Ingen JD inget Scrubs

Min älsklingsserie Scrubs har räddats från nedläggning genom att ABC har köpt rättigheterna till serien av NBC. Men vad spelar det för roll när Zach Braff hoppar av?! Jag kan inte föreställa mig ett Scrubs utan JD, han ÄR ju Scrubs! Eller för att uttrycka det annorlunda, Scrubs utan JD är som...

...flingor utan youghurt
...ett par Louboutins utan röd sula
...en dator utan Internet
...Pirates of the Caribbean utan Jack Sparrow
...en eltandborste utan batterier
...en Harry Potter-bok utan magi
...en trisslott med miljonvinst - och skrapad kontrollruta
...julafton utan julklappar, julbord, snö, tomten och Kalle Anka

Ja, ungefär så... Tur att det går repriser hela tiden =)

I'm back =D

Heej! Oj vad kul det är att vara tillbaka! Under min blogg-vita månad har jag tänkt nästan varje dag på inlägg jag skulle ha velat skriva. Inte för att det har hänt så himla mycket märkvärdiga saker, men det är kul att reflektera över vardagen också. Dessutom har jag insett att jag behöver bloggen för att ha koll på vad jag gör! Med mitt guldfisk-minne så är hela maj ett svart hål... Utom mitt blogg-återfall efter laserdomen då, shit det var roligt =)

Men gårdagen har jag i alla fall inte hunnit glömma, igår var det nämligen Ladies Night på Krischan! Nej nej, inte den där showen med Martin Stenmarck och dem, så illa är det inte ställt... Men det var sittning med Sex and the City tema, och det var verkligen väl genomtänkt och arrangerat! Det var bara tjejer på själva sittningen, och man välkomnades med några praliner i en fin påse och en Cosmopolitan. Middagen bestod av kräftcocktail till förrätt, och till huvudrätt fick vi fylld kycklingfilé med kronärtskockor, sallad och citronsås. Den serverades naturligtvis av väl inoljade, badbyxbeklädda badvaktspojkar som kom inspringande i slowmotion till Baywatch-temat, what else... De hade kunnat servera macaronilåda och falukorv, det hade nog gjort succé ändå. Innan trippelchokladkakan med extra choklad som vi fick till efterrätt var avslutad hanns även med en modevisning, samt en hunk-auktion. Gjorde inga fynd dock, överlät bjudandet åt andra =)

Dagens existensiella livsfråga: Sitter och slötittar på reprisen av So you think you can dance (och ignorerar finansbokens dömande uppsyn). Vad GÅR Mary Murphy på? Och fråga två, hur kan alla danskillar vara så heta och söta på samma gång?

Nej, om man skulle göra ett ryck...
Vad kul det är att blogga igen =)

Kunde inte hålla mig borta =)

Okej, jag vet att jag skrev att jag inte skulle blogga på ett, och det har verkligen varit svårt att låta bli! Men nu ør (skriver på Anns pojkvøns danska dator) jag så excited att jag bara måste =) I fyrtio minuter har jag varit Sydney i Alias, Max i Dark Angel och varenda jøkla Charlie's angel på samma gång! Vi har nømligen kært Laserdome!! Så sjukt jøvla roligt! Man får vørldens adrenalinkick av att springa omkring i mærkret och skjuta, vet inte nør jag hade så kul sist! Blev som en barnrumpa på julafton och var hur lycklig som helst varje gång jag prickade en motståndare. Sen gick det vøl inte så dør kanonbra, kom på plats 14 av typ 30, men God knows att jag kømpade i alla fall! Var helt genomsvettig nør jag kom ut, fattar inte hur alla andra kunde se så oberærda ut! Løngtar redan till nøsta gång! Nu ør vi hemma hos Anna och køkar, ska snart gå ut och spela kubb. Sen blir det nog utgång hør i Malmæ. Kram på er!

Bloggpaus

Hej kära läsare! Som ni har märkt så har det inte dykt upp några nya inlägg på ett tag, jag har tagit mig en funderare och bestämt mig för att ta en paus ifrån bloggandet, åtminstone maj ut. Behöver fokusera på lite andra saker ett tag. Men jag kommer tillbaka i början av juni. Tack ni som har läst, ni får gärna titta in igen om en månad =) Ha det fint, kram!

Spelkväll

Gårdagen får nog rubriceras som spelkväll med tanke på att kvällen innehöll både Kubb och Alfapet. Tyvärr vann jag inte i någonting, attans också. Men hur som helst var det en mycket trevlig kväll på Martins innergård där vi firade Emelies födelsedag med en liten grillfest.

Nu har jag precis ägnat en alldeles för lång stund åt att dechiffrera vårt löjligt invecklade schema för att se när föreläsningarna ligger i veckan. Detta är första gången vi läser två kurser parallellt, har en känsla av att det inte så där överdrivet kul. Som tur är har vi Lennart som skojsar till den Internationella ekonomin annars skulle det nog bli outhärdligt.

Men än är det helg, så här ska inte tänkas på plugg. Nu ska jag på promenad!


Åh förresten...

...glömde ju säga att den är mycket bättre på engelska!

Änglar och Demoner

image39
Här kommer en sprillans ny kategori, nämligen böcker. Nu är det ju tyvärr så att när man studerar har inte nöjesläsning allra högsta prioritet på fritiden, men jag ska försöka klämma in lite boktips här och var ändå. En bok som passar bra att läsa på en filt i gräset nu när solen börjar titta fram är Dan Browns Änglar och Demoner. Stormen kring denne amerikanske författare har lagt sig något nu eftersom han inte har gett ut något på ett tag, men när Da Vinci-Koden kom var han föremål för en hel del starka känslor. Det var helt enkelt en sån där riktig blockbusterbok, den första sedan Harry Potter, som ALLA hade en åsikt om. Historikerna rasade mot felaktiga fakta medan ateisterna jublade över kritiken mot kyrkan. Själv blev jag totalt fascinerad av den. Den fartfyllda handlingen, den uråldriga konspirationen, mystiska budskap i berömda målningar och inte minst temat med det gudomliga kvinnliga såklart =) Jag tycker inte att de felaktiga detaljerna spelar så stor roll, det är ju trots allt en bok som ska underhålla, inte upplysa. Den var min ohotade favoritbok tills jag fick en annan Dan Brown-bok i julklapp, nämligen Änglar och Demoner.

Änglar och Demoner skrevs egentligen före Da Vinci-Koden, men gavs inte ut i Sverige förrän efter att succén med den senare var ett faktum. Även här är det Harvard-professorn och symbologen Robert Langdon som är huvudperson, och upplägget är väldigt likt Da Vinci-Koden. Langdon väcks mitt i natten av ett telefonsamtal (jajamen, precis som i Da Vinci-Koden) och får en faxad bild på en mördad vetenskapsman. Denne har blivit brännmärkt med en symbol som tillhör det mytiska sällskapet Illuminati. Langdon kallas till forskningscentret CERN i Genève där mordet ägt rum, för att försöka hitta en förklaring till symbolen. Där träffar han offrets dotter Vittoria Vetra (som naturligtvis är skitsnygg, supersmart och felfri i största allmänhet), och det visar sig att hennes och faderns hemliga uppfinning, en behållare som innehåller kraftigt explosiv antimateria, har blivit stulen. Behållaren innehåller ett magnetfält som hindrar antimaterian från att explodera, men detta drivs av ett batteri som bara räcker i ett dygn. Jakten på behållaren leder paret till Rom och Vatikanstaten där påvevalet just ska hållas, men de fyra favoritkandidaterna tycks ha blivit kidnappade. Langdon och Vittoria måste nu lösa urgamla gåtor och ledtrådar för att hitta Illuminatis hemliga tillhåll, och sökandet leder dem kors och tvärs genom Rom alltmedan antimaterians batteri obevekligt räknar ner mot noll. (Hihi, jag får glädjerysningar av spänningen)

Något Nobelpris kommer han nog aldrig få Dan Brown, men enligt mig är han spänningsgenrens obestridlige mästare. Jag hade boken som klistrad framför ögonen tills sista bladet var vänt, och det var en av de bästa läsupplevelser jag varit med om. Det är inget nyskapande över boken, och många kan säkert störa sig på klyschorna som radas upp (modig hjälte, vacker hjältinna, elak skurk, envis auktoritetsperson osv) men det är lätt att förlåta eftersom boken är så otroligt välgjord! Det är helt enkelt den ultimata spänningsromanen, och de historiska anknytningarna höjer mystiken ännu mer. Dessutom är den uråldriga kampen mellan religion och vetenskap ett centralt tema i boken, och bidrar med alldeles lagom ansträngande filosofiska inlägg för lat sommarläsning i hängmattan.

Sättet Dan Brown skriver på målar tydliga bilder i fantasin, och det känns mer som att se en riktigt bra äventyrsaction än att läsa en bok. Men fler än jag har sett Hollywoodpotential i Änglar och Demoner, och nästa år går den upp på biograferna, återigen med Tom Hanks i huvudrollen som Robert Langdon. Naomi Watts var ursprungligen tänkt till den kvinnliga huvudrollen, men hon har nu bytts ut mot den ännu relativt okända skådespelerskan Ayelet Zurer från Israel. Utseendemässigt är det ett mycket bättre val, späda och bleka Naomi Watts ser ut som den absoluta motsatsen till den temperamentsfulla italienskan Vittoria beskrivs som i boken. (I min mentala film är det dock Penelope Cruz och en ung George Clooney som spelar huvudrollerna) Även Ewan McGregor dyker upp i en roll, vilket bådar gott, men jag föreslår ändå att ni passar på att läsa boken först med tanke på vilken katastrofbesvikelse Da Vinci-Koden var som film.

Kommentera gärna om ni har läst den! Nån som har nåt annat bra boktips?

Blommigt

Hej, förlåt att jag inte har skrivit på ett par dagar. Jag hoppas att ni hade en bra Valborg! Min var kanon, häftigast var att hänga i statsparken på dagen. Helt sjukt mycket folk!

Har lite bråttom för jag ska strax iväg och shoppa med Sofia, men jag måste bara slänga in en bild på den här söta kjolen som jag hittade på delias.com. Har sett Ginatricots hypade volangkjol med blommor överallt det senaste, men själv tycker jag att den här är mycket sötare. Återigen, förbaskade tullkostnader!

image38

RSS 2.0