Tisdagkväll på femman får fyra toast. Kanonkul.

Eftersom jag sommarjobbar nu och går upp vid halv fem (jag upprepar, 4.30!!) på morgnarna hade jag igår bestämt mig för att lägga mig absoluuuut senast tio. Men tyvärr är det ju så att det är på eftermiddagarna jag är trött, inte på kvällarna, så efter att ha fastnat framför nya serien Big Shots var jag ju tvungen att se det andra avsnittet också. Väldigt bra serie faktiskt, som en blandning av Entourage och Cashmere Mafia för män!

Men innan dess visades en annan kul ny serie, nämligen the Fashionista Diaries, om sex unga människor som praktiserar i modebranschen i New York. En skitsnygg singelkille och fem söta singeltjejer, det kan bli riktigt intressant. Snyggast stil har solklart Bridget, men personlighetsmässigt gillar jag Nicole bäst. Fast även om Bridget var taskig mot henne var det faktiskt ganska kul när hon svarade Juicy Couture på frågan om favoritdesigner... Kommer Nicole överleva sommaren i den ytliga modebranschn? Kommer Bridgets översittarstil att orsaka catfights? Och sist men inte minst, VWho's gonna get the guy?! To be continued...


Mini-mode-magasinen

De flesta traditionella modetidningar ges ut en gång i månaden, men med dagens enorma modeintresse är det en lång tid att vänta på nya trend, -shopping och -skönhetstips. Därför har det skapats en marknad för snabbare modetidningar som ett slags miniversioner av månatliga modemagasin. Och på relativt kort tid har inte mindre än tre tidningar startas för att möta denna efterfrågan. Först ut var Aftonbladets bilaga Sofis Mode. Därefter kom tidningen Glaze, och nu har även Charlotta Flinkenbergs senaste projekt Chic gett ut sitt premiärnummer. Jag fick ett infall idag och köpte med mig alla tre när jag var och handlade, för att göra en jämförelse. Gemensamt för tidningarna är att modet hålls på en ganska enkel, bärbar nivå, medan avancerade trender lämnas åt de mer seriösa magasinen.

Sofis Mode:
Ges ut en gång i veckan som bilaga till Aftonbladet. Priset är 15 kr, men man måste punga ut med en tia för Aftonbladet också. Ett tips är att prova sig fram i små tobakaffärer tills man hittar en som inte påpekar att man måste köpa den ihop med Aftonbladet när man oskyldigt håller fram enbart bilagan.
+ Mycket budget-köptips!
+ Väldigt lyhörd för vad läsarna vill ha
+ Ganska snygg layout
- Tråkiga modeplåtningar, även om man är i en studio kan man göra bakgrunden lite roligare än kritvit.

Glaze
Kostar egentligen 25 kr, men senaste numret kostar bara 19,50. Problem redan?..
+ Blandat innehåll, förutom mode, skönhet och kändisar lyckas man även klämma in livsstil, inredning, musik, film, resor och till och med korsord och horoskop.
+ Utomhusplåtningar, mycket mera känsla än i studio.
 - Trots godkänd layout är det något i färgerna, trycket eller papperskvalitén som gör att den ser lite billig ut.
 - Farligt nära skvallertidningsfällan med löjliga sensationsrubriker på kändissidorna.

Chic
Premiärnumret är ett fynd för tio kronor, vad den kommer kosta i fortsättningen vet jag inte, troligen ca 25-30 kr. Ges ut varannan vecka.
 + Snyggaste layouten av de tre, och är den som känns lyxigast.
 + Mycket mode för pengarna!
 + Pysseltips, det är alltid kul att göra personliga plagg och accessoarer.
 - Mycket ligger i den dyrare prisklassen, mer inspiration än action med andra ord.
 - Jag beundrar Charlotta Flinkenberg för hennes drivkraft och karriärambitioner, men trots detta är tevereklamen för Chic så Wannabe Wintour-löjlig att jag rodnar varje gång jag hör Charlottas "Aj lööööv itt" från rutan. Jag har för mig att människan hade lite mera självdistans på Veckorevyn-tiden...

Så vad blir då slutsatsen? Tja, Glaze faller bort för min del, det är lite Se och Hör-känsla över den. Jag tror i och för sig att det är meningen då de kallar sig Sveriges kändistätaste modemagasin, men det är inte min kopp grönt te i vilket fall. Sofis mode är tunnast, men också den mest konkreta tidningen som tipsar om vad som finns i butik just nu och hur man stylar olika plagg. Helt okej när man bara måste få sig en liten modefix en dassig måndag eller tisdag. Bäst gillade jag dock Chic, som också är den tidningen som mest påminner om ett "riktigt" modemagasin och känns mest innehållrik. Kan bli en ny favorit, trots Charlottas antireklam.


Coolt eller knäppt?

Vad sur jag blir, tänkte göra om lite i bloggen nu när bloggplattformen har ändrats. Det har blivit många nya funktioner, men däremot lyckas jag inte med något så basic som att lägga till nya kategorier!

Nåja, tänkte börja med en ny grej. I modevärlden dyker det ju nämligen med jämna mellanrum upp någon ganska svårburen trend, något som ser coolt ut på en catwalk men som alla utom kanske de mest avancerade fashonistorna tvekar till att visa sig i. Det första jag tänker ifrågasätta är de här Kanye West-inspirerade glasögonen som jag hittade på Asos.Coolt eller knäppt? Själv måste jag nog säga att jag tycker det är mer knäppt än coolt...

Miss Brightside

Vad mycket roligare det är att packa när man lyssnar på the Killers på högsta volym samtidigt.

On the corner of main street
Just trying to keep it in line
You say you wanna move on and you say I'm falling behind 
 
Can you read my mind
Can you read my mind 
 
I never really gave up on breaking out of this two-star town
I got the green light
I got a little fight
I'm gonna turn this thing around 
 
Can you read my mind
Can you read my mind 
 
The good old days
The honest man
The restless heart
The promised land
A subtle kiss that no one sees
A broken wrist and a big trapeze 
 
Oh well
I don't mind if you don't mind 'cause I don't shine if you don't shine
Before you go can you read my mind 
 
It's funny how you just break down waiting on some sign
I pull up to the front of your driveway with magic soaking my spine 
 
Can you read my mind
Can you read my mind 
 
The teenage queen
The loaded gun
The drop dead dream
The chosen one
A southern drawl
A world unseen
A city wall and a trampoline 
 
Oh well I don't mind if you don't mind 'cause I don't shine if you don't shine
Before you jump tell me what you find when you read my mind 
 
Slipping in my faith until I fall
He never returned that call
Woman open the door
Don't let it stay
I wanna breathe that fire again 
 
She said I don't mind if you don't mind 'cause I don't shine if you don't shine 
 
Put your back on me
Put your back on me
Put your back on me 

The stars are blazing like rebel diamonds cut out of the sun
Can you read my mind...

Har säkert lyssnat på den tjugo gånger idag, love it!!!


Fotbolls-EM

Hoppsan, jag missade visst ju totalt att det var Sverige-Spanien igår! Nåja, även om fotboll faktiskt kan vara ganska kul när det är EM och VM är jag knappast den som står med blågul peruk och skriker åt domaren genom teverutan så jag överlever. Dessutom förlorade vi ju tydligen. Har surfat runt ett par minuter och tyckte mig kunna läsa resultatet 2-1 mellan raderna i en artikel på aftonbladet. Det är ganska komiskt, resultatet står ingenstans, antar att man utgår från att alla såg matchen... Nu ska jag packa.

Tevekvällen räddad

Det var visst nåt kul på teve i alla fall, en film på trean med Hugh Jackman som tidsresenär . Ha ha ha, Wolverine som superfjollig engelsman, väldigt komiskt måste jag säga... =D

NCIS

Ah just det ja, har ju fått en ny favvo-serie också nu när allting annat har sommaruppehåll. Trodde inte att det var möjligt, men jag har börjat tröttna lite på Scrubs eftersom sexan bara sänder repriser hela tiden, så vid elvatiden på vardagskvällarna är teven istället reserverad för NCIS på trean. Det är ingen klockren tiopoängare till serie, men den är bäst i genren enligt mig, (jämfört med typ CSI, Criminal Minds, Cold Case, bla bla bla...) tack vare dessa ingredienser:

1. Samspelet i teamet. Egentligen är alla karaktärerna så överdrivna att de nästan blir karikatyrer, men det gör inget för det är just det som gör serien rolig. De är som en liten familj, så vill jag också ha det på jobbet när jag blir stor =)

2. Michael Weatherly. Om ni liksom jag kollade på (läs: följde slaviskt) Dark Angel på tiden det begav sig så kommer ni säkert ihåg Logan, killen i rullstol som skickade ut eyes only-meddelanden till höger och vänster. Han har dissat rullstolen, glasögonen och gravallvaret och är istället en charmig filmnörd till agent i NCIS-teamet, som helt plötsligt är väldigt snygg (nu när man inte jämför honom med Alec i Dark Angel).

3. Gibbs. Bossen i teamet har ett enda ansiktsuttryck, som bäst beskrivs med det engelska ordet "deadpan" (låter mycket roligare än uttryckslös). Han pratar inte heller i onödan och smäller gärna till sina teammedlemmar i huvudet när de är oseriösa, vilket är ofta. Trots detta tycker man på något konstigt sätt att han är en himla sympatisk typ som man gärna själv skulle vilja ha som chef. Helt oförklarligt, måste ses för att förstås.

4. Ziva. Den kvinnliga agenten i teamet är en före detta Mossad-agent som pratar nio olika språk och som (åtminstone enligt egen utsago) kan döda på 18 olika sätt enbart med hjälp av ett gem... Som sagt, karikatyrer, men man måste medge att hon är cool!

5. Spänningen mellan Ziva och Tony (Logan). Det är så frustrerande att de aldrig får tummen ur, det är ju uppenbart att de har lika mycket kemi som eld och metangas! Man bara väntar på att de ska få till det om så bara för en fyllekväll, och jag ger mig inte förrän de hookar upp!

Ja just det ja, och sen löser de ju visst lite mord och sånt, det är ju också spännande ibland. =)

It's alive!...

Yes, nu funkar min dator igen, vilket innebär att jag spenderar min lediga tid med livsnödvändig catching up på youtube, asos och diverse bloggar. Egentligen borde jag packa, för nu är det näst sista dagen i Lund, men det är så tråkigt och jag har ju faktiskt hela dagen imorn på mig... Tänkte ta en promenad istället, men helt otippat så har det börjat ösregna, plus att det bara är skräp på teve, så det är jag och datorn ikväll.

Vad har hänt sen sist då? Ja förra helgen var jag ju mest med Sofia och hennes kompis Azra. Det var riktigt mysigt, vi hann med både filmkväll, solning på stranden i Malmö, (jag lyckades naturligtvis bränna mig på ryggen efter att ha dissat solskyddsfaktorn och påstått att jag minsann aaaaaldrig bränner mig. Kunde knappt sova på rygg första natten, ömsar skinn som bara tusan nu) samt ett besök på min favoritrestaurang i Lund, New Delhi. Fast det är tur för dem att de serverar god mat, för servicen är långsam som tusan, fastän det bara var vi och ett par till på hela serveringen. Veckan som följde var soft, men det är skumt att inte ha några tentor att noja över! Höjdpunkten var igår när jag och Anna hade avskedskväll. Det var den ultimata tjejkvällen, tv-häng följt av laserdome (yeiii =D), en somrig drink på det och sedan middag på en italiensk restaurang.

Kommer allt sakna mitt lundaliv i sommar, men det ska så klart bli kul att åka tillbaka till Lidköping en sväng också =)

Frihet!!

Yes, nu är sista tentan skriven och  jag har sommarlov =D Ända till september ska jag bara sola bada festa softa umgås, ja och så lite jobb då, men det kan jag väl leva med. Jag och Sofia har precis varit på torget och firat med en Cornetto, och ikväll blir det nog häng med delar av grupp 5-gänget på någon mysig uteservering.

Bloggning blir det nog tyvärr dåligt med det närmaste dock, min dator är nämligen lite kaputt. Gjorde det klassiska misstaget att råka spilla liiite lite vatten på tangentbordet och självklart blir datorn tjurig och vägrar samarbeta. De enda tangenterna som funkar är å,y,t,g,h,ä,n och b, och tyvärr är inte mitt lösenord konstruerat enbart av dessa så jag kommer inte in på datorn. Skit också. Ska lämna in den imorgon, just nu har jag snikat mig till lite quality time vid Sofias laptop. Men så snart min egen är fixad ska det bli fart på bloggandet nu när inga stundande tentor kan hindra mig =)

Ha det fint i sommarvärmen!

RSS 2.0