Lights will guide you home

Okej, så nu är jag 26. Same, same, but different. Hade en riktigt bra födelsedag igår, först var jag en lång runda på stan i solskenet, och på kvällen firade jag med Anna W. Vi var ute och åt på en jättemysig restaurang i Malmö, och jag fick världens bästa födelsedagspresent, COLDPLAY!! Yes, Anna och jag ska gå på Coldplay i Köpenhamn den 28 augusti. Jag vet inte hur länge jag har velat se dem live utan att det har blivit av. Thx bb, I <3 U so much!

Efter middagen gick vi på bio och såg the Dark Knight Rises. Ho-oly shit. Har inga ord, kunde knappt hantera hur bra den var. Lite annorlunda jämfört med de andra filmerna, men en fantastisk final på trilogin och yes, Christian Bale är tillbaka i Batman-form efter sin läskigt slitna karaktär i the Fighter. Phew och dayum. Och utöver honom så fullkomligt kryllade det av andra bekanta ansikten, Batman-filmerna är typ dubbelt så stjärnspäckade som the Avengers, och det är inga dåliga namn de skyltar med - det är ganska kaxigt att ta in Liam Neeson för en enda liten flashback-scen. I de mindre birollerna kan man dessutom leka "Hitta Prison Break-alumnen", då inte mindre än tre stycken dök upp i små roller med någon enstaka replik var. Kort och gott, the Dark Knight Rises var en fantastisk avslutning på en generellt härlig födelsedag. All hail Christopher Nolan!


But it is such a perfect place to start, my love

Äntligen, äntligen är det lite svalare väder! Det har varit soligt och fint de senaste dagarna, men igår var det helt outhärdligt varmt och kvavt så jag välkomnar tacksamt en mulen söndag med lite mer mänsklig temperatur. Hade Emma och Stella över på middag igår kväll, jag hade gjort varm kycklingsallad och så drack vi Shanghaiskt risvin till. Kommer verkligen att sakna sådana kvällar, men Emma och Stella flyttar också ifrån Lund i höst, så det är inte bara jag som överger skeppet. Men vi pratar mycket om att åka och hälsa på varandra, och häftigast av allt vore så klart om vi får ihop hela gänget till att åka och hälsa på Stella i Shanghai! Hoppas verkligen att vi lyckas få till det förr eller senare.

Idag är min sista dag som 25-åring, som jag ska ägna åt att börja packa ner mina saker. Det lutar åt att jag flyttar lite tidigare än tänkt, runt den 19 augusti istället för den 31, så det börjar verkligen att ta på det!


This feeling is not sadness, this feeling is not joy

Med lite drygt en månad kvar i Lund börjar det kännas väldigt påtagligt att jag snart ska flytta. Även vardagliga saker känns annorlunda, för att jag vet att jag inte kommer göra dem så länge till. Ta 171:an till Malmö till exempel, eller sola i min favoritglänta ovanför Delphi, eller kanske mest av allt min älskade kvällspromenad till Klosterängshöjden. Det är lite bitterljuvt. Idag hade jag i alla fall en sista te-kväll med Sofia här, som hade vägarna förbi på väg ner tillbaka till Berlin. Det kändes väldigt rätt att runda av vårt Lundaliv - vi har hängt ihop ända sedan nollningen - med en sista fika i min lägenhet innan jag flyttar ifrån den. Vi kommer så klart säkert kommer att komma hit igen, men det kommer aldrig riktigt bli samma sak, och min lägenhet är på något sätt är den sista konstanten.

In slightly less sentimental news, jag har upptäckt den här fantastiska grejen "saltvatten-spray" som alla andra har pratat om i typ 300 år. Jag skulle tipsa om det, men jag antar att jag är sist i världen med att komma på hur bra det är, så never mind. Jag har varit väldigt experimentell idag, provade även på att måla naglarna gula och insåg att, nja, det var nog inte riktigt så det var tänkt.

Började kolla på Shutter Island innan Sofia kom och nu vågar jag inte fortsätta, för jag hann bli rädd för den läskiga tanten i trädgården innan jag stängde av. Om jag blir traumatiserad kommer jag inte våga gå kvällspromenader längre, så det är mycket på spel här. Jag trodde att sju säsonger av Supernatural hade härdat mig lite, men icke, innerst inne är jag fortfarande sju-åringen som inte vågade titta på Disneydags för att Darkwing Duck var läskigt. Suck.


Roadtrip!!

Åh, efter en sommar av skitväder so far, hade jag och Anna M en riktig toppen-sommardag igår. Vi tog en roadtrip till naturreservatet Kullaberg utanför Höganäs, där vi vandrade på klippiga klippor och utforskade läskiga grottor (som man var lycklig om man kunda ta sig till utan att bryta några fötter, för seriously, det var inte som att det fanns en stig eller något) och hade en allmänt trevlig dag i solen och de friska vindarna vid havet. Därefter hittade vi av en slump världens mysigaste café med havsutsikt och goda våfflor, som vi njöt av innan vi drog oss hemåt Lund igen för grillkväll, vin, och movienight. Yes, för första gången i mitt liv har jag sett en hel American Pie-film (Reunion), och den var faktiskt väldigt rolig (särskilt med vin till). I största allmänhet var det bara en perfekt sommardag av allra bästa sort.

'Cause this is the end of the rainbow

Okej, jag antar att allt är säkert nog nu för att jag ska göra det officiellt; jag flyttar till Göteborg i september! Wheee! Jag ska flytta in i Marias fantastiska lägenhet mitt i centrala Göteborg (öppen spis, yo) och det kommer bli superkul att vara roomie med Maria, som är en av mina äldsta och bästaste vänner. Jag älskar Lund, och jag kommer sakna både staden och många av människorna här, men med ett par upphåll för resor har jag bott här sedan 2007, och jag känner mig redo för ett miljöombyte. Göteborg känns toppen av flera anledningar, det är nära hem till Lidköping och min familj, jag har redan gott om vänner där, det är en lite större stad, och det är på rätt sida Sverige från mitt perspektiv. Plus att jag kommer att ha Liseberg bokstavligt talat precis utanför dörren, och om allt det andra inte hade varit övertygande nog så hade nog det argumentet räckt.

Intressant nog drömde jag i natt att jag hittade slutet på en regnbåge, bokstavligen. Och medan det eventuellt kan vara ett tecken på att jag borde dra ner på mitt Sunrise Avenue-lyssnande, så googlade jag upp det i en dröm-dictionary, och fick veta att det representerar:

- Hope, optimism, promise of good things, or luck
- Wishing or yearning for happiness or good things
- A feeling of attaining the unattainable
- A different experience or "other world," as in the world "over the rainbow" or "at rainbow's end"

...så jag väljer att istället att tolka det som ett bra tecken inför mitt kommande nya liv som Göteborgare. Nu ska jag bara passa på att göra det mesta av min sista tid i Lund, som har varit en fantastisk upplevelse, som är fullt av minnen, och som alltid kommer att kännas som en hemstad för mig. Amen.

I'll take a part of you with me now and you won't get it back
And a part of me will stay here
You can keep it forever, dearMaybe I'm a different breed

Whee, är klar med min nya vid! Och tekniskt sett så är det i morgon, eftersom klockan är efter midnatt, så jag var helt ärlig i mitt förra inlägg. Hur som helst, kvaliteten är helt åt söder, det var svårt att hitta bra material eftersom produktionsbolaget Fox har lite Nazi-tendenser när det kommer till youtube (så jag hoppas verkligen att de inte tänker blockera min video också), men under omständigheterna är jag ändå rätt så nöjd. Den här gången viddade jag alltså inte Supernatural utan Prison Break, och mer specifikt special agent Alexander Mahone, badass mother****** extraordinaire, spelad av the very lovely and talented Mr. William Fichtner. Enjoy! (Varning för lite våldsamma scener.)


Blame it on my ADD, baby

Erm, oj, vart tog den här dagen vägen? Hade tänkt göra en massa saker när jag kom hem från jobbet, men så fick jag vidding-inspiration för första gången på evigheter, och så... well, you know. Jag kan inte släppa det förrän det är klart. Är i slutstadiet, räknar med att ha den färdig i morgon.

Hur som helst, nu har det gått ett par dagar sedan jag bloggade igen så jag slänger in en liten recap. Hade en mycket trevlig helg, i fredags var Emma, Emelie och Anna M över på lite tjejkväll, lördagen blev lugn, och i söndags var jag hos Anna M och såg the Fighter, hundra år efter alla andra. Blev positivt överraskad, jag hade trott att den skulle vara mestadels deprimerande, men den var även underhållande och hoppfull och riktigt, riktigt bra. Och Christian Bale var fantastisk, men nu ser jag ännu mer fram emot the Dark Knight Rises, för det var smärtsamt att se honom som utmärglad, stissig crackhead, och jag behöver lite Bruce Wayne på det här. Igår var jag sedan i Helsingborg och hälsade på Anna B, vi tog en sväng på stan, åt sushi, och promenerade i hamnen. Helsingborg är väldigt fint faktiskt, har inte varit där så mycket förut.

Det har även varit Comic Con i helgen, nördarnas paradis för alla som hade turen att vara i San Diego, och en tid av intensiv Internetkonsumtion för alla oss andra. Det närmaste jag kom att delta var att stanna uppe halva natten och se en live-streamad frågepanel med Jared Padalecki. Perfect bastard. Anyhoo, vi fick veta lite spoilers inför säsong 8 av Supernatural, och jag är inte helt övertygad om att jag gillar riktningen som serien drar i, men jag håller tummarna för att nya showrunnern Jeremy Carver ska hålla måttet. Han har trots allt skrivit några av de bästa avsnitten i showens historia, inklusive Mystery Spot, A Very Supernatural Christmas och Changing Channels. Och nära hundra procent av er som läser det här har ingen aning vad jag pratar om, så vad sägs om att jag byter ämne.

Um, något så när i alla fall... Här är videon som inspirerade mitt nya projekt, är helt besatt av den här låten just nu. Tyvärr kommer min egen video inte bli hälften så bra eftersom jag inte kan göra lika mycket effekter i mitt program, men det är ju... kul när det går bra för andra. Och eftersom jag inte tyckte att det gick att toppa den här videon så är det faktiskt inte Supernatural jag viddar den här gången! (Ni som har läst de senaste inläggen kan nog ganska enkelt lista ut vad det är som gäller istället.) Hoppas kunna lägga upp den i morgon, så stay tuned.


Northern Lights

Redan helg igen, wow! Hur ofta säger man det när man inte har sommarlov slash är arbetssökande? Förra helgen spenderades i Göteborg hos Maria, med en härlig all nighter på fredagen som slutade med att alla gick och la sig närmare halv sju, och en "tidig" kväll på lördagen, som ändå drog ut till kvart över två eftersom vi satt uppe och pratade halva natten. Dessutom gick vi upp tidigt på söndagen för att hinna ha film-frukost innan jag åkte, så det blev en intensiv men mycket rolig helg. Veckan har annars varit lugnare, lite jobb, after work med Madde och kompani där vi fick träffa hennes australiensiske pojkvän (och där jag, Anna M och Anna W gjorde livet enkelt för alla som hade svårt med namn), och igår fika i kvällssolen på Emelies balkong.

Anna W ska upp till Lappland idag och tillbringa två veckor i fjällen, så till hennes ära har jag gjort dagens Polyvore-set. Jag har även försett henne med alla kloka råd jag besitter om överlevnad i vildmarken, vilket inkluderar vilka färger på snö man inte ska äta, och hur man bäst hanterar Wendigos. Baskunskaperna helt enkelt.


I want to break free

Ni vet hur verkligheten imiterar konsten? Det passar kanske inte riktigt in på vad som hände idag, men det är nära nog. Som jag nämnde tidigare i veckan har jag sett om Prison Break de senaste veckorna, och idag blev jag och Emma inlåsta på Alfa och var tvungna att rymma genom en larmad dörr! Suck it, Scofield!!

Emma och Stella brukar sitta på Alfa och jobba med sina uppsatser, så jag tänkte att jag skulle joina dem idag för att få lite miljöombyte och kunna koncentrera mig mer på att söka jobb än på, tja, att göra precis allting annat man överhuvudtaget kan göra som inte är att söka jobb. Det var bara det att när jag skulle gå hem gick dörren från studiesalarna i baklås, så jag Emma och en asiatisk kille - låt oss för enkelhetens skull kalla honom Lao Chaoxiang - blev inlåsta, medan Stella satt ovetandes i en datasal på andra sidan dörren. Naturligtvis är det inte heller någon täckning på Alfa, så vi kunde inte ringa henne för att se om hon kunde öppna från sitt håll. Efter några minuters kämpande med låset insåg vi att den enda vägen ut var genom någon av de larmade dörrarna på baksidan, så vi smet ut under stor spänning, skyndade oss in via huvudingången igen, och hämtade den lyckligt ovetande Stella så att vi kunde sticka därifrån innan en eventuell larmutryckning hann komma dit. I efterhand? That was kinda fun.


Waving your banner all over the place

Det verkar som att sommarvädret kom på köpet med juli, det är varmt så att man storknar i Lund idag. Det gör mig sjukt sugen på roadtrips med nervevande rutor, dammig öken utanför (jo jag vet att det är dåligt om såna i Sverige, just go with it), och gamla rockklassiker på knastriga kassettband i bilen. Hittade bästa mash-upen för ett tag sen, Queen + AC/DC = amazeballness. Dessvärre har jag ju ingen bil, men jag ska ut och röra på mig lite i alla fall det närmaste, till helgen åker jag uppåt Göteborg igen för att hänga med Maria, Madde och Frida, och helgen därefter ska jag till Mia och Ida och leva lantliv i Småland. Får visserligen nöja mig med tåg istället för roadtrips, men jag kommer åtminstone att ha mina rockklassiker i hörlurarna.
I'm baack!

Hello peeps! Ja, jag är tillbaka! Loggade precis in för första gången på en månad och väntade mig att se statistiken krypandes vid nollstrecket, men ni är ju kvar! Allihopa! Aw, jag blir nästan lite rörd. Hej!

Okej, så vad har hänt sen sist? Um, ingen aning, anledningen till att jag normalt sett bloggar regelbundet är ju för att mitt närminne är den felande länken mellan människan och Doris i Hitta Nemo. Låt mig tänka efter...

- Just det, jag hade ju en sån där uppsats som jag pysslade lite med under våren. Den är over, finito, och ancient history, och vi fick till min förvåning ett stabilt B i slutbetyg. Kändes mycket bra med tanke på att jag inte hade varit helt oförberedd på ett U och "Hahaha, gör om, gör rätt" istället. Men jag är å andra sidan extremt begåvad på att hitta på worst case scenarios. Finns det inte företag som anställer folk för sånt?

- Vi hade en avslutningsceremoni för civilekonomerna i Universitetshuset, och mamma, pappa och Johan kom ner för att vara med. Det var lite tal, en liten trumpetsonett och lite diplomutdelning. Väldigt trevligt, men jag känner fortfarande att min riktiga final på civilekonom-programmet var avslutningsfesten förra året, när min ursprungliga klass tog examen. Det här var nåt slags bonus.

- Det var inte bara jag som tog examen i familjen. Johan tog studenten så jag åkte hem för att fira honom, och det slutade med att jag spenderade nästan två veckor hemma i Lidköping (vilket min packning inte alls var planerad för). Det var jättemysigt att landa lite, vara med familjen, och träffa de där kompisarna som man bara ser ett par gånger om året, inte minst Madde som är tillfälligt hemma från Australien. Det blev mycket grillkvällar, promenader, myshäng i stugan, och naturligtvis en utekväll på Stadt. Säga vad man vill, men man kan faktiskt ha intressanta utekvällar i Lidköping.

- Midsommar firades med Maria och kompani i Göteborg. Vi var ute på Brännö brygga på dagen och hade stor knytis-picknick under ett tak medan regnet drisslade lite halvhjärtat utanför. På kvällen hade Maria fest i sin lägenhet, också den av det intressanta slaget, om än inte nödvändigtvis på ett genomgående positivt sätt. Man skulle kunna tro att i vår ålder har folk utvecklat något slags basic festetikett, men den failar visst lite ibland. Hur som helst, på lördagen hade vi en desto bättre kväll med förfest, barhäng och utgång på Avenyn, där vi med största säkerhet var i den äldre kvartilen av besökarna, och gladeligen didn't give a crap. Party like it's 2005, yo!

- In other news, jag har i stort sett bestämt mig för att flytta till Göteborg. En del av er kanske tror att anledningen till att jag har varit frånvarande den här månaden är för att jag har suttit på en brygga i vita kläder som luktar konstigt och mediterat över det här beslutet. Inte riktigt, det gick snarare till ungefär så här:

Maria: Ska inte du också ta och flytta till Göteborg?
Jag: ...Okej!

Nej okej, det är inte heller riktigt sant, för jag har funderat på det ganska länge, och det känns som ett logiskt beslut. Inget är spikat än, jag har inte fixat jobb eller lägenhet, och jag har fortfarande min plan B som består av att vara kvar i Lund en termin till och plugga retorik, men jag är sugen på miljöombyte och Göteborg lockar. Stay tuned.

- Jag har fått ett Prison Break-återfall. I know! Jag skyller allt på Mia, det var hon som började. Men ni kan ta det lugnt, det är redan på upphällningen (plötsligt är ni nog väldigt glada att jag inte har bloggat något den sista månaden), och nu återstår bara att jag ska komma över min crush på Mahone, igen. Jag finner det märkligt attraktivt med fiktiva karaktärer som dels är väldigt intelligenta, och dels kan döda med sina bara händer när nöden så kräver (se även Jarrah, Sayid; Winchester, Sam). Jag kanske borde kolla upp det.

- Vädret behöver jag väl knappast kommentera, men det har faktiskt varit ett par fina dagar här nere i Lund den senaste veckan (och de mindre fina dagarna lämpade sig ypperligt för att kolla på Prison Break). De ljumma sommarkvällarna sedan jag kom tillbaka har mestadels spenderats i Malmö, har haft after work med Anna W och Emelie i veckan, och igår åkte Anna och jag till Lilla Torg och mötte upp med Emma och Stella. Igår var det äntligen varmt hela kvällen, så man kan ju hoppas att sommaren tar sig lite nu i juli. Vad hände egentligen med hela den där växthusgrejen?

- Åh just det, jag har ju inte skrivit något om fotbolls-EM! Här, låt mig dela med mig av mina tankar kring det:


- Undrar vad jag ska ersätta Prison Break med.

Erkänn att ni har saknat mig.

RSS 2.0