So that was kinda lame

Det blev Oscarsvaka till slut ändå igår, inte alls lika uppstyrd som förra året, men jag var vaken och kollade i alla fall. Med facit i hand kunde jag lika gärna sovit de timmarna istället. Det blev inga skandaler, inga skrällar och inga sensationer över huvudtaget. Det fanns dock några guldkorn som gjorde galan sevärd, men överlag blir betyget lågt.

The good stuff:

Robert Downey Jr och Jude Law - Radarparet från Sherlock Holmes-filmerna presenterade bästa tekniska effekter och smågnabbades på sitt typiska bromance-sätt. Antingen har de precis samma dynamik i verkligheten som när de är Holmes och Watson eller så var de in character under presentationen, roliga var de i alla fall, och jag har sett flera önskemål på att de ska få leda hela galan nästa år. Ett lysande förslag, döm själva av klippet nedan.


Sandra Bullock - Som förra årets vinnare för bästa kvinnliga huvudroll fick Sandra presentera årets bästa manliga huvudroll, och hon gjorde det med samma enkla men sköna humor som hon hade i sitt tacktal 2010. En av få som lyckades med det tydligen svåra konststycket att faktiskt vara rolig utan att kännas krystad. Atta girl.


Christian Bale - Vann som förväntat för bästa manliga biroll i The Fighter. Jag har sett The Dark Knight så många gånger att jag hade glömt att han i verkligheten pratar nåt slags obegriplig walesiska, dessutom var det ett stort skägg i vägen för tacktalet. Men jag snappade ändå upp en del av det, han var ödmjuk och tacksam, och dessutom skämtade han om incidenten med ljudinspelningen där han fick psykbryt på en ljustekniker, som läckte ut för något år sedan. Roligt.


Colin Firth - Det var väl ingen överraskning i den här kategorin heller, eftersom Colin har varit favorittippad i sedan månader tillbaka. Men också han höll ett ödmjukt tal och hans Oscar var mycket välförtjänt för en fantastisk insats i the Kings Speech.


Billy Crystal - Denna Oscarsveteran som själv har varit värd för galan åtta gånger dök upp på scenen med bekväm utstrålning och ett "Now, where was I?" Han skämtade sedan om sina minnen av Bob Hope, som ledde den allra första Oscarsgalan. Ledigt, roligt och obesvärat, visade definitivt gröngölingsvärdarna Anne Hathaway och James Franco var skåpet ska stå.


Hej Micke Persbrandt - Susanne Biers In a Better World tog hem pris för bästa utländska film, och då de nominerade filmerna presenterades fick sig hela Hollywood en rejäl titt på Micke Persbrandts isblå ögon. Jag är inte hans största fan, men det är alltid kul när Sverige är representerat.


Inception svepte - lite grann - Nolans mästerverk Inception snuvades som väntat på de mer prestigefyllda priserna, men knep åtminstone åt sig fyra Oscars i de tekniska kategorierna, och tog därmed hem lika många guldgubbar som storfavoriten the King's Speech.


The not so good stuff

James Franco - Det är tur att han är jäkligt snygg, för så mycket annat bidrog han inte med, mr Franco. Hans totalt nollställda uttryck under hela kvällen fick mig osökt att tänka på David Lettermans kommentar till Joaquin Phoenix efter den där katastrofintervjun som senare visade sig vara en bluff; "Well, I'm sorry you couldn't be here tonight." Noll poäng för karisma, charm och närvaro. Riktigt uselt.


Anne Hathaway - Till skillnad från sin ovannämnda co-host gjorde Anne Hathaway i alla fall sitt bästa för att liva upp galan. Synd bara att det inte gick så bra. Hon kändes flamsig och forcerad, och ingenting hon sa eller gjorde var särskilt roligt. Pluspoäng däremot för att hon bytte inte bara klänning utan även frisyr flera gånger under kvällen. Liksom James Franco är hon i alla fall fin att titta på, men hon skulle ha nöjt sig med gästspelet i Hugh Jackmans öppningsnummer 2009.


Predictable much? - När det blev dags för bästa film att annonseras visades ett montage av de tio nominerade filmerna - till ljudet av Colin Firths tal från the Kings Speech. Eh, kunde man inte i alla fall ha låtsats att det inte var solklart att den skulle vinna? Och även utöver bästa film, vann förhandsfavoriterna i alla de stora klasserna. Antiklimax.


Filip och Fredrik - Varannan paus i Oscarsgalan var det reklam, och varannan spenderades i en kommentatorsstudio med Filip och Fredrik. Reklampauserna var bäst. Jag är inget megafan av de här två från början, och ännu mindre nu. De är alltid lite speedade, men i natt var de som sportkommentatorer på LSD. Undrar hur många espresso de hade snortat för att hålla sig vakna. Droppen var när Filip (tror jag, ärligt talat är jag inte hundra på vem som är vem) påstod att Robert Downey Jr verkar korkad. Muckar man med Downey Jr så muckar man med mig, that's all I'm saying.


Inception svepte inte tillräckligt mycket - Fine, bästa film går jag med på att the Kings Speech förtjänade, men Best Original Screenplay skulle fanimig ha gått till Inception om det hade funnits någon rättvisa här i världen, och Chris Nolan skulle åtminstone ha varit nominerad till bästa regissör. Morr. Ehrm, Christian Bale råkade komma med på bilden, det var inte meningen...


Öppningsnumret - Galan inleddes med ett videomontage där James Franco och Anne Hathaway hade klippt in sig själva i årets största filmer. För det första, sen när snor Oscarsgalan idéer från MTV Movie Awards? För det andra, Anne Hathaway parodierar the Black Swan genom att flamsa runt i en fjäderdräkt och kalla det "the Brown Duck dance"? Wow, nivån på humorn kraschlandade innan galan ens hade startat. Ska det göras så ska det göras väl, studera Jimmy Fallon och Andy Samberg och kom tillbaka nästa... nej jag tar tillbaka det. Kom helst inte tillbaka nästa år. Vågar man hoppas på Hugh Jackman igen? Eller Neil Patrick Harris? Eller som sagt, Robert Downey Jr och Jude Law? Oavsett vem som håller i galan nästa år kan det i alla fall bara bli bättre!

Take me to the riot

Trögstartad lördagsförmiddag. Dags att slänga sig ner till stan och göra ärenden. Apropå nothing in particular, den här låten är awesome, missa inte!


When you came in the air went out

Fredagar är verkligen bästa dagen på veckan. Ägnade förmiddagen åt grupparbete, men av det trevliga slaget, det vill säga när man inte får något gjort utan sitter och pratar om andra saker istället. Nytt avsnitt av VD på det, toppade inte riktigt förra veckans, men bye bye manwitches, not gonna miss you, hello Isobel, psyched to have you back! Synd bara att det är uppehåll nu i sex veckor. Om man skulle ta och gå i idé tills den sjunde april?

Helgplanerna har ändrats lite eftersom min tilltänkta gäst var tvungen att stanna i Sthlm och göra exjobb-jobb, men jag har fortfarande morgonkvällens fest hos Lotta att se fram emot, och jag är halvt inne på att Oscarsvaka på söndag ändå. Såg ju True Grit igår, den var lysande så jag hoppas att den plockar hem ett par priser. Även the Kings Speech, som jag och mamma såg när hon var här, sägs ligga bra till, också den en värdig vinnare.

Nu ska jag ta en promenad med Jace Everett i hörlurarna, härligaste rösten ever. Jag gillar nästan introt till True Blood men än jag gillar själva serien.


It's not easy having yourself a good time

Den här låten gör mig på märkligt bra humör. Har hittat så mycket bra musik det sista att det verkligen kliar i fingrarna efter att göra nya youtubeprojekt nu, den här låten skulle göra sig utmärkt till både VD och American Psycho till exempel. Älskar att melodin och texten inte passar ihop någonstans. Ska lämna in min gamla PC idag och försöka få den fixad så att jag kan göra lite nya vids, min Mac tillåter inte såna dumheter tyvärr.


Pretty good morning

Har haft en sån där morgon som jag alltid tänker att jag ska ha, bara det att när väckarklockan väl ringer föredrar jag att snooza två, ähum, sex gånger istället. Kollat på nyheterna, ätit frukost i lugn och ro, lyssnat på Phantom Planet och tagit en titt på Twitter. Jag twittrar sällan själv, använder den mest för att hålla koll på vad kändisar har för sig. Daniel Gillies är roligast, Matt Davis är flummigast och Ian Somerhalder är engagerad i varenda cause mellan himmel och jord. Men om ni använder twitter, adda mig gärna så kan jag följa er också! http://twitter.com/#!/lifeonvenus så klart.


And speaking of little miss Katherine

Jag kan inte svära på det, men mojon kan vara på väg tillbaka. Det är eee-dagarna på skolan, vilket i min värld är lika med ledigt, eftersom inga gratispennor i världen är värda att utstå de två karriärhetsigaste dagarna i universum. Ew. Anyhoo, bortsett från ett grupparbete (Har jag någonsin nämnt hur jag känner för grupparbeten? Right, never mind.) som måste påbörjas på fredag är lär resten av veckan bli mycket trevlig. Imorrn ska jag på bio med Anna W, på fredag kommer Mia på weekendbesök, på lördag är det utflyttningsfest hos Lotta, och på söndag blir det Oscarsvaka hos Emelie. Bortsett från att jag kommer att vara en zombie på måndag känns det som ett mycket bra upplägg. För övrigt är zombies de nya vampyrerna sägs det.

Speaking of, bästa soundtrack-valet i världshistorien, och anledning 528 till varför jag älskar VD:


Anledning 529; Det faktum att Elijahs hår verkar ha fått en helt egen fanclub. Well deserved. Jag hoppas att han inte tänker vara död särskilt länge, kinda love him. (Ehrm, och det finns en perfectly good explanation till varför klippet kan se lite kinky ut, I promise.)


Shattered

Jag hittade inte någon riktig musikvideo så what the hell, jag tog min egen. Igen. Whatever, I like the song. Why, oh why, finns inte den här på spotify?


All that you rely on


Not that kind of lost...

Jag har verkligen inte varit någon vidare bloggare det sista, har jag? I've kinda lost my mojo. Mojos är egensinniga saker, vi får se när den kommer tillbaka. Tills dess får jag nöja mig med att lägga upp musik istället.


The show must go on

Ursäkta uppehållet. Har varit i Stockholm och haft mamma på besök, would tell you all about it, men är just not quite perky enough för att blogga ikväll. Some other time.


Recap time!

Okej, ni vet hur jag ibland kan ha lite svårt att fatta mig kort? You ain't. Seen. Nothing. Yet. Se, jag har under det senaste året blivit beroende av Television Without Pity och deras briljanta recaps, det vill säga återberättelser av teveserie-avsnitt, scen för scen, med fokus på humoristisk analys. Faktum är att jag har läst dem så länge nu att jag började känna att det där är något jag skulle kunna göra själv! Sagt och gjort, och det var så roligt att texten nästan skrev sig själv. Ämnet är (surprise surprise) the Vampire Diairies, och tyvärr får man inte så mycket ut av läsningen om man inte är bekant med serien. Jag vet att många av er inte följer den, och även om man gör det förstår jag att läsningen känns lite...mastig, men jag kunde ändå inte låta bli att lägga upp min recap, för quite frankly, jag är nöjd med den. I fortsättningen, om jag skriver fler, kommer jag försöka fatta mig något kortare, och jag kommer att lägga upp dem här istället. Åh, och jag skriver på engelska, för den här typen av text funkar helt enkelt inte på svenska. Svenska är ett ganska inflexibelt och tråkigt språk, är det inte?
.
The Vampire Diaries Recap: Season 2, Episode 13 - Daddy Issues
.
Previously on the Vampire Diaries: There is a mystical curse that doesn't make much sense, but it lays down the law of the sun and the moon for weres and vamps. Elijah is an original, but Klaus is the big cheese, and he's coming after Elena. Elijah, however, has his own mysterious plans, and makes a deal with Elena to stop trying to get herself killed every ten minutes. Stefan, for some godforsaken reason, thought it wise to bring back Elenas Uncle Daddy John whose agenda the last time we saw him was to kill our beloved Salvatore brothers. Nice move Stefan. Tyler and Caroline are playing Romeo and Julia despite that one werewolf bite from him might kill her, and new girl in town Jules is also a werewolf, not to mention a total bitch. (No pun intended.)
.
Outside Caroline's
Caroline leaves the house to find Tyler behind her. She doesn't pick up on the fact that his look is almost as serious as Stefan's "Hey, it's Tuesday"-look, only more antagonistic, so she thinks he's there to talk about their kiss and declares that Matt's still in the picture, so they can't go there. Tyler, who kind of looks like Channing Tatum in this scene if you squint a little, isn't in kissing mood though, he wants to know if Caroline knew all along that Stefan and Damon killed Uncle Mason. He gets really pissed when she admits to this and shoves her against the car, wolfey-eyes and all. She offers a heartfelt "I'm sorry", which doesn't keep Tyler from stomping off angrily and up to no good.
.
Bathroom of steamyness
Oooh, shower scene! Please don't be Uncle Daddy John. It's Damon!! Score!! Only two minutes in and it's already the best episode ever! Someone is talking in the background, but I'm assuming it's not very important, because the writer's must have realized that no one would listen to that anyway, what with the visual distraction in this scene and all. Damon is listening though and exits the shower wrapped in a low slung towel. It's the TV doing the talking, more specifically local news reporter Andie Star, who is reporting on the killings committed last week by Rose, Jules and Damon, which together sum up a nice number of like ten people, and seriously, what is the percentual decline in population in Mystic Falls since the Salvatore brothers moved back anyway? Damon looks a little regretful when they put up a picture of that poor girl he scared the shit out of and subsequently killed last week. As he should I suppose, but that was an awesome scene. And then he goes back to the bathroom. Ooooh, more showering?! Nope, no cookie for me. (But this was just the appetizer, I happen to know that there will be dessert at the end of the episode.)
.
Casa Gilbert, Kitchen
Uncle Daddy John is pouring himself coffee with his formerly severed hand, so I guess they were able to sew his fingers back on. He's wearing a little hospital style glove to cover the "wounds", and though I understand that David Anders didn't actually want to chop his fingers off for this role and that his hand is really fully functional, I think it would have made more sense if he were lifting the heavy coffee pan with the hand not recently supposed to have had all of its fingers reattached. Whatever. He is also watching the news, and there's going to be a memorial for the victims as announced by Mayor Mama Lockwood. How convenient that all those people died, otherwise we would have been short an Event of the Week, and we can't have that now, can we? Elena marches in demanding to know what he is doing there, and won't take "coffee" for an answer. He's there to protect her, but he won't spill the deets until he knows that Elena is trustworthy. Pot calling kettle what?
.
Enter Alaric and Jenna, who is late because she hit the snooze button three times (amen sister). Her morning turns crappier yet when she lays eyes on Uncle Daddy John. She greets him with a heartfelt "What the hell?!..." Alaric smells trouble and begs his leave. He sure ain't so good with people, Uncle Daddy John. Jenna tries to toss him out, invoking her rights as legal guardian, to which Uncle Daddy John unceremoniously responds that he is Elena's biological father, so good luck with that. Thanks for the coffee and have a nice day. He leaves Elena to deal with Aunt Jenna's WTF-face.
.
Salvatore Mansion
Damon: You brought back John Gilbert? That was your big save-Elena-move?" Stefan claims that they are desperate, to which Damon and I respond in unison; "Not that desperate!" (Although I love to hate him, so I'm secretly glad.) Well Stefan is not comfortable with putting everything in the hands of Elijah, who, granted, is not very trustworthy either. Uncle Daddy John learnt about the sacrifice from Isobel and claims that he knows of a way to keep Elena safe. Tiny problem though? He ain't talking. At least not to Stefan. Time to bring in Bad Cop Damon? Sure, but before he can leave, Stefan offers his condolences about Rose. Damon scoffs that he only knew her for like five minutes, which Stefan turns around to that he cared about her after only five minutes, suggesting that his badass brother is turning into a big ol' softie. Last time he said something like that, Damon ate Coach Tanner to prove him wrong. There are, however, no asshat teachers present at the moment, so Damon settles for sarcastically announcing that he is indeed evolving into a man capable of greatness, threatening to get a hero hairdo of his own and steal Stefan's thunder. Is Thunder his new nickname for Elena? It's a little weird, but it sure is a helluvalot better than "little lovely love". (Yes I did try to read The Return - Nightfall. Yeah, I know. I don't even wanna talk about it.) As Damon leaves, Stefan gets a "911" text from Caroline.
.
Lockwood Mansion/Casa Caroline
The doorbell rings at the Lockwoods' and Tyler opens to let Jules in. At the same time, Caroline is opening her own door for Stefan (no, not like that, settle down Team Stefoline), barely waiting for him to get inside before she bursts out that Tyler knows about Mason and is royally pissed off. She's upset, because she doesn't want Damon to kill Tyler, and we all know how Damon loves an excuse for a good heart-ripping. That would kind of solve her triangle love dilemma though, no? Stefan agrees to try to reason with Tyler, although he's not super enthusiastic about going to chat with the angry werewolf whose uncle he quite recently helped Damon kill.
.
Meanwhile, Jules is busy poisoning Tyler's mind, assuring him that all vampires are evil, evil enemies. He is a werewolf now, and they stick together, because they are pack animals and share the same fleas and whatnot. I'm half expecting her to produce a rub-on Quileute tattoo, but maybe she's saving that for a further brainwashing session. Tyler isn't really buying her sales pitch, he doesn't want to run away from his life in Mystic Falls to go live with some alpha female he just met. Jules insists that he needs a pack to learn how to survive. Blah, blah, code of werewolf loyalty-cakes. Isn't the code more like guidelines anyway?
.
Casa Gilbert
Damon swoops in looking for John, but all he's getting is Elena. She tells Damon that Uncle Daddy only stayed long enough this morning to inform Jenna about the Daddy-addition to his title. She and Damon agree that they don't share Stefan's faith in Uncle Daddy, though their opinions on how to deal with the matter differ slightly. Damon, being Damon, suggests killing him of course, earning himself a tired reproach from the Niece Daughter. "I'm joking!" Really Damon, are you? No he's not. "Okay, I'm a little serious", he adds, earning himself an even reproachier reproach and possibly a foot stomp. Fine then, Damon promises he's not gong to hurt Uncle Daddy, mockingly reminding Elena that he's the good guy now. He's going to have a civil conversation with her father. Elena tags along, and I don't blame her for doubting Damon's ability to actually conduct a civil conversation.
.
Lockwood Mansion
Tyler is checking something on the computer when he realizes that Stefan is standing right beside him. He tries to make a run for it, but Stefan cuts him short, declaring in an unnecessarily menacing voice that he just wants to talk. Things go downhill from there. Mama Lockwood chooses this moment to call for her son to tell him that she's going to the memorial, aka Event of the Week. Stefan shoves Tyler up against the wall, pinning him there with his arm across Tyler's neck and the hint of a vamp face, warning him silently to keep quiet. What a lovely way to start a diplomatic conversation. You've been hanging out with your brother too much, Stefan.
.
Scruffy-Looking RV Somewhere In The Woods
Jules knocks on the door of the Scruffy-Looking RV, but the guy she's looking for, Brady, is standing right behind her. See, something vampires and werewolves have in common, the love of sneaking up on people. Can't you all just kiss and make up and sing Kumbaya My Lord around a cozy fire? No? Jules and Brady can totally do the kissing part all by themselves though. He's there to help avenging Mason, although Jules dictates that she wants the boy more than she wants revenge. Jesus, Jules, adopt a puppy like everyone else. (Except Damon, who firmly declared in the last episode that he's not quite at the puppy-adopting stage yet.) Anyhow, I'm sure puppies are cuter and cuddlier than angsty teen wolfs. Brady is greedy, he wants both, although it's obvious that the revenge part is at the top of his to do-list.
.
Lockwood Mansion
Stefan lets go of Tyler, declaring with a sheepish face that he think they got off on the wrong foot. Ya think? Well actually, on second look, it's not with a sheepish face at all, it's with a half ironical, half amused, still a little menacing and totally sexy face! I didn't see it because I wasn't looking for it. Wow, he really has been hanging out with Damon to much, not that I mind at all. Tyler is unsusceptible to Stefan's brand new sexy face, and demands to know what happened to Mason. Come on Tyler, he's dead and you know it, you do not want to know the details anyway. Stefan dodges the question and when Tyler makes a move again, Stefan assures him that without a full moon he's pretty much useless against a vampire. Again, diplomacy, not so much, hotness, very much indeed.
.
Memorial, aka Event of the Week
These like ten people who got killed can't have had too many friends, because there are barely one mourner for them each at the memorial. Mayor Mama Lockwood is there though, and what do you know, she is actually glad to have Uncle Daddy John back! One person in the world who doesn't hate his guts, good for you Uncle Daddy John. He wants to know what the anti-vampire-council's been up to, and Mama Lockwood refers him to Damon Salvatore, who is leading the council now. And that, kids, is what we call irony. Also, it's hilarious. Equally hilarious; John's "A-ha"-face in response to learning this fact. As the Mayor leaves, Jeremy shows up. Unlike the Mayor, he actually knows John, so he's not glad to see him. He firmly declares that things are different now and that Uncle John can't show up with his anti-vampire crap anymore. Oh little J, growing up, aren't ya? He offers John his superpower-ring back, which John refuses to take. Jeremy still won't have lunch with him though. Aw show, please don't make me feel sorry for Uncle Daddy!
.
Jeremy lights up as Bonnie enters the scene. As does she when she sees him, but that smile is short-lived on account of Witch Martin the Elder showing up behind her. Bonnie wants nothing to do with him and Luka since she knows they're working for Elijah. He doesn't deny it, but up until that point, did they have any actual proof that the Martin witches were in fact Elijah's witches? Well in either case there's no doubt about it now. Witch Martin Sr assures her that Elijah is in fact a friendly neighborhood Original and all around good guy, and why he thinks Bonnie would have any reason to listen to his obviously biased pro-Elijah-campaign, I do not know. Nor does Bonnie. Jeremy shows up all "Is there a problem here?" Don't overdo it Little J, Bonnie is a big girl and a bitchy witch, she doesn't need rescuing. She assures him that there's no problem, only more lies, and they wander off cuddling. Wait, what? When did that happen?!
.
The Grill
Aunt Jenna sums up Elena's majorly messed up family relations for Alaric. "So, Elena is my sister's husband's brother's daughter, and her mother is my boyfriend's deceased wife. You can't make this stuff up." Meta joke; yes, obviously you can. Jenna can't believe how they kept something like that a secret. Oh boy, are you in for a shock when you find about the other secret in town, that little thing about everyone you know either being a vampire, the girlfriend of a vampire, the ex-boyfriend of two vampires, the ex-husband of a vampire and a former vampire hunter, a werewolf or a witch. Yeah, that's going to be interesting.
.
Uncle John shows up, but Jenna and Alaric won't have lunch with him either. Fortunately for him, Damon enters just then, freshly compelled not by vampire charm, but by Elena charm, to put on his nice guy face and be the better man. "John! Buddy! How you've been?" Yeah, the delivery is not entirely convincing, but at least it's entertaining as hell. Uncle Daddy plays along, because it is not open hatred, and that's the best he's going to get today.
.
Lockwood Mansion
Stefan asks Tyler to stop being a dick to Caroline. I really like Stefan this week. Jules has obviously been getting to Tyler, because he brings up the "Aren't werewolves and vampires natural enemies"-argument in their discussion. Stefan insists that they should be able to get along, they go to the same school, have the same friends an keep the same secrets. Win-win, right? Poor Tyler is confused since Jules and Stefan are playing tug-of-war with his mind. His phone rings and he manages to answer, calling for help, before Stefan snatches the phone away. "Damn it Tyler, I'm trying to save your life, can't you see that?" The caller was Jules of course, and she got the message. "We have a problem."
.
Memorial Service
John seems to prefer using his mutilated hand for holding tiny matches and lighting candles too. Yeah, yeah, I'll drop that. Damon shows up, telling him how rumor has it that John knows a loooot and won't say anything. Uncle Daddy wants to keep it that way, he can't trust Damon since he might be under Original compulsion. Yeah well, Damon and Stefan are drinking vervain now, so that shouldn't be a problem for them. Uncle Daddy is impressed by this, and Damon is all smug of course. "It's an aquired taste." He notices the lack of superpower-ring on the newly attached fingers, and tries to convince John to tell him what he knows by leaning in and whispering very sexily, using his favorite argument; "If you know anything about Klaus you better start talking or I will kill you in your sleep." Now that's diplomacy for ya, Damon-style. It doesn't work on Uncle Daddy though, neither the threat nor the sexiness. Why do the Salvatore brothers waste all their sex appeal today on Tyler and Uncle Daddy? John wants to make sure that Damon is trustworthy before sharing his intel. Again with the pot and the kettle! And hey, that song they're playing, they've totally used that one in the show before, in episode 1x11, the scene where Damon rips Bree's heart out. Hey, that was the first time he did that! Aw, nostalgia...
.
By Caroline's Car, Which Happens To Be A Ford Fiesta If Anybody's Curious
Matt shows up, getting Caroline to admit that she's avoiding him. I know that he is a likable character, but can he ever get an interesting plot line? He wants to talk after work and Caroline agrees to stop by when they're closing at the Grill. Matt smiles sweetly, making up for a little of his general pointlessness. How has he managed to stay alive this far, really? They better have something good in store for him, he kind of deserves it too. Caroline keeps heading for her car, but is interrupted again, this time by the far less sweet Jules. She's asks for Tyler, and Caroline icily responds that she doesn't know where he is. Werewolves can apparently smell a lie, because Jules calls her on her shiz and when Caroline is about to turn vamp face on her, Jules sprays her in the face with vervain. When Caroline recovers, Jules has been replaced by Brady, who has a big ass gun and shoots Caroline in the frickin' head!
.
Torture Chamber Of The Scruffy-Looking RV
Caroline wakes up with a gasp, and painfully pulls the bullet out of her bloody forehead. She is locked inside a cage, and Brady, who by the way is right at the top of my death list right now, is coldly watching her trying to reach the latch before she notices him and scrambles back in fear. He chit-chats about how many wooden bullets and other torture toys he has, pointing out that it's going to be a long night. Then he shoots her again, in the chest, just for the sake of it! Oh that's it. DAMON!! I've got a heart here in need of a very immediate, although preferably excruciatingly slow and painful, out of the chest-ripping! Damon can't hear me. Dammit!
.
Lockwood Mansion
Tyler seems to be getting tired of arguing with Stefan, and I can't blame him because it's dark outside now, and they've been stuck in that room since before the memorial started. Not much progress has been made either, Tyler's still hostile, and again, can't blame him. Has he even been allowed to go to the bathroom in all that time? A call to Stefan from Caroline's phone interrupts them, only it's not Caroline at all since she's currently locked in a cage. It's Jules who's calling and she wants to trade Caroline for Tyler. She insists on proving to Stefan that she actually has Caroline, giving Brady an excuse to shoot her again, causing her to scream in pain. I hate him so much. Stefan swears that she's dead if she hurts Caroline again, but Jules hardassedly counters that, by saying that Caroline is the one who is dead if they hurt her again. Stefan has 20 minutes to bring Tyler to the clearing by Wickery Falls or his new best vamp friend dies.
.
The Grill
Damon sits alone at the bar doing what he does second best, drinking, when Jenna walks up to introduce a friend of hers who really wants to meet him. Damon recognizes her as the news lady, and she tells him her name is Andie Star. She totally wants to hit that, (hey, get in line, woman), so she offers to buy him a drink. Damon turns her down though, by saying that his glass is all full and sliding over to Elena, who is watching from across the room. And I swear I saw a hint of jealousy in her eyes when Andy first walked up to him! She covers it quickly though, and comments that he totally blew her off. Yeah well, Damon is staying away from women, claiming that he's doing women everywhere a favor. Uh, Damon, don't you think you should let us decide that for ourselves? Also, he does the eye thing. Now, I happen to speak eye thing very well, so I can easily translate this one into "...mostly I'm doing it so that you will think I'm a good person, and you could totally be the exception to that no women-thing if you weren't so annoyingly faithful to my brother, and by the way I'm very much in love with you." I think Elena speaks eye thing too, but she pretends she doesn't to avoid awkwardness.
.
At that point, Elena's phone rings. It's Stefan, updating her on the Caroline situation. Damon and Elena step away to the bathrooms to talk about it, and Damon is naturally upset that he is only finding out about the whole Tyler-knowing-everything-thing now. Well, that's because, as they all feared, Damon's all for killing Tyler. Not only is the guy a werewolf, he also knows too much. Again, Elena tries to plead to his better half, putting her hand on his arm and doing puppy eyes. That is getting old though, and Damon thinks so too. "You need to stop doing that." Elena is taken aback by the sudden menace in his voice and removes her hand. "Doing what?" Damon has an entirely different eye thing going on now. "Assuming that I'll play the good guy, because it's you who's asking." Elena persists, which is kind of brave of her, but just then Uncle Daddy John barges in, demanding to know what's going on. Damon snarks that trust works both ways, but assigns Uncle Daddy with his first dad-duty; "Ground your daughter." Elena protests and wants to come along with him, but as per usual, the entire universe is conspiring against her actually getting any action. No not like that. She does get that, with Stefan. Point is, Uncle Daddy is not letting her go to a vampire-werewolf showdown, so it's currently his turn to be on Elena patrol.
.
Scruffy RV Camp Site
Jules is waiting by the fire. Caroline is crying in her cage. Brady is bored, so he starts to interrogate her about how many vampires there are in Mystic Falls, spraying her face with vervain from a squirt gun and using a pea shooter to blow toothpicks into her neck. Huh, he was being literal when he said he had toys. Poor Caroline is suffering and screaming, but refuses to tell the mongrel anything. Atta girl, you hang in there. Brady soon gets bored with the torturing too, so he goes out to talk to Jules. It's obvious that he has serious issues with vampires, and is torturing Caroline not for information, not for vengeance, but for the fun of it. Again, I look forward to his death. Maybe Caroline herself should rip his heart out?
.
The Grill
Elena is pissed about being held captive by Uncle Daddy John, and starts throwing a teen rebellion. She is not at all softened by his assurances that all he wants is for her to be safe. He also berates her for laying her faith in the hands of Elijah, which doesn't improve upon his daughters mood at all. Elena totally holds her own. "Are you saying that I should put my faith in you? After everything you did to Stefan and Damon?" Uncle Daddy admits that he has made mistakes in the past, but tries to gloss that over by playing the "we're family"-card. Bad. Move. Elena furiously informs him that that word is off limits to him. "But you're right. Facts are facts, so listen up. You may be my father, but I am never going to be your daughter, you got that?" She angrily pushes past her slightly defeated-looking Uncle Daddy. That was fierce!
.
By The Scruffy RV
Jules is pacing back and forth when she suddenly catches vamp scent. "I know you're out there." Stefan appears with Tyler and they start negotiating for the exchange of prisoners. Stefan wants to keep things as unmessy as possible at this stage, but Jules thinks it's too late to be waving a white flag. She wants Tyler, and Stefan agrees with me that she is sounding a little bit too possessive. "Tyler is free to make his own decisions. As soon as you release Caroline." Another voice is heard from the trees. "My brother, the peacemaker." Yay, hi Damon! He is totally respecting Stefan's prior claim on handling the situation though. "Since Stefan got here before me, I'm going to let him try his way, before I resort to my way... Which is a little bloodier." He points out that there is no full moon tonight, so they will totally whoop the werewolves' asses. Jules begs to differ. She puts her fingers to her mouth and wolf whistles, making at least five or six other pack members appear from the sidelines, fully equipped with stakes and flame throwers. Damon's confident smirk is sort of wiped out into an "Oh Shit"-face.
.
Jules is cocky with a small army on her side. "Let's try this again. Give us Tyler." Damon has obviously reevaluated the situation. "You heard her. Go!" As Tyler walks over to his own kind, Brady demands to know who killed Mason, which Damon proudly takes responsibility for. Brady sounds really corny when he says "Boys, make sure that one suffers", but Damon's crazy-eyes smile in response kind of makes me forgive that. But no, nothing else is forgiven, Brady. Ass. Damon still thinks they can take the wolf pack, but Stefan is less confident. Well, either way, there's not really any other way out than trying.
.
Damon goes after Jules, who gets away by doing a backflip off the wall of the RV, while Stefan grabs the guy with the flame thrower and uses him to keep the other weres away. Someone tries to jump Damon from the roof of the RV, but Damon totally rips the guys heart out right in the middle of the leap! Awe-some! Tyler runs inside the RV to find Caroline in her cage, and then hesitates when she begs him to help her out. You complete jerk, she risked her god damn life to help you turn into a wolf just a week ago or so. He finally comes to his senses and goes to open the cage, struggling with the stiff latch.
.
Outside, Stefan is putting up a good fight. He snaps a neck, catches stakes shot from crossbows, and returns one to sender, getting him good in the neck. But then he is staked in the back and falls to the ground. Damon is showing off some pretty cool Vampire Wrestling Federation moves, particularly a kind of pirouette throw, where he at first seems to be in trouble but somehow ends up on top. Jules is not impressed, so she ends the fun by shooting him in the chest. Bitch.
.
Caroline exits the RV on unsteady legs, pale and exhausted, only to have Jules slam her against the RV and put a gun to her neck. Again, Tyler just stands there, watching his friend getting manhandled. Meanwhile, Brady grabs a stake and lifts it to finish off our beloved Damon. Oh, don't you dare touch him Brady, I will hunt. You. Down. Before he can finish it though, he falls to the ground clutching his head in agony. Oh good, because I really don't have time for hunting down werewolves. What's going on though, is it Bonnie? Why, no, it's Witch Martin the Elder, bringing all the werewolves except Tyler to the ground with a simultaneous aneurysm-attack. Nice timing! He is there to uphold Elijah's promise to Elena. Huh, maybe Elijah is a friendly neighborhood Original after all. Or not, but he came in handy today. Witch Martin Sr encourages our favorite vamps to exit the scene, and then tells Tyler to give his furry friends a message when they wake up; They need to get the hell out of this town. Word!
.
Casa Caroline
Stefan walks Caroline to her door, asking if she wants him to come inside. Caroline is obviously shaken, but despite his assurances that she doesn't need to pretend with him, she tells him that she's fine. "I'm not girlie little Caroline anymore. I can handle myself." Stefan eyes his brave friend tenderly. "You sure can." Caroline just wants to go take a shower, but Stefan is obviously still concerned about her when they say good night.
.
Salvatore Mansion
Damon opens the door to find Uncle Daddy John there. They still don't like each other, but agree that they have the same agenda when it comes to keeping Elena safe. John comes bearing gifts, more specifically ash from a white oak tree, and a sharp dagger which is to be dipped in the ash and plunged into the heart of an Original, because that is the secret to how you kill them. Also, he mentions that Isobel is up to something, and if she succeeds, Klaus will never set foot in Mystic Falls.
.
Casa Caroline
Poor Caroline is pulling toothpicks out of her own neck when Matt calls. She totally forgot that they were supposed to meet, which is reasonable considering everything. She can't tell Matt about all that though, so she apologizes and lies that she something came up with Bonnie, a friend thing. Unfortunately, said Bonnie is currently sitting at the Grill, happily laughing it up with Jeremy. Matt doesn't call Caroline out on her lie, he just makes a sad face and they end the call. And though I'm glad he isn't giving Caroline any more grief tonight, man, I'm tired of his constant martyrdom. Tyler however, is not done giving Caroline grief tonight, which, really? He stops by to ask how she is and to apologize. She rightfully doesn't let him off the hook that easily. He makes halfassed excuses about how he didn't know what to do, and Caroline gives him the obvious answer. "You help your friend, that's what you do!" Tyler says he's sorry, but it's too late. "Because we're not friends anymore. And what happened to me tonight, that will never happen again. So you take that back to your little werewolf pack, and you get the hell out of my house."
.
Casa Gilbert, Kitchen
Elena closes the fridge to find Uncle Daddy John lurking behind it. Déjà vu! But with reversal of the roles; that's exactly how Katherine snuck up on John before she chomped his fingers off. Elena tells John to leave her alone, she doesn't know how to make it any more clear that she doesn't want him there. And she doesn't need more people protecting her, there's plenty of that to go around already. Uncle Daddy is persistent about the father-daugther bonding thing though. Since his peace offering-strategy sort of worked with Damon, he tries the same thing with Elena, giving her a bracelet that belonged to her adoptive mother, Miranda. He makes an emotional speech about how she and Grayson were Elena's real parents, if not in the biological sense, and how he understands that he means nothing to her, but he lost his family too. And no matter what, he will protect her and her remaining family. Elena is moved to tears, but when Stefan shows up just as John leaves her, she tells her boyfriend that she still doesn't believe her biological father. And I feel so weak compared to her, because some of my contempt for him actually melted away in this scene.
.
Scruffy RV
Tyler shows up to join Jules' and Brady's sulking party. He offers his condolences about the people who died and wonders if it is always this sucky to be a wolf. Jules assures him that it's not, but basically has to poke Brady in the nuts to make him support her. They share some booze straight out of a suspicious-looking bottle, and Brady muses about why Mason would hang around in vamp land. Tyler stupidly lets out that oh, it was because of this moonstone that was obviously really important for something and which I totally should be babbling about to these people that I barely know, aside from the fact that they like to kidnap and torture people for a lark. What? Jules and Brady are obviously very interested in this particular rock.
.
Casa Caroline
Knock on the door again. Man, Caroline really can't get a break tonight can she? Oh never mind, it's Stefan again, checking up on her. She looks very young and vulnerable with wet hair and wearing a bath robe. She again tells him that she's fine, but Stefan has brought backup just in case. It's Elena and Bonnie, and they're going to have a slumber party to keep Caroline company. Caroline finally allows herself to break down, and cries in the arms of her two best friends. Elena and Stefan mouth I love you's to each other. He really is the most considerate friend ever, isn't he? It was really impressive that he realized that Caroline needed her girlfriends, even though she barely knew it herself.
.
Salvatore Mansion, Damon's Bathroom, Bathtub, Awesomeness
Are you kidding me? I mean, I know what all of us were thinking when that bath tub in Damon's quarters was introduced last week, but I didn't think we'd get to see him in it that quickly. I love this show. So yeah, Damon is in the bath tub, cozying up with reporter Andie Star after all. She thought she was being pushy when she asked Jenna to give him her number, but apparently Damon had a change of heart about the whole staying away from women for their own good-thing, so her pushyness was rewarded. Or well, that depends on how you see it, because after some smooching, Damon begins his Weekly Therapy Session with Random Woman. This includes him confessing that he likes to kill people, naturally rendering Reporter Girl a little uncomfortable. He compels her not to be afraid, which is nicer than what he did last week, when he compelled that unfortunate girl in the road not to move, leaving her terrified during his whole confessional speech and inner debate on whether to kill her or not. So Andie confusedly asks him why he kills people, and gets the whole "because I'm bad"-prepackaged speech. He wants to be good for Elena's sake, it's just not in his nature. Andie tells him that maybe love has changed him. Yeah, well, Damon is done with the therapy for tonight, but you know how therapy always makes you hungry? Fortunately Andie can serve that need as well, and after some kissing, Damon digs right into her shoulder. And I never took him for a sloppy eater but, oh my, that's literally a bloody mess. When did this show become True Blood?
.
Katherine's Tomb
Katherine is hanging around doing pretty much nothing, as you do when you're trapped in a boring old tomb all by your lonesome. She gets on the alert when she hears footsteps though, and slowly approaches the tomb entry with the careful movements of a cautious animal. A flashlight blinds her, but is lowered so that she, and we, can see who is holding it. It's Uncle Daddy John! WTF?! Apparently, Katherine sent some kind of message to Isobel by having Stefan contacting her. Since Isobel is busy, John came instead. He says he is working on getting Katherine out of the tomb, and that whatever is going on is between him, Katherine and Isobel. Oh Uncle Daddy John, you sneaky bastard! What are you up to?! Also, I want to kick myself for softening up to him during that speech he did earlier. Damn it, it's lucky that Elena doesn't lose her shiz that easily. Everybody is double-crossing everybody and my mind is kind of exploding. Can I just go back and watch that bathtub-scene again, please? Awesome, thanks.

Ain't no rest for the wicked

Jättetrevlig middag ikväll hemma hos Dovile, med många intressanta diskussioner på väldigt varierande nivå. Alltifrån reptilhjärnas effekt på moderna könsroller, till hur man bäst löser det filosofiska dilemmat kladdiga händer och ingen pappersservett (ingen av oss närvarande tjejer tyckte att det särskilt optimalt att slicka dem rena och torka av dem på strumporna, men det kanske är nåt slags y-kromosom-grej).
.
Anyhoo, diskussionen rörde sig också en del kring ambitioner, vilket fick mig att tänka på att jag nog inte har lagt upp den här låten nån gång tidigare, trots att den varit en favorit sedan någon gång i våras. Dels för att den är cool i sig själv, och dels för associationerna den för med sig... (Annica, läser du? You remember this one, right?)
.

Don't even look in his eyes

Whaddup homies! Jag tror att bloggtorkan kan vara på väg att gå över, det kliar lite i tangentbordstummen igen.
.
Nej, jag har fortfarande inte lyckats klura ut hur man gör ett nytt stycke utan att sätta en punkt i mellan. En av faktiskt ganska få saker som fortfarande förbryllar mig med MacBooken.
.
Igår lovades storm och ruskväder av en magnitud som skulle slita taken av husen här i Skåne, och då jag har en liten svaghet för sådant väder är jag mycket besviken över att det helt verkade utebliva. Men det var ändå en mycket trevlig kväll, för efter att allt man någonsin kan tänka sig och hans moster kommit emellan, lyckades jag och Mia äntligen få till ett efterlängtat quality girl talk. Nu har vi schemalagd en bestämd telefontid i veckan, så att vi ska höras lite mer regelbundet och inte behöver prata i timtal tills någon av oss till slut måste bryta för att inte kissa ner sig.
.
Snart ska jag på seminarium i Storytelling, efter tips från Soraja. Se, ödet igen! Det bara råkar dyka upp ett seminarium i Storytelling någon vecka efter min Grand Announcement of Vad Jag Ska Göra Med Mitt Liv. Därefter bli det middag hos Dovile ikväll. Känns som en ovanligt bra tisdag det här!
.
Om ni ännu inte har sett trailern för The Last Lions, bläddra ner till föregående inlägg och se den nu!
.
Dagens inspirerande citat, från Deepak Chopra (-s Twitter. Är inte det lite coolt på nåt sätt? Digital visdom, i 140 tecken eller mindre.): Your only identity is who you are this moment and who you are this moment changes every moment. Word.
.
Ey, jag gillar inte country egentligen, men den här låten är undantaget som bekräftar regeln.
.

The last lions

National Geographic har gjort en dokumentär om en lejonmamma som blivit utslängd från sin flock och försöker hitta ett nytt hem åt sig och sina ungar. Trailern ser helt fantastisk ut med mäktiga, storslagna bilder från Afrikas natur, och berättarröst är ingen annan än Jeremy Irons! (Extra coolt eftersom han gjorde rösten till Scar i Lejonkungen.)
.
Och bäst av allt, för varje visning av trailern skänker National Geographic 10 dollar till bevarandet av lejon i Botswana! Om man tar en snabb titt har man alltså helt utan ansträngning bidragit med 10 dollar, och man kan förstås titta hur många gånger som helst! Har det någonsin varit enklare att göra skillnad?
.

Never was a girl with a wicked mind

Japp, fortfarande bloggtorka. Det har varit en relativt stillsam helg, som jag nu tänkte avsluta med en lång promenad och låten här nedanför på repeat. Jag vet att jag la upp den nyss, men den är värd att lyssna på igen, sisådär en 20 gånger dagligen till exempel. Vem hade trott att Little Jenny Humphrey skulle växa upp till en bad ass rocktjej?
.

Time is running out

Vanlig, tråkig, sketen torsdag. Men imorrn är det fredag, bästa dagen på veckan! Ska till Annica på eftermiddagen och se det nya avsnittet av Vampire Diaries, och sen ska jag till Emelie på inflyttningsmiddag. Den här veckan har gått märkligt fort, känns som att det var måndag nyss. Tempus fugit I guess.
.

Cosmic love

Skolkade från en sen föreläsning idag, and it feels goooood! Har faktiskt suttit på alfa och skrivit case hela dagen, någon måtta får det vara. Mycket plugg den här veckan som sagt, det lär bli en del även i helgen, men i måndags hanns det med lite tennis i alla fall. Vi har verkligen blivit duktiga på att spela varje vecka. Och tredje gången gillt, äntligen lyckades jag och Karin slå Sofia och Jessica.
.
Har haft bloggtorka ett tag, vet inte riktigt vad jag ska hitta på att skriva mer. Det är ju inte som att jag har ett nytt land att rapportera ifrån varje vecka längre.
.
Eller jo, jag kan passa på att lämna ut ett antiboktips. The Return: Nightfall av L.J. Smith är utan konkurrens den sämsta bok jag någonsin har läst. Tragiskt att de första fyra Vampire Diaries-böckerna har fått en så ovärdig uppföljare, det är faktiskt rent fascinerande hur dålig Nightfall är. Och att sätta Paul och Ian på framsidan, som förvaltar sina karaktärer tusen gånger bättre än vad författaren själv har gjort, är pure blasphemy. (Fast samtidigt det enda positiva med boken...) Jag läser hellre min kurslitteratur som kvällslektyr - and that's saying something.
.
Nej, jag har verkligen inget kul att skriva, om ni inte vill höra detaljer om mina bestyr i tvättstugan. Ska vi ta en sång istället?
.

RSS 2.0