All I want for Christmas is you

Yes, äntligen tagit tag i att göra klart min senaste vid, några dagar för sent för julafton, men i alla fall. Basically, det här är bara random cheese till All I want for Christmas. Oh shush, you knew this was gonna happen. (If you didn't, you spend way less time thinking about my next youtube-project than I would like to believe.)


The Christmas Movie List

Nu så här i juletider är vi många som har njutit, av god mat, julgodis och fina julklappar, så jag tänkte att vi skulle ägna en liten stund åt vad julen egentligen handlar om. Film.

Här nedan följer en liten lista över mina favoriter att se vid den här tiden på året, många av dem har redan gått eller går på teve i dagarna, och självklart ska man se dem igen fastän man har sett de flesta av dem fjorton gånger tidigare. Är det jul så är det.

Love Actually

The one, the only, the forever most awesomest Christmas Movie of all time. Ni har alla sett den (och om ni inte har sett den vad tusan sitter ni kvar här för? Gå och se den, pronto), ni vet alla hur bra den är, och det enda som återstår är att diskutera vilka scener som är bäst. On the top of my head; Colin Firth friar på hemmagjord portugisiska, Bill Nighy lämnar Elton Johns fest för att fira med sin stackars gamla manager och naturligtvis, Hugh Grant dansar till the Pointer Sisters. Bonus för bästa versionen av All I want for Christmas som någonsin har gjorts.
Die Hard
Jo det är visst en julfilm! "Now I have a machine gun, ho, ho, ho"? Menar det. Klassiker som alltid funkar, men som passar extra bra under julen eftersom det är då den utspelar sig. Det är ingen idé att orda om handlingen, för ni har redan sett den här också, så istället kan vi diskutera viktiga lärdomar från filmen. 1. Ta aldrig av skorna i en skyskrapa som eventuellt kan ockuperas av terrorister. 2. Riktiga män klär sig i wife-beaters. (Se även Atwood, Ryan och Jarrah, Sayid) 3. Tejp är jättebra till allting. 4. Brandslangar är också jättebra till allting. Bungyjumping till exempel. 5. Meningar som börjar med yippie-kai-yay slutar aldrig i en trevlig ton. 6. Bruce Willis hade hår en gång i tiden.
Robin Hood - Prince of Thieves
Okej, den här är tekniskt sett ingen julfilm, men Alan Rickmans leverans av repliken "And call off Christmas!" räcker för att den ska få räknas. Det här är för övrigt den tredje filmen av tre hittills som innehåller Alan Rickman. Jag vet inte riktigt hur det gick till. Hur som helst, matinéfilmer av det här slaget är perfekt för mysig julstämning, och Prince of Thieves må ha sina svaga sidor men den är fortfarande min nummer ett i genren, mest tack vare... tja, Alan Rickman. What can I say, the guy is good.
Christmas Cottage

Väldigt okänd liten filmpärla, trots att Oscarsvinnarna Marcia Gay Harden och Peter O'Toole medverkar. Handlar om målaren Thomas Kinkade och är en charmig liten dramakomedi i mysig småstadsmiljö som... Oh screw it. Alldeles för puttenuttig för min smak, men Jared Padalecki spelar huvudrollen och ägnar hela filmen åt att göra puppy eyes deluxe i skojiga stickade mössor som Sam Winchester inte ens skulle peta på med en machete. Mer än så begär jag inte av en film. Poor schmucks, ni trodde att det här skulle vara ett Supernatural-fritt inlägg, eller hur? Haha, sorry. No such thing.
A Very Supernatural Christmas
När jag ändå är igång. I know I know, hoppa ner till nästa film istället och låt mig ha mitt roliga. Julspecialen från Supernaturals säsong 3 är förstås ingen film, men tillräckligt bra för att förtjäna en plats på listan, för av alla sju säsongerna är det här det avsnitt som lyckas bäst med att både vara hjärtsnörpande sorgligt och riktigt roligt på samma gång. Vi får falskstämd julsång av Jared och Jensen, de käckaste människoätande halvgudarna någonsin, repliken "If you fudging touch me again I'll fudging kill you", tips på nya användningsområden för julgranar och de två sorgligaste julaftnarna man kan föreställa sig, en nutid och en i flashbacks med Tiny Sam och Tiny Dean. En tiopoängare.
Ensam Hemma
Ettan eller tvåan spelar ingen roll, och nej jag valde inte skrikbilden, för jag får ångest av Edvard Munch. Det här är fåniga, överdrivet julfluffiga filmer (precis den typen som man behöver balansera med lite Die Hard), men ändå oemotståndliga i sin överdekorerade amerikaniserade julighet. Både filmerna ser ut som att tomteverkstan har exploderat över dem men Macaulay Culkin hade en viss charm innan han började röka marijuana, och scenen med strykjärnet i ettan är never not funny. Som otecknad Tom & Jerry.
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Julstämningen är (så klart) alltid magisk på Hogwarts, men den allra första Harry Potter-filmen har den charmigaste stämningen av alla. (Och det här är den fjärde filmen på listan som Alan Rickman är med i, I don't even know what the fudge anymore.) Anyhow, miniversionerna av Harry, Ron, Hermione och inte minst Draco Malfoy är adorable, handlingen är småputtrigt spännande, och jag har fortfarande en crush på den skottske killen som spelar Oliver Wood. (Som för övrigt heter Sean Biggerstaff i verkligheten. Några roliga kommentarer på det namnet? Särskilt i kombination med namnet Oliver Wood? Inga alls? Okay then. You are all better persons than I am.)Så, vad säger ni? Har jag missat någon? Överskattat någon? Valt ut rätt moments från Love Actually? Och seriously, Wood och Biggerstaff? Come on people, I can't be the only one with my head in the gutter.

Happy Christmas

Hej på er! Jag tog lite jullov från allting i år, inklusive bloggen, men nu är jag tillbaka. Hoppas ni har haft en fin jul! Här har det varit mysigt, total snöbrist förstås, men det har det väl varit överallt. Har varit på ett par glöggkvällar, men förutom det är det mest hemmamys med familjen som gäller. Allting går ner i varv när man kommer hem, jag har inte ens avslutat mitt senaste viddingprojekt som jag hade tänkt göra klart innan jul, så jag ska försöka beta av det nu innan middagen ikväll, gratinerad hummer, no less. Trevligt att komma hem och bli bortskämd lite, särskilt eftersom jag levde på mikromat de sista två veckorna i Lund.


Bye Lund

Åker hem till Lidköping om ett par timmar. Ska bara, eh, packa lite snabbt. Jag tänkte göra det igår kväll, men var trött efter lång dag på jobbet och sedan jätterolig after work med Anna M, så jag orkade inte. Och förresten är det ändå tanken som räknas så här i juletider. Um, jag måste nog skynda mig nu. Ses i Lidköping!


Finally!!

Yes, det individuella arbetet är äntligen inskickat efter mycket second guessing och omskrivningar. (Det är svårt att skriva en personlig reflektion när den ska bli betygsatt, tur i alla fall att det var i en kurs jag faktiskt gillade.) Hur som helst, detta innebär att jag äntligen, äntligen, efter många pärser, tighta deadlines och en del sinnessjukt tråkiga artiklar, har klarat av min mastertermin! Bara uppsatsen står nu mellan mig och en färdig civilekonomexamen. Vilket i och för sig är ganska panic inducing, men det tänker jag inte grubbla över ikväll. Det här är det enda som räknas just nu; jag klarade alla deadlines, jag överlevde den ökända helvetesterminen och jag är ledig i en hel månad.


Progress is being made

Wheee, hemtentan går rätt hyfsat! Hade väntat mig värre frågor, är klar med den första och halvvägs med nummer två. Go me!


So close

Om en dryg halvtimme får jag min hemtenta, om sex och en halv timme är den över och om sexton och en halv timme har jag deadline för min individuella utvärdering. Jag är rätt nervös för båda två, men å andra sidan, sen är den här terminen över! So. Close! And yet so far away! So many emotions I don't even know what gif to use!
You know what...

...God help me, but I kinda like this song.


All I want for Christmas

Börjar få lite julstämning så här mitt i pluggstressen! Det värsta är att jag kan inte lyssna på den här låten, för då blir jag på för bra humör och kan inte koncentrera mig. Bästa jullåten, bästa julfilmen, bästa kombinationen.


When I need a break and some happiness in my life.

Något måste man ju göra för att hålla humöret upp när man skriver hemtenta. Och nej, eventuella nedskärningar i Supernatural-frekvensen träder inte i akt förrän efter tenta-perioden. Ni vet hur det här funkar.

Anyhow, seriously, these two... Om ni någonsin har undrat vad tusan grejen är med mig och min crush på Jared och Jensen, se det här och wonder no more. Apparently, Jared really likes Pearl Jam.


Carry on my wayward son, there'll be peace when you are done

Åt precis en avokado som luktade precis som Body Butter från the Body Shop. Just wanted to share. My life is really interesting right now.

Nu ska jag återvända till hemtentan, börjar äntligen få lite flyt på det. Det är rätt kul att jämföra Harley-Davidson annonser från 30-talet och framåt. Fast när den här hemtentan är klar har jag ju förstås en hemtenta till plus två arbeten som ska klaras av innan fredag. Suck.

I hear the voices when I'm dreaming, I can hear them say...


Cracking Knuckles

Okay, home exam. It's just you and me now. And you're going down.


Har jag någonsin nämnt hur jag känner inför grupparbeten?Alternativt:At this point, I'm almost not even joking.

All work and no play makes Jack a very dull boy

Lamest. Weekend. Ever. Har ställt in allt som i något avseende skulle kunna tolkas som "att ha ett liv", till förmån för att plugga undan. Men jag har goda nyheter, jag har skaffat mig en tumblr! Tumblr är typ som en blogg, fast för nördar. Vilket innebär att jag kan få utlopp för mina Supernatural-needs på det hållet och på så sätt avlasta den här bloggen istället! (Om nu någon av er mot förmodan skulle några ha invändningar mot det, hey, just let me know.) Därmed dock inte sagt att Jared och Jensen inte kommer dyka upp här med jämna mellanrum i alla fall. Jag vill ju inte att ni ska behöva gå miste om dem helt och hållet!

Oh, shut up Damon.

Say it with a gif - Part II

Det här är jag fram tills den 16e december:


Det här är jag efter den 16e december:

Först:

Och sedan:

Say it with a gif

En kortfattad beskrivning av min kurs i Retailing & Distribution:RSS 2.0