International weekend

Det har varit en märklig vecka. Skolan har dragit igång på riktigt, och om jag trodde att redovisningskursen skulle bli soft tar jag tillbaka det. Case och grupparbeten, grupparbeten och case. How I love those two little incestuous buggers. Men första caset är i alla fall klart, och jag tror att det gick rätt så bra. Tyvärr har jag inte varit på mitt pluggigaste humör i övrigt, så jag har en hel del skojig läsning att ta igen i veckan. Bah humbug.
.
Men det är helt okej att mitt hjärta inte brinner för att ta tag i redovisningsuppgifter, för jag tror att jag, efter många om och men och åratal av karriärsångest, till slut kan ha kommit på vad jag vill göra med mitt liv. Jag vill jobba med storytelling! Det är typ ödet som tålmodigt har pekat mig i rätt riktning trots att jag envist har stått kvar på samma fläck och ropat, "Va? Va? Vilket håll sa du? Är du säker? Tänk om det är andra hållet? Har du en karta eller nåt? Är du säker på att du håller den på rätt håll, för det är lätt hänt att man råkar vända den upp och ner. Får jag se? Nehej, förlåt då. Däråt alltså? Är du hundra på det? Hundratio? Hundrafemtio?"
.
Såhär då; allra sista dagen att välja kurser för den här terminen loggade jag in på studera.nu i en hostel-lobby i Kuala Lumpur bara för att Maria och Mikaela gjorde det, och såg att min retorikkurs som jag tänkt ha som extragrej blivit struken. Istället råkar jag hitta en distanskurs i Storytelling och lägger till den just for funsies. Nu har jag precis börjat läsa kurslitteraturen och insett att, dra mig baklänges på en liten tallkotte, det här är ju faktiskt kul! Roligare än allt annat jag har pluggat hittills.
.
Dessutom; i onsdags skulle jag ha möte med studievägledaren på eftermiddagen och just den morgonen råkade jag få ett samtal från Madde, som var tvungen att tacka nej till ett uppdrag på PS Communication där hon jobbar, och undrade om jag ville ha det istället. Så samma dag som jag ska få hjälp att välja mellan marknadsföring och redovisning råkar jag av en slump få jobb (eller ja, bara för dagen, men nu är jag med i anställningspoolen) på ett av Skandinaviens ledande marketingföretag.
.
Jag tror gärna på tecken eftersom det är ett bekvämt sätt att slippa ta ansvar för sina egna beslut, och as far as signs go, det där var inget subtilt sådant. Lite som att ödet tröttnade och gav mig en örfil med ett "Däråt sa jag, STFU and move!". Storytelling verkar kul eftersom det är kreativt och relaterat till skrivande, men samtidigt innehåller företagsekonomidelen med fokus mot marknadsföring och strategi. Och studievägledaren sa att man ska satsa på vad man tycker är kul, inte vad man tror att man borde. Så kanske har jag faktiskt hittat mitt kall här i livet. (Eller så ångrar jag mig nästa vecka och sadlar om till astronaut eller nåt. Time will tell.)
.
In other news, det är International Weekend här i Lund, eller ja, för mig personligen i alla fall. Igår var jag på Annicas och Selmedins bröllopsfest där de gamla goa låtarna varvades med balkanmusik (oh yes, jag joinade ringdansen), och ikväll ska jag till casinot i Malmö med Sofia och fira kinesiskt nyår. Om det inte hade krävts extraordinär vighet så hade jag kunnat sparka mig själv där bak, för visserligen hade jag med kameran igår men jag hade jag glömt ladda batterierna, så jag lyckades inte ta några bilder. Det var hur som helst en jättetrevlig fest med god mat, roliga människor och ett mycket stiligt brudpar.

Don't look at me like that

Var på väldigt trevlig förfest igår på Parentesen, med Sofia, Emma, Sara och Ingrid. Vi lyssnade på Bruce och Muse (och det var inte ens jag som var DJ), åt jättegod pastasallad, kollade på youtube när David Batra låtsas prata danska och, as may be expected, pratade en himla massa, mycket i banorna om "hur ser ens 'typ' ut". Personligen är jag inte helt adamant på den punkten, men jag uppskattar rufsigt hår och fina ögon. Detaljerna varierar lite beroende på min current obsession.
.
Speaking of, efter att vi lyckades sponta-planka in på en korridorsfest en trappa ner, och genast insåg att det var typ sju pers där och att det luktade svett, ändrades planen till utgång, och som den ansvarsfulla individ jag är (har inte hunnit få mitt studentkort än, vilket förstås också var en faktor) tackade jag för mig och åkte hem eftersom jag skulle upp tidigt och plugga. Tyvärr var jag inte trött när jag kom hem, så jag fick för mig att gå in på tv-links.eu och finally se första avsnittet av True Blood, vilket jag har tänkt göra i evigheter. And?
.
I kinda don't get it. Inte än i alla fall. Dialekterna är visserligen roliga och får mig att tänka på Thelma och Louise, men jag håller med Sookie om att 'Bill' är ganska lamt som vampyrnamn sett, han ser rätt sliten ut, han lät sig enkelt övermannas av två white trash meth heads redan i första avsnittet och han är världens sämsta vampyrpojkvän eftersom han lät nämnda meth heads attackera Sookie när hon väntade på att möta honom. Herrejösses, Bill behöver gå i Edward Cullens stalkerskola, och därefter ta några lektioner i necksnapping och heart-ripping av Damon Salvatore innan han kan godkännas som en äkta vampyr. Är ännu inget övertygat True Blood-fan. Men what do I know, 'I kinda don't get it' var om jag minns rätt exakt vad jag sa om Twilight i början, och minns vi ju hur det slutade. Får ge det några avsnitt till.
.

Even angels have their wicked schemes

Så mycket som jag har lyssnat på dem borde jag vara helt spyfärdig på både Love The Way You Lie Part I och Part II vid det här laget. Dessutom glorifierar de destruktiva förhållanden, vilket också är lite tveksamt förstås. And yet, jag kan bara inte tröttna på dem! Särskilt inte om de ges ett nytt sammanhang. Det är inflation på youtubevideor med den här låten, men det här kan nog vara den bästa jag har sett hittills.
.

You make me wanna die

Nyheter på nöjesfronten! Två roller har blivit bekräftade till den tredje Batman-filmen (eller ja, den tredje av Christopher Nolan alltså, men jag räknar faktiskt inte de tidigare) och det är med blandade känslor jag konstaterar att Anne Hathaway ska spela Catwoman och Tom Hardy (Eames från Inception ni vet) ska spela Bane. On the pro side, jag gillar dem båda, men on the con side, jag hade hoppats på Keira Knightley, som också ryktades som en potentiell Catwoman, och om Tom Hardy ska spela wrestlingmask-försedda Bane kommer man ju inte se skymten av honom, vilket är ett himla slöseri.
.
Tillbaka till verkligheten då, snart är det info på EC om de olika inriktningarna man kan välja inför sista året på civilekonomprogrammet. Ironiskt nog råkade jag helt omedvetet i morse ta på mig ett linne med texten "Tomorrow is already here". Not funny. Jag är så klart fortfarande clueless, och jag har mindre än en månad på mig. Suck. Men, det är soligt ute, jag har blivit beviljad bostadsbidrag, och i kväll ska jag äta middag med Sofia och hennes kinesiska vän Stella. Could be worse.
.

Forty love

Ikväll var det debut-tennis för säsongen med Sofia, Karin och Jessica! Jäklar vad kul det är, vi har redan bokat tider i både nästa och nästnästa vecka. Det var som förväntat lite vingligt i början, med bollar right, left and center och rack i huvudet och så (jo på riktigt, men jag är ganska säker på att the bro code kräver fullständig konfidentialitet i såna situationer så jag säger inte vem =) ), men vi fick upp farten efter några bollar. Idag körde vi blondinerna mot brunetterna, jag och Karin kicked some ass. Tyvärr kickade Sofia och Jessica ännu mera ass, så vi fick se oss besegrade för den här gången, men revanschen blir ljuv.
.
I övrigt har jag haft min första föreläsning idag, är väl lite ringrostig på att plugga efter uppehållet men kursen verkar inte alltför blodig. Känns hyfsat bra att vara tillbaka på gamla EC, även om karriärshetsen är lika närvarande som alltid. Håhåjaja, manãna, manãna.
.

You trick your lovers that you're wicked and divine

Whew! Har nu tagit mig igenom en halv vecka i Lund, och är lite överväldigad av tempoförändringen! Helt plötsligt händer det grejer till höger och vänster, dels roliga saker som fikor, fester och middagar, men också en massa småsaker som ska fixas hela tiden; kurslitteratur, elavtal, kursregistreringar, fler galgar, studentkort, och så vidare, och så vidare, ad infinitum. Irrar mest omkring som en yr höna hela tiden, och letar efter kalendern eller att göra-listan, men hinner glömma bort vad jag skulle skriva upp innan jag hittar dem eftersom jag plötsligt kommer på att jag ska skicka ett sms först, eller diska eller baka kladdkaka.
.
Men trots min ineffektivitet har jag hunnit med mycket kul under de här få dagarna. Först var det ju middagen med Anna W och softhänget hos Emelie, och igår sedan var jag först och lunchade med Madde, Lotta och några till på goa gamla Ebbas, varefter jag sprang på Sofia av en slump, vilket förstås var ödet som ville att vi skulle ta en fika, och på kvällen var det Doviles skojiga födelsedagsfest med många efterlängtade återseenden. Idag har både Lotta och Madde varit här en sväng, och sedan Dovile som ställde upp som min personliga Mac-support. Och imorrn blir det efterlängtad tennis med Sofia och Karin.
.
Så det är en något yr Anna, med många timmars sömnbrist efter nattens festande, som sitter här och skriver. Men trots att jag känner mig som marshmallowfluff i skallen, och trots att min kurs börjar imorrn och trots att jag måste upp dessförinnan för ett par ärenden på stan, sitter jag fortfarande här och biter mig i läppen över om jag ska ställa alarmet på 02.00 och gå upp och kolla på Golden Globes-galan eller inte. Sometimes we all have to make the choice between what's right, and what's fun but just too God damn stupid... Nej, det är tråkigt, men jag behöver nog all brainy sleep jag kan få inför imorrn. Herregud, plugga igen. Jag minns knappt när jag senast använde mitt huvud till något mer avancerat än att räkna om struntsummor från Baht till Kronor...
.
Det får bli Muse till godnattvisa. Den här låten kan jag lyssna på om och om och om och om och om och... Ja, you get the picture.
.

Such a heavenly way to die

Mkt trevlig fest hos Dovile ikväll, som övergick till efterfest där bästa låten lätt var den här.
.

...and everything in between

Vad som började som en enkel, mysig liten kvällsfika hos Emelie igår utvecklades till en helkväll som slutade med att jag kom hem halv två i natt. Spontanfest? Nope, sammanträde för nördklubben. Emelies pojkvän Martin med kompis Lisa joinade oss efter någon timme, och över Emelies mumsiga fruktsallad lyckades vi fyra under kvällen dryfta alla samtalsämnen inom ramen för det mänskliga medvetandet, och några utanför. Exempel:
.
- Rättsapparatens trögrörlighet i förhållande till den kontemporära teknologins utveckling
- Nya ord 2011. (Varav allting med prefixet "ask-" var särskilt populärt.)
- Skillnaden mellan Kellogs Cornflakes och Special K
- Situationen i Nordkorea
- College humor och mer specifikt de prank wars som pågår mellan Jake och Amir
- Teoretisk fysik, inklusive konceptet med parallella universum
- De förmodade framtida komplikationerna för de familjer som får hjälp i extreme home makeover men som i framtiden fortfarande är fattiga och inte kommer ha råd att underhålla den spejsade akvariesängen med guldfiskar som förärades enbente och skelande lille Timmy.
.
Ja, ungefär så fortsatte det. Så idag har jag tagit rejäl sovmorgon för att återhämta mig, men nu ska jag ge mig ner på stan och möta upp Madde och kompani för lunch, och sedan är det pepp inför fest hos Dovile ikväll som gäller!
.
Gah, tänkte läga in min favvopartylåt, men har problem med inbäddningen och hinner inte fixa det. Lyssna här istället, and feel the rush!

How not to unpack

Whee, premiärinlägget från min nya MacBook! Den är helt underbar, bortsett från den lilla detaljen att jag inte riktigt begriper hur den funkar. Men jag kör på med trial and error, och hittills går det faktiskt ganska bra. Min gamla dator drog till de sälla jaktmarkerna så sent som igår. Vill inte gå in på de tekniska termerna och förvirra er allt för mycket, men rent generellt skulle jag säga att den går under rubriken "trasig". Men jag sörjer inte så mycket, som tur var hade jag kopierat allt viktigt till en extern hårddisk, och min nya dator fyller tomrummet efter den gamla med råge.
.
Igår var jag och Anna W ute på jättemysig middag på mitt indiska favoritställe (som för övrigt hade höjt priserna rätt rejält och följaktligen inte kan riktigt kvalificeras som favoritställe längre. 12 kronor för ett glas vatten? Whaaat? I don't think we're in Bangkok anymore, Toto). Det är märkligt, men det är först när man kommer hem och träffar folk igen som man verkligen inser precis hur mycket man har saknat dem. Som tur är dröjer det ju inte lika länge mellan gångerna nu när man väl är tillbaka.
.
Jag är alltså tillbaka i Lund, min bästaste bästepappa körde mig ner och hjälpte mig att bära in alla lådor, både hemifrån och från förrådet. Det var visst ett par stycken... Flera är skittunga också, kan inte fatta att jag lyckades flytta ur lägenheten helt själv i somras med bara en stulen kundvagn till hjälp. Tyvärr var lämnade min uppackningsstrategi en del i övrigt att önska, att packa ur alla lådorna på samma gång visade sig konstigt nog vara inte alls särskilt tidseffektivt. Så jag har en del att göra, better get back to it.
.

Let's party like Germans

It's been a while, och sedan sist har jag hunnit med Göteborgsweekend med Maria, Mikaela och en massa tyskar. Daniel som vi mötte i Singapore var och hälsade på, och hade med sig fem kompisar (ja, först skulle de vara två och sedan sex och i slutändan var de fem, vad som hände med den tyska noggrannheten där vet jag inte riktigt). Jag och Maria åkte ner till Gbg på fredagen, och ägnade sedan i princip halva dagen åt att försöka lokalisera tysk-besökarna, vilket vi till sist lyckades med efter att ha virrat runt över halva Göteborg. Vem hade kunnat tro att det skulle finnas två The Dubliner i staden?

Till sist hittade vi dem på The Dubliner vid järntorget och lunchade ihop (eller ja, eftersom det tog oss ett par timmar att hitta dem hade de redan hunnit äta). Det visade sig bortsett från Daniel handla om ett gäng i relativt mogen ålder, vars engelskakunskaper varierade från bra till hur i helvete ska du klara dig här i livet? Men vi hängde ändå med dem ett tag och hade rätt trevligt, innan vi drog vidare till Marias klasskompis Anna-Karin, som hade 25-årsmiddag.

Efter några timmar av god mat och trevligt sällskap åkte vi tillbaka till The Dubliner för att träffa tyskarna igen, som redan var både på pickalurven och på gott humör efter att ha varit en sväng på kasinot och förlorat pengar. Vår planerade "en öl" blev en spontan utekväll då vi fortsatte vidare till Kings Head efteråt och kom hem mycket senare än ursprungligen tänkt. Men det gjorde inget, på lördagen regnade det, så planerna på turistvandring i staden blev inställda. Jag och Maria tog istället lång sovmorgon innan vi släpade oss upp för att göra ärenden inför kvällens fest, stärkta av en underbar frukost med Marias syster Sofia som vi sov över hos (tusen tack Sofia!)

Festen på lördagkvällen hölls hos Mikaela, och det blev rejält med folk som mötte upp. Tyskarna var bara där någon timma eftersom den minst engelskbegåvade av dem såg det som lämpligt att bli knackedinkfull och snubbla runt med byxorna halvvägs nere på låren. Den mest engelskbegåvade av dem var mycket resonabel när vi förklarade att det inte är okej att kräkas från balkongen, så det slutade med att hela gänget avlägsnade sig utan vidare omständigheter. Det gjorde inte så mycket, där fanns fortfarande gott om folk och det var en mycket lyckad förfest som sedan rundades av på utestället Yakriborg. Eller Yakridal hette det egentligen, men jag råkade lära in fel från början och sedan sa Yakriborg vid säkert ett tjugotal tillfällen under kvällen, så ur mitt perspektiv var vi på Yakriborg.

Vad hände med mitt nyårslöfte om bilder då? Jag är en dålig människa, glömde totalt bort att fota på hela helgen! Men det nya året kickar inte in på riktigt förrän jag är tillbaka i Lund tycker jag, så från och med imorrn får det väl bli andra bullar, för då åker jag neråt och flyttar in i min lilla lägenhet på Delphi igen. Ska bli jättekul att komma tillbaka till Lund. Vad som däremot inte är jättekul är att packa, men jag har en hel del att göra av den varan, så måste nog sätta fart nu. Har inte kommit så långt än eftersom jag råkade fastna lite framför de senaste avsnitten av Vampire Diaries. Oopsie. Till mitt försvar är det faktiskt bästa serien jag har följt sedan the OC, välskrivet, spännande och välspelat som tusan. Hatten av särskilt för Nina Dobrev som spelar dubbla roller så bra att man tror att det finns två av henne.Bättre sent än aldrig

Tack vare en kompis som fotade lite bättre än vad jag gjorde har jag lyckats få låna lite bilder från nyår i alla fall! Tusen tack Mikaela!


Inte nyår men juldagen, på väg till Stadt med tjejerna, i en stulen jacka... Råkade blanda ihop min och Lottas. Kan hända den bäste.


Uppställning inne på tjejtoan, Madde längst fram och så Lotta, Mikaela, jag och Maria J bakom.


Nyår! Uppdukat på restaurang Troja.


Mitt inne i någon ytterst viktig diskussion att döma av min koncentration. Antagligen den om hur man uttalar "piggvar".


Dessert! Middagens höjdpunkt, karamellnånting med chokladnånting. Bra skit.


12 nyanser av blont! Tjejerna...


...och killarna.


Twisterdags! Jag vet att jag sa något om en korallfärgad klänning, men den fick ryka till förmån för Twisterbyxorna. Heh, det ser ut som att någon sparkar mig i huvudet, men det är bara tomten som syns på kortet ovan med alla oss tjejer. Tror jag.


Dags att skåla in det nya året!


Hårt jobbande på dansgolvet!


Riktigt bra drag var det!

You actually believe in that?

500 days of Summer

Oh, the things I could do...

Försöker knåpa ihop ett bildspel från Asienresan, med betoning på försöker. Windows jävla Movie Maker gnäller och kraschar hela tiden, och jag begriper mig inte riktigt på min MacBook ännu. Det värsta är att jag har ett superprojekt i huvudet, med cool musik, snygga övergångar och små miniteman här och var, och jag har inte verktygen för att genomföra det! Frustration på hög nivå. Jag tror att jag ska börja dejta en LTH-are i vår, jag behöver någon som är teknisk i mitt liv. Bra plan.

Bortsett från att jag känner mig jäkligt oteknisk tror jag att jag på något sätt blev magiskt supersmart vid årsskiftet. Antingen det eller så går det utför med Morden i Midsomer, lyckades nämligen klura ut nästan hela intrigen långt innan den avslöjades igår. Personligen tror jag förstås att det är jag som har blivit supersmart.

Suck, back to WMM. En gång i tiden kom vi så bra överens, jag minns det som om det var igår. Good old days.


Baby you're a firework

Så var det 2011 då! So far, so good. Nyårsafton blev en riktigt trevlig historia, i korta drag; Restaurang Troja, trevligt sällskap, vin, oxfilé, debatt kring uttalet av ordet "piggvar", karamellmousse, taxi till Vinninga, samtal kring bisarra norska förfestlekar ("Pick eller Pung". Don't ask. You don't wanna know), frågesport kring året som gått (jag visste ju att det var nåt med jökull!), Twister, Flo Rida, storslaget nyårstal av värdarna, fyrverkerier, bubbel, ABBA, mera Twister, korv, Born to Run, djupa samtal kring buddhismen, Born to Run igen, cashewnötter, efterfeststämning med Nine Inch Nails och Placebo, snygg halk-vurpa av anonym vän, karriärscoaching i taxin hem och slutligen läggdags. Vi festade tillsammans i över elva timmar, och ändå kändes kvällen kortare än en genomsnittlig utekväll, epic win! Hade gärna inlett mitt nyårslöfte i förtid och lagt upp lite bilder, men min kamera var inte på humör under kvällen, så allt är suddigt som skråen.

Dagen efter mötte halva gänget upp på Roma för att fylla i varandras eventuella minnesluckor över kebab och pizza. Tydligen är nyårsdagen årets mest lukrativa dag för pizzabranschen, till ingens förvåning. Det blev lite av en farvälmiddag, eftersom som folk nu börjar dra sig utåt sina respektive håll och kanter. Därefter hade jag filmmaraton med mamma och pappa; the Hangover, Green Zone och Mamma Mia. Pappa var den enda med uthållighet nog att fortsätta med US Marshals, mkt imponerande.

Imorgon ska jag gå och klippa mig, ska bli väldigt skönt. Kan nog behöva kapas några centimeter, har i princip spontana dreadlocks efter resan, som tar evigheter att reda ut. Dessutom får man en härlig nystartskänsla av att klippa sig, vilket så klart passar bra så här efter nyår när jag snart ska vänja mig vid att plugga igen. Om jag vågade skulle jag klippa av en rejäl bit till en slarvig page som Anna Selezneva, men jag är en fegis, så jag låter mig nog inspireras av Cameron Diaz i Knight & Day istället.

Dagens låt! Jag får rysningar av den här videon.


RSS 2.0