för mardrömmarna, Mamma, fast jag tror faktiskt att du gillade det lite, och främst av alla Anna W. Bra kämpat förra gången, jag hoppas fortfarande på att få dig hooked på riktigt!

Hellatus (sommaruppehållet) är som tur är nästan över, mindre än en vecka kvar till the Vampire Diaries, och mindre än två veckor kvar till Supernatural. I shall prevail.

Precis exakt så här hoppas jag att festen blir ikväll. Mkt bra uppslutning.


One by one they fall

Lång pluggdag framför mig, Quiz 2 är imorrn och dessutom ska vi pitcha vårt val av grupparbetesämne för föreläsarna då. Hade i alla fall en jättetrevlig kväll igår, så jag får leva på det, Emma, Sofia och Stella var här på mysig kvällsfika, bästa sättet att förgylla en annars rätt så pissig onsdag. (Hade en dålig morgon. Fun fact, om man glömmer hälla i vattnet när man ska koka ägg så exploderar de.)

Yes, hittade äntligen 'Look at you' på youtube! Ignorera emo-slideshowen som någon har gjort till, låten är underbar!


Watching paint dry

Jag har egentligen massor att göra, men mitt nagellack vägrar torka! What's a girl to do? Jag menar, vad har jag ens för alternativ annat än att pendla planlöst mellan facebook, youtube och twitter? Don't answer that. I like living in denial.

Anyhow, jag kan lika gärna passa på och förklara gymnasiegrejen jag skrev om igår. En bekant ringde och sa att gymnasieskolan Spyken behövde någon som kunde lite om marknadsföring och frågade om jag var intresserad. I mitt förvirrade tillstånd (seriously, jag var inte på topp igår) trodde jag först att de ville ha hjälp att marknadsföra sig, men när de ringde upp visade det sig att det förstås handlade om undervisning, närmare bestämt behövde de en vikarie. Och egentligen redan dagen därpå. Needless to say, jag var inte helt såld på att ställa mig helt oförberedd framför en gymnasieklass med mindre än 24 timmars varsel, men de ska eventuellt höra av sig igen, så man vet aldrig. Det kanske blir en lärare av mig ändå, mamma!

Idag har jag varit på jobbet ett par timmar på förmiddagen. Tyvärr ligger Kraft väldigt nära Zara, så i slutändan gick jag nog minus i alla fall. On the pro side, jag är ägare till ett par nya boots!

Dessutom har jag sett en Mary-Kate och Ashley-film för första gången på säkert tio år. Fick en massa fribiljetter till att streama film när jag köpte min iPhone 4, och de går snart ut, så man får passa på. I vanliga fall anser jag mig så klart vara alldeles för cool för att kolla på tonårs-romcoms, och jag hade förstås mina dolda motiv för att välja New York Minute, men den visade sig faktiskt mycket roligare än den hade rätt att vara, om än på ett korkat sätt. Det är trevligt med korkade filmer ibland.

Jag tror att mitt nagellack har torkat nu. Noooo, det betyder att jag har ett berg med disk att ta itu med. Bollocks.

Den här Simple Plan-låten (från en scen i filmen) är också mycket bättre än vad den har rätt att vara.


I'm not going to eat it, that's disgusting. I'm going to wear it as a wormstache.

Guys, jag tror att jag på fullaste allvar kan säga att jag har haft den märkligaste och längsta dagen i mitt liv idag. Så många stressmoment, och dessutom höll jag nästan på att bli gymnasielärare. Jo, seriously. Min hjärna är pudding just nu, det är ett under att jag ens kan forma sammanhängande meningar, så jag tänkte hejda mig där och sätta mig framför en film istället. Typ Babe den modiga lilla grisen eller nåt, jag är ganska säker på att mitt huvud skulle explodera om jag satte på Inception eller något annat intelligenskrävande.

Jag vet att det har blivit mycket Supernatural här i bloggen det sista, men jag är för svag för att stå emot idag. Bloopersen från säsong 6 har kommit upp på youtube under dagen, och det var precis vad jag behövde idag.


Sink or swim

Sitter och tentapluggar så här på morgonkvisten en vecka in på terminen. Quiz 1 börjar om 45 min, och sedan en liten presentation på det i eftermiddag. Det märks att det här är masternivå. Sink or swim.


Coffee, sunshine and Jared Padalecki

Det är jättefint väder ute, men jag har så mycket att plugga idag att det är rent löjligt. Massor av kaffe samt den här tvåminuters energikicken med jämna mellanrum håller mig igång. Jared gillar verkligen inte att sitta still.


...and I would walk 500 more

Holy shit, masterkurserna har verkligen dragit igång med en smäll. Istället för en tenta i slutet på den ena kursen har vi sju stycken quiz, varav det första redan på måndag. Vet ni vad det betyder? Tentaperiod. Varje. Vecka. Åh, plus ett stort grupparbete, ett något mindre grupparbete, och idag kom det upp ett ännu litet grupparbete på hemsidan som ingen har berättat om, men som ska presenteras redan på måndag, förmodligen bara det första i en rad andra små grupparbeten som kommer delas ut med kort varsel. Utöver det ska jag försöka beta av min storytellingkurs som har halkat efter, jobba en dag i veckan, samt upprätthålla någon form av socialt liv. Men on the pro side? För en gångs skull tycker jag faktiskt att det jag läser är intressant. Jag minns knappt när jag senast kände så. Jag har definitivt experimenterat nog med redovisning och finansiering, marketing it is then.

I morgon kväll ska jag i alla fall slita mig från skrivbordet för att följa med Anna W på fest i Köpenhamn. Hoppas att det fina vädret som har utlovats i helgen håller i sig. Det känns annars att det börjar bli höst i luften och att det börjar bli mörkare på kvällarna. Men on the pro side? (Jag är en sån optimist idag, är jag inte? Hittar fördelar med allt.) TV-säsongen närmar sig! Tack och lov, jag har fått nöja mig med True Blood i flera månader, försökte mig till och med på Teen Wolf när jag var som mest desperat, men så lågt kunde inte ens jag sjunka. Tur att the good stuff snart är tillbaka, The Vampire Diaries, Nikita, och förstås Supernatural.


RSS 2.0