Information overload

Jag borde inte göra någonting annat nu än att koncentrera mig på att hålla kvar all info jag har knökat in i huvudet. Det känns ungefär som att hålla ett enormt berg med tvätt i famnen och försöka att inte tappa några strumpor. Eller som att täta ett durkslag ett hål i taget. Men nu ska jag slänga mig iväg till tentan och skriva ner allt snabbt så jag kan glömma det sen igen.

Underskattad Gaga-låt!


Quiet time now, m'kay?

Nyss hemkommen från seminarium. Det är ingen nyhet att ekonomihögskolan drar till sig en del dryga typer, men sheesh, some people should know when to shut up... Jag överdriver inte när jag säger att det var en enda person som stod för minst 75% av pratandet. När han ville hävda sitt ego dela med sig av sina tankar för femtioelfte gången viskade till och med läraren "Åh nej, inte han igen", till Cecilia. Heh. På skämt (tror jag), men ändå! Made my day.

Tillbaka in i affärssystemens underbara värld. Let's enjoy the silence.


Harder Better Faster Stronger

Djupt andetag, och så kör vi slutspurten nu. Tenta imorrn och på tisdag, Valborg däremellan.


Team Anna

Fick en liten videohälsning idag från alla mina fans, med Ian Somerhalder i spetsen. Okej, kanske inte. Men jag ser det ändå som en personlig pepp-video. Go team Anna!

OFFICIAL TEAM ANNA VIDEO from Malese jow on Vimeo.


Forbes Fictional 15

Om jag nu någon gång i framtiden faktiskt ska jobba med finansiering så har jag hittat mitt drömjobb. Forbes gör årligen uppskattningar på vilka som är de femton rikaste fiktiva karaktärerna, och publicerar dem tillsammans med "intervjuer" eller reportage om de listade. Imponerande backgrundsresearch och karaktärsstudier måste jag säga! På listan finns bland annat Tony Stark, Bruce Wayne och Chuck Bass, men toppar listan, framför till och med Joakim von Anka, gör Carlisle Cullen. Ränta på ränta sedan 1640-talet, samt en adoptivdotter med förmåga att förutspå börskurser, är hemligheten bakom en förmögenhet på 34,1 miljarder. Svår strategi att härma med andra ord.

Apropå det, ny Eclipse-trailer har kommit och spöar den gamla med hästlängder. This is gonna be good!


I have to return some videotapes

Håller på att kämpa mig igenom de sista kapitlen i finansboken, från imorgon och till torsdag ska jag plugga affärssystem istället, och jag vill hinna igenom allt så att jag bara kan repetera när jag tar upp finansen igen efter Valborg. Ska precis börja på ett kapitel som heter Murders and Executions Mergers and Acquisitions. Jag kommer alltid att tänka på American Psycho när jag hör de två orden. Det är en seriöst störd film, men den har nåt slags sjuk, svart humor som funkar på något sätt. Om "Try getting a reservation at Dorsia now!" säger er något så fattar ni vad jag menar...


Make my heart a better place

Det dansas alldeles för lite traditionell pardans nu för tiden. So you think you can dance har några andlöst vackra wienervalser i bagaget, och den här dansscenen innehåller mer kemi än magnesium och... eh, okej det var längesen jag läste kemi. Nånting coolt kunde man göra med magnesium i alla fall. You get the idea.


Fashion flashbacks of destiny

Style.com har en utmärkt app till iPhone som jag brukar bläddra lite i på morgonen för att vakna till liv. Tyvärr har de bara bilder från min favoritdesigner Isabel Marant sedan två säsonger tillbaka (jag hade koll innan style.com, ha!) så en snabb googling avslöjade att visningarna faktiskt också finns på youtube! Hur kan jag inte ha kommit på den tanken förut?

Anyhoo, egentligen är jag så klart mest sugen på sommarkläder just nu, men jag var sugen på att kolla upp en tröja som jag var lite besatt av hösten 2009, och som var anledningen till att jag upptäckte Isabel Marant. Den är fortfarande skitsnygg, och ni kan se den posas av Natasha Poly i videon nedan - exakt vid 2.13!!! Det är ju för tusan meningen att jag ska ha den! E-bay-jakt så fort tentaperioden är över?


MacGyver 2

Har lagat min brandvarnare! Har inte varit så stolt sedan jag fixade strömkretsen i min bakcykellampa med tejp och små kvistar. Men jag kände mig lite tvungen att fixa brandvarnaren, för det började plötsligt lukta popcorn i min lägenhet. Jag är helt säker på att jag inte poppar popcorn för tillfället. Så jag blev lite nervös att en säkring skulle ha börjat brinna eller nåt. Antagligen bara en hjärntumör, har hört att man kan börja känna konstiga lukter då. En hjärntumör, vore inte det körsbäret på min milkshake idag.

Fast faktiskt är jag på bättre humör nu. Mamma vet bäst, promenader gör susen. Det och kommunikation.

Håller tummarna för att luftrummet ska vara öppet imorrn så att min familj får komma iväg till Barcelona och kolla på Zlatan!

Good night and good luck


Still a bad day

Det snöar i Lund. Allvarligt.

Ännu ett tecken på att den här dagen inte är som den ska.

Bad day

Seriously, läs inte det här, jag sprider negativ energi. Kom tillbaka imorgon, förhoppningsvis är det bättre då.

Oh my effin God vilken dag det har varit! Jag kom innanför dörren för exakt en minut sedan, och jag har verkligen råpluggat sedan åtta imorse, med undantag för en femton minuters lunchpaus - inklusive kötiden i lunchrushen på Ica. Och det ligger ändå kvar en härlig del av grupparbetet på schemat utöver allt annat. Ni vet redan vad jag tycker om grupparbeten, men det här är tveklöst helvetesgrupparbetet numero uno. Uppgifterna är det inget fel på, men gruppdynamiken är...som en sån där cementlåda maffian ställer folk i och knuffar dem ner i vattnet. Fast bara delvis som tur är.

Några djupa andetag, kvällsmat, och så ett sista ryck.

This too shall pass, but if it doesn't soon I'm gonna have to take anger management classes, or bad things are gonna happen.
 Is it? Maybe. I don't know yet.


The magic of night

Western skies were turquoise
Slowly relenting for darkness
Into the clearest blue the night did ever see
A man with a sword
Guarded the path to my fortress
And as the lonely wolf cried for love
The stillness carressed my soul
Apart from the world
Above, but belonging
Golden brightness of a thousand lives
Silently glimmering oceans apart
Venus and Artemis filled me with light
Infused inspiration
A whisper divine
The dark of the nightfall was never so bright

20090823110353

Karma's a bitch, ain't it?

Min brandvarnare är sönder. Det var en olycka. Nej på riktigt, det var faktiskt en olycka, jag tappade den i golvet. Fast det var fan rätt åt den, så som den har hållit på det sista. Karma's a bitch, ain't it! Men jag antar att jag måste ha en, så får väl fixa en ny.

Har ägnat en lång dag åt grupparbete men varit jäkligt produktiv, så jag har gjort mig väl förtjänt av en kvällspromenad nu. Dessutom är jag lite pissed, så jag behöver gå av mig. (Pissed i betydelsen förbannad, jag är inte skitfull.)


Recreation

Okej, så ni vet hur jag sa att jag inte skulle göra några nya Movie Maker-projekt på ett tag? Uh, yeah, about that... Men faktiskt, det är lite meditativt för mig att sitta och pula med bildrutor och klipp hit och dit, och alla behöver vi någon slags rekreation efter en lång dag. (Softarkvällen med Mia blev uppskjuten till imorrn.) Vissa stickar, vissa samlar frimärken och vissa dricker alkohol - med andra ord, det kunde varit värre.

Låten är Shattered, densamma som jag la upp förut idag (älskar, älskar, älskar den låten) och klippen är från Remember Me. Hoppas inte Summit är lika kinkiga med den här videon som de var med min förra. Vet inte vad som hände med proportionerna när jag la upp klippet tyvärr, ska försöka fixa det.


All is lost, hope remains

And this war's not over... Tre kapitel avklarade idag, ett kvar plus en artikel.


Girls night in

Om någon i mitt trapphus osannolikt nog skulle ha råkat snubbla över min blogg och läser det här, no offense, men ni är nördar. Om man kommer hem halv ett en fredagkväll är det fullknökat i cykelstället och knäpptyst i trapphuset. Typ jämt. Inte för att jag klagar, kan inte tänka mig bättre grannar än såna som inte gör något väsen av sig.

Ikväll var det grillning och spelkväll med au pair-tjejerna hemma hos Malin. Jag och Anna W var grillansvariga, och det gick jättebra, tills själva grillandet skulle börja. (Eller okej, vi hade även ett "Hur många blondiner krävs det för att tända en engångsgrill med tändare"-problem i början, men vi löste det och svaret är följaktligen två.) Anyhoo, det slutade med stekta hamburgare istället, Malin och Luisa fick ta över. Men det var härligt att få känna doften av sommar och grillos! Och jag såg det som prestige att vara grillmasters assistant, även om insatsen mest bestod i att elda upp en engångsgrill.

Och om vi inte kände varandra utan och innan sedan tidigare så gör vi det i alla fall nu, efter att ha spelat ett spel kallat Bibeln där man skulle gissa de andras svar på politiskt inkorrekta frågor som "Skulle du ta emot 10 000 000 om du visste att det innebar att en okänd kines dog?" och "Skulle du kunna vara otrogen om chansen var obefintlig att någon skulle få reda på det?" Och förutom moral-frågor, förstås även en del mer explicita frågor. Det som sägs hos Malin stannar hos Malin.

Hittade ett montage över filmer från förra året, så många bra som jag ännu inte har hunnit med! Bara att ta fram att göra-listan och börja anteckna. Men inte ikväll, för nu är det bedtime.


Another night, another dream

Usch, det är hemskt att drömma att man inte hinner i tid en tenta. Inte särskilt svårtolkad dröm dock, stress tror jag det kallas. Idag har jag i alla fall betat av ett kapitel på morgonen och nu blir de gästföreläsning och seminarium resten av dagen. Tur att jag ska grilla med au pair-tjejerna ikväll så att jag har nåt att se fram emot!


Don't stop believing

Och där tog flowet slut. Valutakurser är min akilleshäl, har någon mental funktion som skriker "Kan inte!" så fort det dyker upp två olika valutatecken i samma uppgift.

Lunchpaus i pluggandet med ägg och bacon, idag var det faktiskt legitimt av min brandvarnare att gå igång, för jäklar, min lägenhet är helt dimmig av stekos! Blev lite nervös när det började ryka från plattan, det ska det väl inte?! Men nu verkar läget vara under kontroll i alla fall.

Back into it!


On a roll!

För tillfället sitter jag och tycker att det är rätt så trevligt med finansiell analys. Sån galenskap är högst tillfällig, så det är bäst att jag fortsätter medan jag fortfarande är kvar i den lyckliga illusionen!


1 down, 1 to go

Ett grupparbete färdigt! Halleluja! Och imorgon är jag helledig och kan ägna mig helhjärtat (sort of) åt finansieringen. Känns rätt så kört, men det är lite tidigt att ge upp än. Ska köra en liten vända med den nu, men sen ska jag baske mig ut på promenad för jag har varit i skolan hela dagen och behöver luftas lite. Har fortfarande kvar lite energi från en jättehärlig promenad med Mia i kvällssolen igår, precis vad jag behövde för att få lite inspiration och perspektiv. This too shall pass, seriously.


Nope

Idag är en sån där dag då jag bara ska vara tyst, för det kommer ändå inte att komma ut något bra. So why don't I just shut up and put on some music. Den här låten är en favorit som har hängt med i många år, inte direkt min vanliga genre men den har något speciellt, särskilt när man inte är på topphumör.


Before I get much older

Visste ni att det finns korallfärgad mögelsvamp? Huh, inte jag heller men jag hittade precis en inte så färsk färskost i kylen som var vackert prickig i knallig korallrosa. Det var nästan synd att slänga den. Hett tips till sommaren, korallfärgat och Philadelphia-gräddvitt lär vara snyggt ihop till brunbrända ben! Man kan finna inspiration på de mest oväntade ställen.

För att fortsätta på samma djupsinniga bana är min brandvarnare för övrigt den mest paranoida teknikpryl som någonsin tillverkats. Mina grannar måste tro att jag är pyroman så ofta som det tjuter härinifrån. Det är jag inte, jag är bara inte så bra på att laga mat. Men jag lever tryggt skyddad från eldsvådor i alla fall! Teknologi i allmänhet verkar leva sitt eget liv omkring mig. Min dator har varit miffad hela dagen, så jag ska inte plåga den längre, den är väl trött, stackarn.

Har jag tid att blogga egentligen, kanske ni undrar, så som jag klagar över för mycket att göra. Svar nej, men förnekelse är mitt mellannamn. (Egentligen inte, det är Maria, men erkänn att Förnekelse hade varit coolare.) This too shall pass, right?


Flightless Bird

Tog en promenad med Emelie förut idag, vi ses alldeles för sällan, och det var härligt att gå ut en sväng i solskenet. Trots att hela Norra Fäladen luktar gödsel idag. Ska man se det positivt kan man väl tänka att det är någon form av vårtecken antar jag. Varmt och skönt var det dessutom, sommaren närmar sig verkligen med stormsteg nu.

Har ägnat kvällen åt att skriva på - you guessed it - ännu ett grupparbete! Oh, how I love them, the dear, sweet little group projects. Men nu är jag färdig för ikväll i alla fall, har svurit på att få bättre ordning på min dygnsrytm den här veckan, så snart är det läggdags i Casa Anna.

Kvällen godnattvisa står Iron & Wine för. Texten är kryptisk men det gör bara låten ännu mysigare på något sätt. Sweet dreams, me lovlies!


Bezzerwizzer

Jag tar inte riktigt ansvar för mitt beteende när jag spelar sällskapsspel. Särskilt inte när det är av frågesportstypen, till exempel spelet Bezzerwizzer som vi körde igår i Sofias korridor. Mina naturliga instinkter tar över, helt plötsligt är det Darwin och "survival of the most knowledgeable of random trivia" som gäller. Särskilt när det kommer frågor om film, mytologi eller ord och språk så förvandlas jag till Hermione Granger och studsar upp och ner tills jag får svara. Consider yourselves warned.

För sent i säng = För sen uppstigning = Mer att göra på mindre tid. Jag hatar den här månaden. Lägg den 4 maj på minnet, pass or fail så ligger finansen bakom mig då, och livet börjar igen. Can't wait.

Fix you på det, med OC till så klart. Ibland saknar jag gymnasiet.


Weekend! Sort of...

Tillbaka i Lund! Efter en lång bussresa söderut igår. Sträckan till Göteborg fick jag inget eget säte, men i gengäld fick jag lära mig så gott som allt som finns att veta om historia och politik i Kamerun. På riktigt, jag skulle lätt klara en tenta i ämnet. Jag får skylla mig själv, jag frågade en del. Och det var intressant, åtminstone tills jag började bli åksjuk. 

Mellan Göteborg och Lund började äntligen mitt Internet i mobilen funka igen (Lidköping är visst mer av en bush-håla än jag trodde, hade ingen anslutning på hela veckan hemma), så den sträckan lyssnade jag på en ljudbok på youtube, hett tips till er som heller knappt kan läsa vägskyltar utan att bli bilsjuka. Sista sträckan, nämligen från Lund C till Delphi var jag tillräckligt trött på att åka buss för att ta en promenad istället, mina 300 kilo packning till trots. Jag är så jäkla envis ibland.

Har precis satt punkt för dagens sista anteckning i min genomgång av boken i affärssystemskursen. Eftersom min grupp var så effektiv och gjorde klart lab 2 redan förra veckan är jag egentligen ledig imorgon, men en hård dags pluggande väntar ändå. Samma sak gäller resten av helgen. Den här månaden kommer verkligen att utvisa om jag är agn eller vete när det kommer till disciplin. Skulle vilja hyra en officer eller nåt som vrålar åt mig när jag gör annat än vad jag borde göra.

I know, I know, det är inte första gången jag lägger upp den här låten, men är för trött för att ha någon fantasi, och sen råkar den ju vara så fantastiskt bra också. Lärde mig faktiskt spela introt på piano nu när jag var hemma, ser fram emot att lära mig hela i sommar. Just det, har fixat sommarjobb också förresten! Yes indeed, det blir ännu en sommar på Fazer.


Back in business

Did ya miss me? Ursäkta att jag inte har bloggat på länge, har haft påsklov från, tja, allt. Inklusive blogg, facebook och mail. Ni anar inte hur mycket spam det hinner samlas i inkorgen på bara ett par dagar. Jag är fortfarande hemma i Lidköping, avskärmad från verkligheten med pluggstress och allt vad den innebär. Har sovit i snitt tio timmar per natt här hemma, helt underbart!

Håller just nu (eller inte precis just nu, men ni fattar) på att lägga upp pluggplaneringen för hur jag ska klara av både finansieringstentan (som jag sköt upp eftersom den krockade med projektledningstentan) och nya kursen i affärssystem under den närmaste månaden. Det blir tight, men det löser sig. Har visserligen fortfarande inte kommit så långt med finansieringen, men jag vet hur man gör låne-swoppar, det är väl bra?! En droppe drucken, resten av havet kvar.

Måste flika in en snabb kommentar om filmen Bröllopsfotografen som jag led mig igenom igår: What the hell?! Det är något fel på världen när en film som den får lysande recensioner medan Remember Me vissa strålande välgjorda amerikanska filmer kallas tråkiga. Bröllopsfotografen är tristess i DVD-format, och spretigare manus har sällan skådats. Komedi uppstår inte automatiskt för att man pratar värmländska. Svensk film är ett dagis, och svenska filmrecensenter är de överentusiastiska fröknarna som hjärtligt applåderar varenda ful liten huvudfoting som de små telningarna kluddar med färgkritor och glitterlim. Klubben för inbördes beundran, much? (Jag säger inte att all svensk film är dålig. Bara nästan.)

Anyhoo, ikväll ska jag titta på ett uppträdande min bror ska göra med sin klass och imorrn bär det av tillbaka till Lund.


Lay a whisper

Snart på väg hem till Lidköping, nästan 8 timmars resa framför mig, och jag hoppas på att sova större delen av vägen, så jag försöker att inte vakna till alltför mycket. Är för ovanlighetens skull ute i absurt god tid, så jag skrotar runt hemma med mysmusik.


RSS 2.0