Need a break

Har suttit hela förmiddagen och pluggat International Commercial Law, ett ämne som jag skjutit upp så länge jag har kunnat... Ena delen av tentan kommer gå ut på att kommentera kontrakt och bestämma vilka klausuler som är fördelaktiga för bara den ena parten. Det är jättelätt och logiskt. När man läser svaren. När man inte läser svaren är det svårt att tolka ut så himla mycket alls ur bland alla juridiktermer, allt låter skitbra, bara att skriva på. Tur att jag inte ska bli advokat, jag är alldeles för lättövertalad. I den andra delen får man ett fall där man ska bestämma ifall kontraktet har brutits och i så fall vem som är skyldig vem vad. Vi får visserligen de lagtexter vi behöver, men läraren är ganska militant med hur upplägget på svaret ska se ut och att allt ska hänvisas till rätt lagartiklar, så inget flummande här inte. Dessutom ser han ut lite som Scarecrow i Batman (dock utan masken), vilket gör honom ännu läskigare.

För övrigt hade jag igår min allra sista lektion på Edhec! Efter att hela våren smidigt ha klarat mig undan presentationer, vilket de annars är ganska förtjusta i här, åkte jag naturligtvis på den allra sista. Men det var okej, jag och Malin gjorde den ihop och ämnet var ekologiskt mode, så det var intressant ändå. Dock är jag glad att vi fick börja, annars hade jag blivit livrädd av att alla andra pratade helt fritt! Själv höll jag hårt i mina stödord, men vi fick beröm av läraren i alla fall.

Födelsedagsmiddag för Emma ikväll, ska bli trevligt men annars blir det nog en lugn helg. (Festmässigt, inte pluggmässigt.) Men för er som faktiskt ska festa lägger jag upp den här videon, som innehåller en del användbara tips...


Fin del camino

Jag är en så kallad sträckläsare när det kommer till bra böcker. Jag kan inte läsa ett kapitel varje kväll och sedan lägga ifrån mig boken och sova, det är inte så jag jobbar. Samma sak, har jag insett, gäller visst även för teveserier. Japp, har redan sett allra sista avsnittet av Prison Break, efter att bara på ett par veckor ha följt Michael Scofield och kompani från början till slut. Det var ett medvetet val att "bli klar" med serien, det har varit ett alldeles för stort distraktionsmoment att ha möjligheten att se "bara ett avsnitt till" (eller hur) bara några knapptryck bort. Känns nästan lite tomt nu, meningen är att jag ska fylla den tomheten med tentaplugg... Usch, är sååå omotiverad, men som tur är så är allt över om åtta dagar.

Anywho, måste bara lägga upp en trailer som jag hittade på youtube, till världens bästa trailer-musik, Requiem for a Dream. Med den musiken skulle man kunna få klipp från Antikrundan att se ut som årets blockbuster, allvarligt. Liten varning för spoilers, fast inte så mycket värre än i vilken trailer som helst. Klippen är från säsong ett och två. Enjoy =)


Starta paniken

Kanske lite väl dramatisk rubrik, men nu börjar mina sex tentor som jag ska skriva nästnästa vecka verkligen hoppa upp och bita mig i rumpan. Idag har jag äntligen lyckats sätta mig ner och börja plugga på riktigt, men varenda ämne känns som ett bottenlöst hål av detaljerad information att memorera. Dessutom har vi ett grupparbete nästa vecka, inget avancerat men ändå tidskonsumerande. De närmaste elva dagarna kommer knappast bli mitt livs roligaste, så det är bara att se fram emot den hellediga vecka som följer. Och sen är det bye bye Frankrike för min del! Blandade känslor inför det, men jag sparar den fulla analysen tills jag har mer tid.

Det blev för övrigt ingen utgång i Monaco för min del igår. Efter den överlägset mest förvirrade och stressiga innan-fest-kvällen någonsin (som bland annat innehöll en hel del brister i kommunikationskedjan, jakt på kontantkorts-påfyllning i gamla stan samt en vända på förfesten i typ tre minuter innan vi kom på att vi skulle få springa till tåget) följde jag och Emma vår intuition om att tyda tecknen och åka hem istället. Vissa kvällar är det bara inte meningen. Missade tydligen inte så jättemycket och har pluggat bättre idag, så kudos till mig för ett bra beslut!

Nej, om man skulle fortsätta utforska den spännande världen av konsoliderade balansräkningar. Back to the Gulag...

Es muy caliente

Ni som minns mitt flitiga bloggande under förra tentaperioden tror kanske att frånvaron av inlägg den här gången beror på att jag sitter med huvudet i böckerna från morgon till kväll. Tyvärr inte. På något sätt kommer det alltid upp andra grejer. Som besök från mina au pair-tjejer i veckan till exempel, sämsta möjliga timing eftersom jag då faktiskt var tvungen att plugga. Hade två långa dagar i skolan och dessutom ett prov som gav 30 % av betyget i den svåraste kursen Treasury Management. Provet gick dock strålande, vilket känns bra att ha i ryggen inför tentan. Men bortsett från att jag var tvungen att plugga så mycket var det jättekul att ha reunion i Nice exakt tre år efter första visiten, roligt att ni kom tjejer =) 

Filmfestival i Cannes är det ju också, och det får man ju inte missa när man bor så här nära. Markus, Christoffer, Filip och jag spenderade en mycket varm gårdag med att strosa runt i Cannes och spana efter kändisar. Mina förväntningar var inte jättehöga, för jag visste att George knappast skulle strosa runt ute bland oss vanliga dödliga, så jag blev inte så förvånad över att vi inte såg några superstars. Markus och Christoffer åkte dock tillbaka på kvällen eftersom de lyckats komma in på en privat fest där Kylie Minogue spelade. Inte illa pinkat.

Idag var det meningen att jag skulle plugga hela dagen, men så har det inte blivit... Har smärtsamt svårt för att ta tag i tentaplugget på riktigt, trots att jag försöker strukturera med pluggplaneringar. Jag har till och med gett mig själv Prison Break-förbud! (Det går sådär.) Suck, ska försöka ta mig samman och dunka in lite Strategic Options i skallen nu. Ikväll blir det eventuellt utgång i Cannes eller Monaco.

Sunday

Klart man blir peppad till att blogga mera när jag märker att ni läser och kommenterar, tack homies =) För tillfället ligger jag och latar mig i sängen. Hade varit fantastiskt soft om jag inte höll på att få krupp på att mitt Internet inte vill buffra ordentligt (glöm det mamma, ingen ide att jag försöker förklara). Försöker kolla på Prison Break, men det går jättelångsamt och hänger sig hela tiden, kan se ungefär fem sekunder i taget innan jag måste uppdatera sidan. Efter att ha googlat runt efter tips på diverse forum var jag till och med inne i internetinställningarna och påtade men blev skitnervös efter att ha raderat en massa cookies (dom är väl inget viktiga va?!) så jag gav upp. Säg det inte ens, jag vet, högre makter försöker säga mig att jag ska göra något mer meningsfullt av mitt liv. Kolla på Gossip Girl till exempel, den sidan funkar bättre...

I fredags bestämde jag mig i sista sekunden för att följa med på ett beachparty i Juan-les-Pins som en av skolans föreningar hade fixat. Nästan lite Thailandskänsla, särskilt med tanke på att det var fullmåne. Ägnade en stor del av kvällen åt att spela beachvolley, vilket var väldigt kul och väl värt en stukad tå. Den återhämtade sig under gårdagen och mår under omständigheterna bra. Skulle må bättre om den fick se på Prison Break.

Vad den här söndagen har att bjuda på återstår att se. Uppenbarligen inte Prison Break i alla fall. Michael Scofield, varför har du övergett mig? (Besatt av en teveserie? Jag? Tss, det är väl inte likt mig...)

För att bevisa att jag är kapabel till att byta ämne, här är en bra låt. Det första klippet jag provade funkade visst inte i Sverige, så här är ett nytt försök. Som sagt, mycket bra video också, lite långtråkig i början men det tar sig efter en knapp minut =)Tihi XD

Long time no see

Jag vet, dåligt med uppdateringar. Här kommer en snabbgenomgång av den senaste veckan

- Helgen spenderades i Geneve och var helt fantastisk, hade det så bra! Vädret var kanon och det var jättekul och mysigt att träffa min au pair-familj igen.

- Mycket lektioner i måndags och tisdags, dubbla tretimmarspass. Strategic Options har visat sig vara ett ganska kul ämne medan International Commercial Law är mördande tråkigt. 

- Vår diskmaskin har gått sönder och måste tydligen bytas ut. Vårt kök är numera ett katastrofområde i klass med Tjernobyl. Nej okej, men grejen är att vi måste diska om allt som stod i diskmaskinen när den gick sönder, för det känns inte så fräscht med tanke på att diskmaskinen luktar...inte gott. Så diskhon är lite belamrad för tillfället...

- Fick ett tips om en sajt där man kan kolla på jättemånga teveserier och filmer online, utan att ladda ner något! Vilket har lett till ett mycket ohälsosamt beroende av Prison Break. Bästa serien någonsin, hur har jag kunnat missa den?! Tyvärr får man bara se 72 minuter i taget, sedan måste man vänta en timma, och mina 72 minuter tog precis slut, med två minuter kvar av avsnittet och Lincoln på väg mot elektriska stolen! Snacka om cliffhanger...


RSS 2.0