By the way

Grattis på födelsedagen Harry Potter! Jag lovar att enda anledningen till att jag vet om det är att det är dagen efter min egen. Tyckte att det var coolt när jag var liten, men när jag insåg att jag delar födelsedag med Neville Longbottom var det  inte lika kul längre. Efter en jäkla massa om och men har jag och Maria äntligen lyckats hitta ett datum då vi båda är lediga och kan se den nya filmen, nästa lördag är det som gäller, weii! 

Moviemania

Jag har sett en massa nya filmer på sistone, för många för att orka skriva en riktig recension till var och en, så det får bli några små kortisar istället:

The curious case of Benjamin Button
Betyg 4,5/5
Den här filmen är värd alla hyllningar den har fått! Den är rörande, udda, tankeväckande, sorglig, underhållande, vacker och alldeles alldeles underbar. Cate Blanchett är fantastisk som alltid, och Brad Pitt är bättre än jag någonsin sett honom förut. Snyggare än någonsin är han dessutom när han föryngras, trots att man vet att det är tack vare smink och specialeffekter.

Vantage Point
Betyg 3,5/5
Med ett intressant och annorlunda berättargrepp visas ett mordförsök på den amerikanske presidenten flera gånger ur olika personers synvinklar, medan man kommer närmare svaret på vad som egentligen hände och vem som låg bakom attentatet. Vissa frågetecken förblir outrätade och handligen är inte helt trovärdig, men filmen är spännande och håller högt tempo.

The International
Betyg 2,5/5
Clive Owen, som verkar vara med i var och varannan film nu för tiden, försöker tillsammans med Naomi Watts avslöja en stor banks skumma affärer. På pappret såg det säkert jättebra ut, och dåligt är det inte, men filmen lyfter aldrig och jag hade glömt den en halvtimma senare. Slutet var ett rejält antiklimax, den största behållningen är en lång actionscen på Guggenheimmuséet där tavlor och installationer skjuts sönder hej vilt.

Australia
Betyg 4,5/5
Förväntningarna var höga på Moulin Rouge-regissörens nya epos, och jag behövde inte bli besviken. Nicole Kidman gör sin vanliga roll som näbbig dam som kan ta vara på sig själv, Hugh Jackman ser ut som en naturlig del av det australiensiska landskapet, och i centrum står en ung aboriginpojke, som mycket väl kan vara den charmigaste ungen jag någonsin sett. Pampigt och vackert, även om Moulin Rouge fortfarande står i en klass för sig.

Iron Man
Betyg 4/5
Enligt IMDb så var manuset till Iron Man inte helt färdigt när inspelningarna började, eftersom fokus hade lagts på handlingen och actionscenerna så fick stora delar av dialogen improviseras. Ironiskt nog är det dialogen som gör den här filmen sevärd, actionsekvenserna är medelmåttiga och den avgörande slutstriden hade helt kunnat kvitta. Men på vägen dit levererar Robert Downey Jr ironiska oneliners utan att röra en min, och gör på egen hand filmen till en lyckad komedi.

The day that the earth stood still
Betyg 1/5
Jag tycker lite synd om Keanu Reeves som alltid får så dålig kritik, men den här filmen suger verkligen. Den som hoppas på en ny Independence Day (jag) blir grymt besviken. Stoneface Reeves berättar att människorna förstör jorden och därför ska utplånas, och en tjejforskare tjatar på honom tills han ångrar sig. Budskapet är pinsamt tydligt och politiskt korrekt, aja baja för att smutsa ner planeten. Effekten var den motsatta, fick lust att slänga pantflaskor i soptunnan i ren protest. Två timmar av mitt liv som jag aldrig får tillbaka.

Änglar och Demoner
Betyg 3,5/5
När Da Vinci-koden blev film blev jag helt ställd inför hur man kunde göra en så actionfylld bok till något annat än åtminstone en hyfsat bra film. Det var nästan en bedrift att misslyckas så kapitalt. Änglar och demoner är ett uppsving trots att jag saknar mycket från boken och fortfarande retar ihjäl mig på att någon satte in Tom Torrboll Hanks som Robert Langdon. (Harrison Ford, var är du?!) Helt okej underhållning, men boken är maffigare. Läs den!

Kurragömma

Roligaste dagen ever på jobbet! Fredagar är städdagar, och i vanliga fall skyr jag dem som pesten, trots att de är softa och ostressiga. Men idag var det så himla kul kombo av folk som jobbade, så det har kompenserat för det faktum att jag har skurat packborden. Det har varit stört roligt, jag har skrattat nästan oavbrutet hela dagen och kommer garanterat ha träningsvärk i magen imorgon... Och man kan hitta på andra saker än det traditionella kortspelandet när man har rast, idag var nog det närmaste jag någonsin kommer min dröm om att spela paintball bland maskinerna på Fazer...

Vingt-trois

Så är min första dag som 23-åring över. Det känns ganska som vanligt, med undantag för alla fina och roliga sms jag har fått, tack =)  Halva dagen var jag på jobbet, och andra halvan var jag ute i stugan med familjen och morfar. Mycket bra paketskörd i år, varav en Volumaster kanske var den mest spännande presenten, thank you mummy and daddy! Har inte provat den än, men de ska visst vara väldigt bra för att få volym i håret. Den finaste presenten var en teckning från min lillebror, som hade lagt ner mycket omsorg på att rita av en drake från sitt dataspel. Det är verkligen sant att det är de presenterna som betyder mest.

Har varit redo att gå och lägga mig sedan halv åtta, så det börjar väl bli dags. Åldern tar ut sin rätt...

Eyes on fire

Oh My GOD! Jag kollar verkligen inte mycket på teve nuförtiden, tror att jag vande av mig i Frankrike. Men ett program som jag aldrig missar är So you think you can dance. Det håller egentligen på för sent nu när jag jobbar, men med min fantastiska framförhållning har jag sovit en timme på eftermiddagen för att orka se hela programmet. Vilket leder åter till mitt inledande Oh My GOD, Kaylas och Kuponos vampyrdans var HELT underbar! Allvarligt talat! Uppenbart Twilight-inspirerad med tanke på att musiken kommer från soundtracket, men det gör inte saken sämre direkt. (Ja, trots tveksam inställning i början läste jag resten av böckerna och fastnade givetvis i Twilight-träsket. Jag behövde en ny obsession efter att ha röjt igenom hela Prison Break, och jag faller alltid för sånt som är hypat, det är min svaghet.) Anyhoodle, den här dansen är den snyggaste jag har sett sedan Marks och Chelsies Bleeding Love-dans förra säsongen!


Morning glory

Okej, nu spelade Megapol precis Don't look back in anger med Oasis. Det är officiellt en bra dag.

Morning has NOT broken

Okej då, solen har gått upp, men det är fan på gränsen. Har självklart inte sovit bra (gör man någonsin det när man vet att man ska upp tidigt?), men är mer groggy än trött än så länge. Och idag var det ändå sovmorgon till fem, imorrn blir det en halvtimma tidigare.

Hade dock glömt den enda fördelen med att gå upp vid den här tiden, musiken på radio är fantastisk så här tidigt. Tänkte att det skulle vara softare att vakna till musik än till mobilalarmet, men hade tydligen fel, höll på att få en hjärtattack när klockradion gick igång i morse. Fast få andra låtar än Viva la Vida hade fått upp mig ur sängen, och att Human kom bara någon låt senare bidrag också till att mildra mitt morgonhumör.

Hittade inte mina stålehätte-Louboutins, så jag ber till högre makter att jag inte ska tappa en pall på tårna. Gotta go, à ce soir om jag överlever dagen.

Factory girl

Heh, nu var det så längesen jag skrev att jag till och med hade glömt bort lösenordet till bloggen! Fick prova mig fram genom den långa radda med lösenord jag brukar använda mig av tills jag kom in. Hacka sin egen blogg, patetiskt...

Lägesuppdate, bor fortfarande ute i stugan och njuter av den softaste sommaren ever. Var i Göteborg för någon helg sedan för att träffa Maria och Carro. Det var en efterlängtad reunion och självklart gick en avsevärd del av tiden åt att gå igenom alla minnen från Thailand/Australien-resan 2006. Det är stört vad mycket man hinner glömma bort så totalt att de andra måste tjata för att man faktiskt ska minnas vagt att det har hänt. (Jag har fortfarande inte något minne av den där dansken ni pratade om..!)

I veckan har det blivit lite mer golf, först en runda med Carro i spöregn, och igår gick jag och pappa nio hål på kvällen. Den rundan var nog den roligaste jag har spelat på många år. Jag har vant mig vid att inte spela med träklubbor eftersom jag inte träffar särskilt bra med mina. Det har inte stört mig eftersom jag slår rätt så långt med min järnfemma (golfnörderi på högsta nivå här, jag ber om ursäkt). Men igår orkade vi inte lasta om bagarna i bilen när vi skulle åka, så jag spelade med mammas klubbor. Modigt nog vågade jag mig på att inleda rundan med att låna hennes driver. Holy ravioli, vilken skillnad!! Det blev som en helt annan sport när jag plötsligt slog femtio meter längre än vanligt! Har inte brytt mig om att skaffa nya klubbor eftersom jag spelar så lite, men nu förstår jag plötsligt hur folk kan tycka att den där sporten är så himla kul. Även hennes järnklubbor var mycket lättare att slå med. Snacka om att utrustningen gör skillnad, nästa sommar ska jag definitivt skrota mitt gamla helset.

Men varför inte skaffa nya klubbor redan nu? Svar: För att ikväll flyttar jag in till stan igen och imorrn börjar jag mina tre veckor i paketeringen på Fazer Bageri AB. Även om jag fortfarande skulle hinna spela golf brukar man vara rätt trött efter en arbetsdag där, inte minst med tanke på att jag måste gå upp halv fem hela veckan. Usch. Det ser ännu värre ut om man skriver det med siffror, väckning 04.30!

Ska göra det bästa av min sista dag i frihet, först en sista golfrunda med mamma, och sedan in till stan för en promenix med Carro innan hon försvinner upp till hufvudstaden igen. Dessutom måste jag hinna leta reda på mina arbetsskor, ett mycket fashionabelt par skodon, svarta med neongröna detaljer och så slitna vid tårna att stålhättan syn igenom. Undrar om någon på jobbet fattar skämtet om jag målar undersidan röd och låtsas att det är ett par Louboutins.

RSS 2.0