Happy New Years!

Wow, sista dagen på 2009. Sista dagen på det första decenniet av det andra millenniet. Ikväll blir det middag och förfest hos Sofia D innan vi drar vidare till det obligatoriska kaoset på torget vid tolvslaget. Själv har jag goda aningar inför 2010, har några roliga återföreningar som väntar när jag kommer tillbaka till Lund, det är karnevalsår, och ja, jag har tio miljoner ambitiösa nyårlöften som ska uppfyllas. Återstår att se vad det nya året för med sig, men innan dess är det ju så klart dags för en recap à la Anna av 2009.

Årets komedi: Adventureland

Årets drama: Benjamin Button

Årets actionfilm: Taken

Årets äventyrsfilm: New Moon 

Årets svenska film: Millenniumtrilogin

Årets teveserie: Prison Break (för mig i alla fall, streamade fyra säsonger på knappt tre veckor)

Årets bubblare, tillika årets hottest hottie, tillika årets roligaste i intervjuer: Robert Pattinson

Årets kupp: Brüno på MTV Movie Awards

Årets fenomen, tillika årets Willem Dafoe look-alike: Anna Anka

     

Årets artist: Lady Gaga

Årets låt: Kings of Leon - Sex on Fire

Årets stjärna: Michael Jackson, hans bortgång påminde alla om vilken superartist han var.

Årets grej: Spotify

Årets sjukdom: Twilightfebern (Fanns det egentligen någon svininfluensa?)

Årets what?: Fredspriset till Obama

Årets åsna: Tiger Woods

Årets idiot: Kanye West på VMA's

Och till sist, några roliga citat från året som gått:

"It's Gordon ... Gordon Ramsay?" -- Paris Hilton, asked to name Britain's Prime Minister

"By day I'm a film star, by night my mum nags me to tidy my room." -- Slumdog Millionaire star Dev Patel.

"Well actually, no one seems to really want to commit to me. They just want to be impregnated or bitten. -- Robert Pattinson on why he is single despite the hords of screaming girls.

"We took a ride around the land and it was a loooot of fun." -- Dayana Mendoza, the Venezeualan reigning Miss Universe, enjoys a day out at the "beautiful" Guantanamo Bay.

"Dad would be playing the guitar and we'd be, like: 'Dad, can you stop it? We're trying to watch EastEnders." -- Mary McCartney on family life with Sir Paul.

"What's up London?" -- Britney Spears addressing audience at her show in Manchester.

"I have only two passions: space exploration and hip-hop." -- Astronaut Buzz Aldrin, 79, who is producing a single with rapper Snoop Dogg.

"It's not for the chicken to speak of his own soup." -- Quentin Tarantino, asked if his latest movie Inglourious Basterds was his masterpiece.

"Please pick up after yourself. You left your underwear on the floor again." -- Michelle Obama in a Post-It note to her husband, according to a book on their marriage.

"Sweat is my sanity." -- Sarah Palin on the joys of jogging.

"You can achieve your goal if you persistently pursue it." -- Cha Sa-Soon, 68-year-old South Korean woman who passed her country's written driver's license exam on her 950th try.Gott nytt decennium people!!

Back in da hood

Så var man hemma i Lidköping igen då! De första dagarna har mest ägnats åt familjemys; pepparkaksbak, filmkväll, gos med katten, styla Johans hår... Men ikväll var det dags för första kompisreunionen, och kanske den mest efterlängtade eftersom det är mer än ett och ett halvt år sedan jag träffade Sofie! Så vi gick till den nya skybaren tillsammans med ett stort crew och hade en supertrevlig kväll! Vem hade trott att man kunde gå ut en tisdagkväll i Lidköping?! Inte jag i alla fall. Och imorgon ska vi följa upp med sushilunch. Man behöver inte sjunka ner i det sunkiga hällta hällta-träsket* bara för att man är hemma.

För övrigt, om tomten inte kommer i år så är det Jack Bauers fel. Visst att USA är kinkiga med terrorister, men det får väl ändå finnas gränser...* Hälften hälften [Hällta hällta] : Västgötskt uttryck för att beställa sin korv alt. hamburgare med hälften mos, hälften pommes frites. Uttalas med rullande "l" långt bak i gommen.

On the road

Coolt, Swebus Express erbjuder trådlöst Internet på sina bussar! Kunde inte låta bli att testa, fast egentligen är jag ganska nöjd med att sitta och titta ut genom fönstret på snölandskapet som passerar förbi. Dessutom blir jag lätt åksjuk, så det är bäst att jag fattar mig kort. Bara fem och en halv timma kvar till Lidköping...

Snow, snow, snow

Har precis varit på polarexpedition till mitt förråd. Det slutar helt enkelt inte att snöa, och lagret på marken är nu halvmetertjockt!

 

Utsikt från Casa Anna. Notera att snön nästan når upp till fönstren på bottenvåningen. Visserligen är det lite buskar där under, men ändå. Fortsätter det i den här takten kommer jag att kunna använda mitt fönster på andra våningen som en bekväm dörr när jag kommer tillbaka efter nyår.

Snön har sina fördelar i och för sig, igår var jag och Cecilia på Sankt Hans backar och åkte pulka med kidsen, hur kul som helst. Dessutom var det en fin inramning till den mysiga julmiddagen med au pair-tjejerna som hölls hemma hos Malin på kvällen.

Nackdelen är att jag åker hem om några timmar, och det är jäkligt bökigt att ta sig till stationen i det här vädret. Hundsläde hade varit mest praktiskt, men jag tror inte att Skånetrafiken erbjuder den tjänsten, så jag får hoppas på fyrans buss. Bara att ta sig till busshållplatsen några hundra meter bort blir jobbigt. Man går inte, man pulsar. Jättebokstavligen.

Hej mitt Vinterlund

Wow, det finns nog hopp om en vit jul i år ändå. De senaste dagarna har Lund varit inbäddat i ett tjockt, mjukt snötäcke, och flingorna singlar sakta utanför mitt fönster i skrivande stund, riktig julkortssnö. Bländande vacker, iskall och glittrar i solen, what's not to like...

Igår var en riktig mysdag, äntligen är Anna W hemma från Australien så vi mötte upp för fika, bokjakt, långpromenad och tedrickande, medan vi körde en recap över det senaste året. På kvällen var jag sedan på teater med Mia och några till, och såg en tankeväckande och underhållande pjäs som hette Den Gråtande Polisen. Härligt att bara softa runt och göra roliga saker de här sista dagarna i Lund, i morse mailade jag in den sista uppgiften för den här terminen, så nu är det officiellt jullov!Världens bästa julfilm, hands down!

Ångestskriket

Nej nej, det är inte jag som har ångest. Tvärtom faktiskt, är i eufori över att min dator är tillbaka, virusrensad och välfungerande! Den till och med låter helt annorlunda, det är lite skumt men jag vänjer mig. My baby's back, det är huvudsaken. Mera på pluslistan; imorgon har jag årets sista föreläsning, på torsdag ska jag på teater, ska på julmiddagar på både fredag och lördag, och på söndag ska jag åka hem på jullov och träffa familj och Lidköpings-vänner. Yep, kunde varit värre.

Sofia var här på movienight ikväll, och eftersom filmen var så läskig (den var visst från 15 år och inte 11 såg jag nu, S, some real badass shit ;-p ) så följde jag henne till bussen och passade på att ta en liten kvällspromenad när jag ändå var ute. Gissa om jag blir förvånad där jag strosar i lugn och ro, när jag plötsligt hör flera röster tillsammans ge upp världens vrål lite längre bort! Och inte en gång heller. Det tog någon minut innan jag fattade att jag till slut fått höra det legendariska tentaskriket, som äger rum med jämna mellanrum. Minns att jag läste om det innan jag flyttade hit, men har aldrig hört det förut. Intressant upplevelse, inte riktigt hjärtattacksvarning, men nästan.

Hurricane Bells

Bandet Hurricane Bells som gjorde coola "Monsters" som jag la upp för någon vecka sen har även gjort den här låten, möjligen med musikhistoriens sötaste video. "This Year" heter den, så den passar bra så här i slutet på året. Enjoy!

.

Last week in Lund

Ouch, mitt huvud håller på att sprängas av den dåliga luften i datasalen på alfa, men måste ändå härda ut för att skriva ett snabbt inlägg, man får ju abstinens! I förmiddags blev det en tennismatch med Sofia igen, 4-4. Kul att vi är så jämna, men det är ändå kuligare att vinna, så det får bli till att tjuvträna på jullovet =)

Ikväll är det bokklubbsmöte hos mig, vi är några tjejer som ses en gång i månaden. Elsas Mode har avverkats och ska diskuteras (och dissas hårt, av mig i alla fall). Titeln på nästa bok är "Vår förlorade heder", så jag tror att vi täcker ett ganska brett genre-spektrum... Men det är kul, då blir det att man läser böcker man aldrig skulle ha kommit på att läsa annars.

Kan för övrigt skryta med att igår ha lagat mitt vingliga cykelstyre och den trasiga strömkretsen i baklampan, den senare med hjälp av tejp, några kvistar och högstadiets fysikkunskaper. Lite lätt bakfull dessutom. Shove it MacGyver. 

På söndag åker jag hem på jullov, ska bli mysigt att komma hem till familjen och lilla Lidköping. Har informerats om att gran är införskaffad och inväntar påklädning, julstämningen börjar så smått göra sig påmind. Det är dessutom snö i Lund idag.

Nej allvarligt, det blir jobbigt för städpersonalen om mitt huvud sprängs härinne, behöver frisk luft, nu. Hasta la vista.

A long December

Har bara varit utan dator lite mer än 24 timmar, och jag håller redan på att flippa ur. Min lägenhet känns som en underjordisk bunker utan kontakt med omvärlden, så idag har jag istället varit på UB och pluggat med Sofia. Jag anar att den datalösa perioden kommer att ha positiv inverkan på pluggfaktor och annat, antagligen är det högre makter som har ingripit. Everything happens for a reason heter det ju.

Min engelskakurs som ska vara fokuserad på Business Communication håller för övrigt på och går bärsärkagång bland grammatiken. Hittills har jag klarat mig hyfsat på min engelska utan att kunna analysera skiten ur varenda satsdel på tre olika phrase-levels, thank you very much...

Tack och lov är det onsdag, så So You Think You Can Dance får bli ljuspunkten i tillvaron denna mörka decemberdag, och dessutom är det sprillans nya avsnitt av Scrubs på sexan vid åtta om jag inte misstar mig. Och för att underhålla min lite mer finkulturella sida (om jag nu har nån) har jag gett mig på Pride and Predjudice, den är mer lättläst än väntat faktiskt. Kommer med andra ord att överleva i bunkern åtminstone den här kvällen. So far, so good.

Beyond Hades

Det som inte får hända har hänt, min dator har fått ett virus! Har varit och lämnat in den, men datadoktorn sa att den kunde bli inlagd i upp till två veckor! Två veckor utan dator dammit! Jag vet inte hur jag ska överleva. Och nu pratar jag inte om Facebook och Youtube, jag menar alla de där andra grejerna som man använder datorn till, lexikon, karta, telefonkatalog, allt! Jag vet inte när jag höll i en ordbok senast. Snacka om att mänskligheten har blivit beroende av teknologi de senaste, jag vet inte, fem åren? Åh gud, ingen Spotify... Jag är fortfarande i lite chocktillstånd. Hur som helst, bloggfrekvensen kommer att sjunka lite i ett par veckor, men jag kommer antagligen att bosätta mig i datasalen på Alfa under tiden, så helt tänker jag inte försvinna.

Nu ska jag hem och damma av mina CD-skivor...

Monsters

Det enda som fick mig att överhuvudtaget vakna till liv idag.


Radio Gaga

Hur kan det vara så att orden flödar som ett rinnande vatten när man skriver för sitt eget höga nöjes skull, men när man försöker dryga ut en bajstråkig redovisning bara liiiite, lite till så tar det tvärstopp? Kommer att prata i slow motion imorgon, som tur är så består publiken endast av mina gruppmedlemmar och en videokamera.

Sen har jag dessutom en radiointervju imorgon! Har gått med på att låta Mia grilla mig för att få material att öva klippning på, så det ska inte sändas som tur är. Vill fortfarande sjunka under jorden när jag tänker på den katastrofala intervju jag lät mig övertalas att göra under min allra första vecka som bortkommen extraarbetare i paketeringen på Fazer.

Intervjuaren: "Hur märks det att ni har mycket att göra här i fabriken?"
Jag: "Öhhhh, ja, det kommer ju mycket bröd och så hela tiden..."

Jag var seriöst nära på att säga upp mig efteråt... Men den här gången är jag i alla fall mer insatt i ämnet, temat är Twilight, mycket intressantare än frekvensen av rågkusar i Fazerfabriken.

Nähä, bedtime!


Stand by me

När man får kreativa impulser är det bara att ge efter, det spelar ingen roll om klockan är halv två på natten. Med andra ord är jag lite trött idag, drar omkring här hemma med Oasis på högsta volym och gör mycket långsamma framsteg i mina försök att städa.

Ska även träna på en presentation som jag och min work group ska göra imorgon, för imorrn är det SOL-day 2.0. Den korta förklaringen av den käcka benämningen är att det är en ursäkt för våra Business Communication-lärare att få att skicka ner oss i humanistlabbet för att delta i obligatoriska experiment. Creepy va? Och så ska vi jämföra våra resultat med dem vi fick första terminen, men det är mer för deras benefit än vår.

Har för övrigt glömt att nämna att jag spelade tennis med Sofia i fredags också, men träningsvärken påminner mig... Det var sjukt roligt, vi bollade mest, men i den avslutande matchen lyckades jag faktiskt styra upp 2-2, trots Sofias Sharapova-servar. Så som ett tidigt nyårslöfte har vi bestämt oss för att spela minst en gång varannan vecka i fortsättningen, och nu har jag skrivit det här, så nu är det oåterkalleligt S!


Pepparkaksbak

Himla mysig fredagskväll blev det igår med Sofia och ett stort gäng annat folk hemma hos Karin och Ulrik. Målet för kvällen var att konstruera ett pepparkakshus, och det lyckades riktigt bra, fast själv kan jag bara ta åt mig äran för några av non stop-dekorationerna. Vi hann även med att svära åt Idol för att Calle gick vidare medan Tove åkte ut. (Inte för att jag har varit så insatt, men kollektivt engagemang är alltid medryckande.) När jag kom hem avslutades kvällen med att stå och vinka en stund till Cecilia, som var på fest i huset mitt emot.

Det blir lugnt i afton också, bio med Sofia. Visserligen har jag redan sett filmen vi ska gå på, men man får ju ta en för laget liksom. Det är en stor uppoffring jag gör, själv kommer jag naturligtvis inte alls att få något utbyte en film som jag redan har sett. Jag var väääldigt svårövertalad, och kommer lida mig igenom varje minut av de två timmarna... Typ. You guessed it, självklart är det New Moon.

Nu ska jag ut på promenad. Har hittat ett riktigt smultronställe som jag brukar gå förbi, Klosterängshöjden. Visserligen är det bara en liten kulle, men i klart väder ser man hela Lund, Malmö, bron och ända till Köpenhamn, och i skymningsljus är det magiskt vackert. När man har tur är man helt ensam däruppe med Rolf och Börje och vinden i håret. Det är lite Pocahontas-moment över det. Magiskt.


Rolf och Börje. (Det är inte jag som har döpt dem.) Hittade inga skymningsbilder tyvärr, får ta en själv nån dag.

Frickin' freezing

Snack om att vädret har koll på årstiderna. Igår den 1 december, första officiella vinterdagen, försvann plötsligt den milda höstluften och det blev svinkallt här i Lund. Men det är lugnt, julstämning and so on. Det känns faktiskt som lilla julafton idag, för jag fick inte mindre än tre paket med posten. Som jag själv hade beställt, men i alla fall. Kursboken till Business Communication var väl inte så himla kul i och för sig, men en hårinpackning och Elizabeth Ardens Eight Hour Cream kom från vivamondo.se, inslagna i julpapper till och med. Dessutom fick jag nästa års almanacka som jag har customized själv på personligalmanacka.se, rekommenderas varmt!

Har för övrigt blivit helt beroende av den har låten, lyssnar på den säkert femton gånger om dagen.


Snooze

Whoopsidaisy, råkade visst snooza en timma och tjugo minuter... Inte för att det gör så mycket när man börjar klockan tolv. Skönt att vakna utvilad trots att jag har börjat drömma galet mycket det sista. Igår gick jag omkring med en rosa, ömmande näsa hela dan, har ingen aning om vad jag hade gjort, men det skulle inte förvåna mig om jag hade råkat kasta mig nose first in i väggen i en nattlig vändning i min lilla 90-säng. Utan att vakna, det vore också typiskt mig (som en gång sov mig igenom Frankrikes värsta åskstorm ever - i ett tält).

Igår hade vi intro till nya kursen Business Communication, i tre timmar! Lärarna gick igenom varje tänkbar detalj, medan studenterna skruvade på sig mer och mer. Jag tror inte ens att introt till hela civilekonomprogrammet var så grundligt. Jäkligt obligatoriskt var det också. (Vad är egentligen definitionen på olaga frihetsberövande?!) En massa gruppuppgifter blir det förstås i kursen, as always. Bye bye tidseffektivitet.

RSS 2.0