We will be victorious

Har haft en väldigt bra dag, är bara lite förbryllad över att vara tillbaka i verkligheten.

Inledde dagen med kursintro till Beskattningsrätten, som är vad jag ska läsa resten av terminen. Hade lite ångest över att gå dit, för allvarligt, smaka på ordet. Beskattningsrätt. Låter det kul? Nej, just det. Dessutom var det ett tretimmars-intro, vilket aldrig är ett bra tecken. (Ingen av oss har glömt katastrofala Business Communication II.) Men med facit i hand är jag mycket nöjd med mitt kursval, för de tre timmarna gick fortare än någon tvåtimmarsföreläsning jag någonsin varit på. Första gången jag kollade på klockan hade vi redan dragit över tio minuter på rasten! Orsaken är att vår lärare tydligen var stå upp-komiker i ett tidigare liv - och en bra sådan. Har aldrig skrattat så mycket på en föreläsning. On the con side though, detta verkar inte vara en kurs man kommer kunna glida sig igenom anonymt, det gjordes klart att alla måste delta i diskussionerna när vi har seminarier. Not my thing, men oh well, det kommer åtminstone bli roligt.

På eftermiddagen var jag och klippte mig. Min vanliga frisör har slutat, så jag fick en ny tjej som var väldigt trevlig, även om hennes uppfattning om vad som är 'tre centimeter' varken stämmer överens med min egen eller det metriska systemets. Har inte bestämt mig än om jag är missnöjd eller inte, och har varit för distraherad under kvällen för att tänka efter.

Efter frisören tog jag nämligen vägen förbi bibblan och plockade upp första boken i trilogin The Hunger Games. Det har varit mycket snack om den det senaste eftersom filmatiseringen är på gång, och Oscars-nominerade Jennifer Lawrence precis blivit bekräftad för en av rollerna. Har funderat på att läsa dem ett tag eftersom det kändes som min genre, men det var inte förrän jag såg att televisionwithoutpity.com hade ställt upp sin drömcasting för de övriga rollerna och inkluderat Ian Somerhalder, som jag fick tummen ur. Gud vad jag är lättmanipulerad egentligen.

"Anna, läs den här boken, den är bra."
"Mmm, visst, snart"
"En av karaktärerna är en charmig semi-psykopat med isblå ögo..."
"Ur vägen, jag har en bok att läsa!"

Undrar om jag kan använda detta till min fördel? Och lura mig själv till att börja läsa Nobelpristagare istället, eller kanske till och med kurslitteratur? Hmm, värt att funderat på. För självklart har jag redan plöjt igenom boken, jag är inte den som läser ett kapitel (eller ser bara ett avsnitt av en teveserie) i taget. Och den var bra! Inte ny obsession-bra (for which we are all very thankful), men tillräckligt bra för att jag skulle bli förvånad av att plötsligt vara tillbaka i mitt rum, och inte på en futuristisk gladiatorarena, när den var slut. Ska skaffa bok nummer två imorgon, lika bra att få det överstökat.

Dagens låt, passande val till boken:


Girls' night in

Okej, så det blev ingen utgång igår, men däremot supertrevlig girls' night in med ett gäng härliga tjejer, Doviles goda pasta och mycket vin. Och ikväll ska jag möta upp Anna W för en öl, och imorrn ska jag till Malmö och shoppa. Jag gillar den här helgen.

Dagens låt; det jobbiga med The Lonely Islands låtar är att de är alldeles för bra för att bara vara på skämt. Jag har fått senaste hiten "I just had sex" på hjärnan, men vill helst inte komma på mig själv med att gå och nynna den på stan...


Springtime

Kom precis innanför dörren efter årets första promenad utan jacka. Soligt och härligt men blåsigt som tusan i Lund idag, och jag kom plötsligt ihåg varför jag föredrar att ta mina promenader after dark. Ugh, det är ju människor överallt på dagen! Inte för att jag har något emot människor per se, (för det mesta), men när jag är ute och promenerar vill jag kunna låta tankarna flyta fritt, och det är distraherande att behöva väja för tvillingbarnvagnar, labradorer och kamikazebarn på cykel stup i kvarten. Dessutom blev jag blir bisarrt förvånad över att det kan vara andra människor på Klosterängshöjden på dagen. Min kulle! WTF!

Underbart att ha tentan bakom mig, trots att jag med allra största sannolikhet har en omtenta att se fram emot i maj. Det gick... inte bra. Eftersom jag har lite som personlig policy att inte kugga tentor ägnade jag kvällen åt en existentiell kris, men blev på mycket bättre humör efter att ha kollat på Fight Club och American Psycho i ett sträck. En må bra-film eller två gör alltid susen.

Middag och utgång på schemat ikväll, lovely!


Oh April the 7th, how distant thou seem

Um, så det går visst inte att läsa in en kandidatkurs på tio (varav typ fyra effektiva) dagar... Duly noted. Also: Head. Desk. Ugh, whatever.

För övrigt hände inget magiskt på min magiska dag. Hoppades på att drömma något fantastiskt i natt som jag kunde skriva en bestseller om, och sedan leva lycklig på royalties i alla mina dagar (vilka någon annan skulle få sköta redovisningen av), men nope, Nada.

In other news, jag ska till Berlin! Eller ja, det är inte news direkt, men jag kom på att jag inte hade skrivit det här. Cityweekend 8-12 april, ska bli superkul! (Jag vet att det står sjunde april i rubriken, men det är bara första raden av en dikt jag påtade ihop i huvudet igår under min kvällspromenad, och det blev bättre rytm så. Konstnärsfrihet.) Så nu har jag två anledningar att längta till den åttonde april. O damn...

"What's so special about this Bella girl? Edward is so whipped."


Magic

Oooh, insåg precis att det är den 21/3 idag, a.k.a. 213, mitt nummer. Jag vet inte om jag kan kalla det lyckonummer, eftersom den där överjävliga flighten i Vietnam hade nummer 213, men det dyker upp lite då och då i mitt liv och jag brukar inbilla mig att det betyder något. Eventuellt att jag ska flytta till Köpenhamn eftersom jag såg det som graffiti där ett par gånger sist jag var där. Anyhoo, let's make some magic happen!


Beauty of the dark

T minus 2,5 days. Måste gå och lägga mig, behöver min brainysleep, tänkte bara säga att jag lever. Sort of.


Enjoy the silence

Wow, mitt huvud håller på att explodera. Bokstavligt talat. I mitt nästa liv ska jag börja plugga i tid till tentor. Var till slut tvungen att ta en paus och lyssna lite på musik, och gissa om jag blev lycklig över att äntligen hitta Anberlins version av Enjoy the Silence på Spotify! Eller okej, i det tillståndet mitt huvud befinner sig just nu föredrar jag öronbalsam som typ Yiruma, men när jag väl har hämtat mig kommer jag spela den på repeat dygnet runt. Awesomeness and nostalgia, all in one song.


Bloodstream

Det är pissväder i Lund och jag känner mycket mer för att dricka varm choklad och lyssna på melankolisk musik än panikplugga.


Popular

Fattade först igår att Melodifestivalspektaklet är över och att vi har fått en vinnarlåt. Eric Saade alltså? Såg uppträdandet på youtube precis. Om jag varit 16 hade jag nog haft en celeb-crush på honom, men redan då hade jag tyckt att texten var aspinsam. Minuspoäng för glasbursexplosionen, som han ser ut att vara livrädd för, men pluspoäng för att dansen håller något högre standard än vad som är normalt i sammanhanget.

Men allvarligt, angående meloldifestivaltexter i största allmänhet, är det jag som är cynisk eller råder det en ofantlig brist på självironi hos deltagarna? Jag är genuint förundrad över att de inte skäms. (Linda Bengtzing, I'm looking at you till exempel.)


Oh no

Har gått i tenta-ide, därav bloggbristen det senaste. Det kan dyka upp lite kortare inlägg under veckan, men I'll be back in the game for real efter den 23e. (Den här låten känns väldigt passande för den kommande veckan. "Don't do love, don't do friends, I'm only after success." Tur att det bara är tillfälligt!)


Damn minorities

Nej nej, det var inte så jag menade. Jag menar minoritetsägare i koncernbolag. De ställer till med en himla massa när jag försöker få ordning på de finansiella rapporterna. Tenta nästa onsdag, dvs T minus 10 days. Operation Mission Impossible is officially launched. (Jag kollade på Spy Game igår, märks det? Rekommenderas den å det varmaste om ni inte har sett den.)


Special guest appearance by...

I helgen är jag gästbloggare i Mias fina blogg! Jättespännande, särskilt med tanke på att hon har, you know, läsare i sin blogg. Många alltså. Ta gärna en titt!

Ni som hittar hit via Mias blogg, hej hej! Välkomna hit! Gillar ni film och musik så kan ni ha hittat helt rätt för det blir mycket av den varan här.


I'm in here

Soundtracket till Nikita är hittills inte lika amazeballs som till TVD, men där finns guldkorn, den här låten med Sia till exempel. (Jajamen, det är Julie Cooper som skymtar förbi i videon. Den som kom på idén att casta Melinda Clarke som stylist för agent-rekryterna slash förhörsledare borde ha Nobelpris i... någonting. Genidrag. Undrar om rollen skrevs för henne.)


The Mysterious Doormat of Doom

Förut när jag skulle gå ut på promenad (i det jäkla pissvädret) insåg jag att någon okänd välgörare under dagen har placerat en okänd dörrmatta utanför min dörr. ...tack? Tills jag har gått till botten med det här tänker jag kalla den för the Mysterious Doormat of Doom, för den är det mest spännande som har hänt i mitt liv idag. Jag lovar att hålla er uppdaterade om hur detta utvecklar sig.

In other news, för att försöka överleva fram tills den 7e april har jag börjat kolla på ännu en CW-serie, Nikita. Titelrollen spelas av Maggie Q, BAMF & HBIC extraordinaire, och gamla Cityakutenfans kan glädjas åt att få återse Shane West. Serien är som en blandning mellan Dark Angel och Mission Impossible, perfekt tidsfördriv mellan pluggsessionerna. Finns tillgänglig för streaming här.


I'm sorry Matt Damon, we've run out of time

The Adjustment Bureau som jag la upp trailern för häromdagen har inte fått någon vidare kritik hittills tyvärr. Men på Moviezine.com har de gjort en liten lista över andra anledningar att gilla Matt Damon. Jag håller helt med dem om att han är underskattad, bortsett från att han är en grym skådespelare och verkar vara en vettig person har han även rejält med humor och självdistans. Han har gjort en massa roliga inhopp i filmer och teveprogram, hela raddan med youtubeklipp finns i Moviezines artikel (det från Entourage hade jag inte sett förut, sprayade nästan ner min Mac med cola halvvägs in i klippet pga ett oväntat gapskratt).

Själv nöjer jag mig dock med att lägga upp det ökända klippet från the Jimmy Kimmel show, som länge hade som stående skämt i slutet av programmet att de inte hade tid kvar för Matt Damon. Inte ens när han väl kom dit... (Många verkar tro att han blir arg på riktigt, vilket bara gör det hela ännu roligare.)


A Million Ways

Jag älskar Urban Dictionary, den är alltid räddningen när jag stöter på slanguttryck på Internet som jag inte förstår. Dessutom lägger de varje dag upp ett dagens ord, där man kan hitta väldigt fiffiga uttryck ibland. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, engelskan är ett mycket mer dynamiskt, flexibelt och roligt språk än svenskan.

Dagens ord enligt Urban Dictionary: Productive procrastination (noun); Doing stuff to keep busy while avoiding what really needs doing. When all is said and done, your room is clean, your laundry is folded -- but you still haven't started your English paper.

Välkänt fenomen, som nu har ett eget uttryck. Här är ett annat bra: Perfectionist paralysis (noun); The inability to start on a project, assignment, essay or any creative task due to the fear of not getting it perfectly right. Japp, den känner jag också igen.

Hetaste musikvideon någonsin? Eh, no, not really. Men bra låt.


Upsetting on so many levels

Den amerikanska flottan vill avskeda en matros efter att han blev påkommen med att dela säng med en manlig kollega. Matrosen försvarar sig med att han bara kom över för att kolla på The Vampire Diaries och att de slumrade till. Kevin Williamson (producent för TVD) twittrade om händelsen: Upsetting on so many levels. First: How dare they fall asleep during the show! Definitivt fråga nummer ett. Men för det andra, är det förbjudet att tjänstgöra i USA om man är gay?! How very medieval of them. Se hela artikeln här.

Disco dance-nostalgi

Vet inte när jag senast hade på radion, Spotify fyller liksom den funktionen i Casa Anna. Varför ska man lyssna på låtar man inte vill höra och reklam, istället för låtar man väljer själv helt utan reklam? This is why, för att emellanåt dyker det up något man aldrig skulle kommit på att spela själv. Har inte lyssnat på den här låten på säkert ett halvt decennium, och redan då var den okreddig. Men det här kommer alltid, alltid att vara den ultimata discotävlingslåten. Så fort jag hör introt väcker det minnen av glittrig ögonskugga, våfflat hår, smaken av hårspray i luften, nervositet på gränsen till illamående och framför allt, galet berusande adrenalin. Klart värt en reklampaus eller två.


Bullets

Grupparbetet är färdigt! Hallelujah and thank you lord almighty. Nu är det tentaplugg som gäller, skönt att kunna fokusera på det istället. Vi har precis börjat med koncernredovisningsdelen av kursen, och det öh... det är mycket siffror och så. Får nog jobba på det där.

Jag och Maria har skapat en collab-lista på Spotify där vi lägger in våra bästaste låtar så att vi får höra varandras favoriter. Det är kul eftersom vi på ett sätt har ganska lika musiksmak men samtidigt lyssnar på helt olika saker. Den största skillnaden är att Maria har bra koll på svensk musik, där jag är 100 % clueless. Därför är det perfekt med en guide som hittar de bästa guldkornen åt mig. Bullets med Rebecca & Fiona till exempel.


Good crappy

Det finns två sorters crappy movies. Det finns good crappy movies, och det finns crappy crappy movies. Har precis suttit igenom The Tournament, som visade sig vara en good crappy movie. 30 lönnmördare leker herren på täppan under ett dygn, last man standing vinner och en massa miljonärer satsar pengar på de tävlande medan de löper amok och har ihjäl varandra. Fun for the whole family. Men det var lite tråkigt att se Robert Carlyle i huvudrollen, ni vet, han från The Full Monty, den där brittiska filmen om de arbetslösa industriarbetarna som börjar strippa. Får inte han bättre roller nu för tiden?

Fick ett hett tips idag om en annan film som varken ser ut att vara good crappy eller crappy crappy utan snarare potentially awesome. Hur har jag lyckats missa den här? Ser ut som en mix av Inception och Minority Report, och Matt Damon är alltid en pålitlig kvalitetsindikator. Looking forward to it!


Black Swan

Vi jobbade på bra idag min grupp och jag, halvvägs klara med grupparbetet nu. Tänkte koppla av med en film när jag kom hem, så jag streamade Black Swan, men så värst mycket avkoppling blev det tyvärr inte. Jag skulle förstås ha vetat bättre än att välja en psykologisk thriller... Den var bra även om jag inte riktigt tycker att den levde upp till hypen, välspelat av Natalie Portman och skickligt kameraarbete, men även en del billiga skrämselknep. Nu ska jag snart iväg på middag, det har blivit den nya grejen den här terminen.


All the same to me

Är uppe okristligt tidigt för att göra ett krafttag med min del till det sista grupparbetet. Ska jag vara helt ärlig är det den mest boring ass uppgiften jag har fått under hela min studietid (möjligen med undantag för études de marché-grejen i Nice). Vi ska välja en EU-regel för koncernredovisning och formulera en problemställning. Det är så torrt att det nästan självantänder. Cecilias autostavning i mobilen missledde mig först till att tro att vi hade valt IAS 37: Avrättningar. Lät himla skojigt, synd bara att det skulle stå Avsättningar egentligen.

Less complaning more work, eh? Suck, efter min och Mias härliga diskussion om Luther vs Oscar Wilde igår vill jag helst bara ligga i rännstenen och titta på stjärnorna, men okej då. Lite musik måste vi ha i alla fall, det här är Lund, inte Sparta.


RSS 2.0