Boring, tråkigt, ennuyeux

Åh vad jag hatar att packa! Trots att jag flyttar till Lund tidigt i morgon bitti och har massa saker kvar att packa försöker jag mer eller mindre medvetet skjuta upp det. Skulle bara kolla min mail, och helt plötsligt insåg jag att jag hade suttit nästan en timma vid youtube. Hur gick det till?! Jättekonstigt. Sitter och lyssnar på melankolisk dricka te-musik, bäst att jag byter till Cascada eller nåt så att det blir lite fart på mig.

Men om någon annan vill lyssna på dricka te-musik kan jag rekommendera den här låten. Orginalet med Van Morrison är egentligen bättre, men det fanns ingen video med den versionen på youtube, och den här covern är ju roligare att titta på... Oh dear God, trodde att jag var färdig med mina celebrity crushes, men icke. Hundratusentals galna sjuttonåringar kan inte ha fel, det är något särskilt med Robert Pattinson.


It's alive!

Min iPod funkar igen! Tack Gud, tack Allah, tack Buddha, I owe you one! Jag ska aldrig, aldrig mer försöka koppla in den till datorn, det gör inget att den är så dåligt uppdaterad att inte ens Human är med. Har haft min älskade iPod i snart fyra år, och den är som en vän, vi har delat mycket goda och dåliga tider tillsammans, och den är alltid där för mig när jag behöver den. Nu byter jag ämne innan jag blir helt snyftig över en teknikpryl.

Fick mitt mest långväga sms någonsin i morse, ända från Anna W i Australien! (Eller i och för sig kanske jag själv fick några sms från Sverige när jag var i Australien, men det är inte samma sak.) Längtar tills nästa vecka när jag har installerat både mig och min laptop i Lund, och har tillgång till Skype igen.

Regnigt och tråkigt idag, borde passa på att börja packa vilket jag inte har tagit tag i än. Blä. Oh well, just suck it up I guess.

Nej nej NEJ!

Min iPod mår dåligt! Den ville inte uppdatera när jag kopplade in den, och nu har den fastnat i "Koppla inte från"-läget fast jag har försökt stänga av både den och datorn. Ska låta batteriet ta slut och sedan försöka igen, men jag är orolig! Den får inte dö, jag är beroende av den! Gud, Allah, Buddha, hela gänget kom igen jag behöver er!

Countdown

Inte många dagar kvar till flytten nu! Men frustrerande nog får jag inte flytta in i förväg, utan först 1 sept, samma dag som höstterminen börjar. Vilket innebär att jag och pappa måste åka från Lidköping vid fyra på morgonen för att jag ska hinna till mitt intromöte vid åtta, och sedan måste vi ändå vänta till två innan vi får börja flytta in. Känns skitkonstigt att bara åka ner till Lund, gå in i en lägenhet jag aldrig sett förut, ens på bild, och börja hiva in mina grejer. Hade gärna flyttat in den här veckan för att hinna förbereda mig, både mentalt och praktiskt innan skolan börjar. Men okej, chockstart är ju säkert intressant det med.

Snart final i So you think you can dance! Är lite förvånad att Evan har lyckats hänga med så länge, varje gång han ska dansa något untanför sin egen genre sitter jag och håller andan för att han inte ska göra bort sig. Men han vinner på sin personlighet, jämfört med till exempel Brandon som i rättvisans namn är den bästa dansaren, men som verkar lite knepig. Några gamla nummer i repris igår, bland annat min favorit med Chelsie och Mark till Bleeding Love. Tyvärr inte alls lika bra som första gången, de hade ändrat lite detaljer och Chelsie spelade över. Men min senaste favoritkoreografi är ett gruppnummer från tidigare under säsongen, skapat av Hip Hop-genierna NappyTabs.


Breaking dawn

Sitter och varvar ner efter natten med en bit paj, medan morgonstjärnan Venus lyser på en allt blåare gryningshimmel utanför fönstret. Känns konstigt att för bara någon vecka sedan så var det här normal väckningstid för mig, och idag har jag istället nyss slutat jobba. Bröllopsfesten var väldigt trevlig, och med undantag för att jag började förbereda baren för sent, vilket orsakade lite stress i början, så har det gått jättebra. Eller förresten, jag lyckades inte så bra med korvkokningen heller, men sen när har jag någonsin påstått mig kunna laga mat?.. Själva middagen var i alla fall väldigt god, och underhållning bjöds i form av sketcher av toastmastrarna, tal av varierande kvalitet, och a cappella-sång av ingen mindre än Fredrik Kempe, som är god vän med brudparet. All in all var det en rolig kväll, men nu är jag definitivt redo att få några timmars sömn innan det blir för ljust.

Ambulans och Limousine

Våra grannar måste undra vad sjutton det är som händer hemma hos familjen Sundell, ena dagen står det en ambulans utanför dörren och nästa dag en limousine. Det där med ambulansen var bara en dum liten olycka som blev uppförstorad, då är limousinen intressantare. Ikväll är nämligen bröllopsfesten som jag ska vara bartender på, och vi har upplåtit vårt hus till bruden och hennes tärnor att göra sig i ordning i. Det råder organiserat kaos, och jag gör mitt bästa för att hålla mig ur vägen. Är lite nervös inför kvällen, det var ett tag jag stog bakom en bardisk. Det går säkert bra, men jag tänker i alla fall bestämt avhålla mig från alla försök till flairing, vore tråkigt om jag skulle råka kasta en flaska i huvudet på någon.

Ska vara med på bröllopsmiddagen, så jag borde gå och fixa håret nu, men det lär inte ta så lång tid eftersom det inte är så mycket kvar att jobba med. Först dagen efter frisören brukar man ju verkligen se hur det ser ut, och det är definitivt inte de två centimetrarna hon visade mig som saknas, snarare en halv decimeter. Det är långt ifrån kort, men ändå, hade ju lyckats spara ut det längsta jag har haft sen i åttan. Vad är det med svenska frisörer och klippmani, de gånger jag har klippt mig utomlands har jag aldrig blivit missnöjd över för kort hår. Kommer ta mig minst ett år att spara ut det igen. Morr.

Spruced up

Yes, jag överlevde tandläkaren, och jag behövde inte be om bedövning! Det gör faktiskt inte så himla ont att borra, inte på mig i alla fall men det är väl olika. Själva bedövningen däremot gör jävligt ont (svimmade en gång när jag skulle ta bort en leverfläck och slog nästan huvudet i ett handfat) så egentligen kanske det minst smärtsamma faktiskt är att låta bli.

Har även kapat en bit av håret, lite mer än vad jag hade tänkt mig, men det var väl kanske behövligt eftersom jag inte har klippt mig på flera månader. Ljusare blev det dessutom, alltid lika ovant i början. Jag kanske är knäpp, men jag tycker att lite lagom utväxt är snyggare än precis nyblonderat. Oh well, det dröjer inte länge.

Eftersom det är pissväder idag, och jag tycker synd om mig själv som har varit hos tandläkaren (det spelar ingen roll att det inte gjorde så ont, man har alltid rätt att tycka synd om sig själv när man har borrat i en kroppsdel) så tänker jag unna mig själv att bara vara inne och lata mig resten av dagen, sträckläsa och kanske se en bra film eller två. Ibland är det inte så himla dumt med regn.

Bittersweet symphony

Jag blir mer och mer fascinerad av hur vackert Lidköping med omnejd är. Idag var jag uppe på Kinnekulle för att förbereda mig inför lördag, då jag ska vara bartender på ett bröllop på Hellekis säteri. Och det är verkligen ett fint ställe att gifta sig på, det känns nästan lite som engelsk landsbygd med stora gårdar, lummiga alléer och låga stenmurar. Passade på att ta en promenad i skogen innan jag åkte hem, och det var helt magiskt med allt det knallgröna, solen som lyste igenom löven och Vänerns blå vatten som skymtades i bakgrunden ibland. Man förväntar sig nästan att se hober och alver skutta runt bland träden, eller åtminstone att Kevin Costner i full Robin Hood-mundering ska hoppa fram och sno ens iPod för att ge till de fattiga. Vilken naturnörd jag har blivit i sommar, men jag har insett att jag gillar att vara i skogen. Stoppa mig när jag börjar uppvisa fågelskådartendenser.

Hade Bittersweet Symphony med the Verve på repeat hela vägen hem. Kan inte tänka mig någon låt som passar bättre till att köra bil i solsken ute på landet, men det är nog bara för att jag förknippar den med den sista scenen i En Djävulsk Romans.

Men om den här dagen har varit sweet så lär morgondagen bli bitter, tandläkaren klockan 8.45 för att borra... Planerar att inte be om bedövning, (eftersom jag ska klippa mig två timmar senare och helst inte vill sitta och dregla) men vi får se hur tapper jag känner mig när jag väl är där. Egentligen borde jag supa mig full innan som de gjorde på den gamla goda tiden, men det vore synd om tandläkaren borrar i fel tand på grund av min spritandedräkt. Suck, det är väl bara att härda ut. Har jag tur så svimmar jag, det vore himla smidigt.

Bästetisdag

Vilken härlig dag det har varit, fylld med strålande sol och mysiga aktiviteter. Dagen började med en liten roadtrip. Skulle köra lillebror Johan till Korttids, men när vi var nästan framme började radion spela Human med The Killers (nej, jag har inte tröttnat på den) så jag föreslog att vi skulle ta ett extra varv för att lyssna klart på låten. Det slutade med att vi åkte hela vägen över Råda och bort till Tun, halvvägs till Trollhättan! Det var jättesoft att bara köra omkring, och jag hade osannolik tur nog att hamna bakom en långsam lastbil just när vi råkade passera en poliskontroll... Första gången någonsin som jag har kört förbi en poliskontroll, var sjukt nervös när jag såg en av dem sikta med kameran i backspegeln, trots att jag bara körde i 60 på en 70-väg.

När jag väl lämnat av Johan tog jag bilen upp till Råda igen, eftersom jag fått för mig att jag ville gå dagens promenad där istället. För de flesta Lidköpingsbor i min ålder framkallar Rådaskogen smärtsamma minnen från skolans orienteringsdagar, men eftersom jag tillhörde den starkt underrepresenterade minoritet som faktiskt gillade orientering (så himla mycket roligare än att bara springa, det blir ju som skattjakt liksom) så trivs jag tvärtom väldigt bra där. Fast utan karta i handen är jag rätt lost, lyckades såklart irra bort mig från vandringsleden (hur lyckas man?) och gå en omväg på nästan en kilometer... Nåja, extra motion, och så fick jag se tre älgar!

Hem igen för dusch och snabblunch, och sedan hade jag inplanerat en fika med Sofia, som nyss har kommit hem från sitt år som au pair i min gamla familj. Det blev en maratonfika på nästan tre timmar, och det var jättetrevligt att sitta och prata om allt möjligt på Henry's terrass. Lidköping ligger verkligen i framkant när det gäller antal caféer, men Henry's är nog kanske det allra mysigaste.

Och nu är det bara en timma kvar tills den tevekväll jag hade planerat in igår börjar. Ska nog ta och spela lite piano tills klockan blir nio. Har faktiskt gjort lite framsteg i sommar, kan numera Yirumas fina River Flows In You nästan utantill, kan spela Requiem For a Dream med noter, och håller på och jobbar på Bella's Lullaby. 

Så här skulle alla dagar vara!


Clueless

Här har jag gått hela dagen och sett fram emot tevekvällen, först en timma Meet Joe Black (enbart för att Brad Pitt är orimligt snygg i den filmen, det är den långsammaste och längsta film jag har sett, höll på att få nervsammanbrott en gång när jag försökte se hela) och sedan So you think you can dance, och så tillbaka till slutet på Meet Joe Black. Klappat och klart in i minsta detalj. Bortsett från den lilla haken att inget av detta går på teve ikväll, utan först imorgon. Jag har varit helt och hundraprocentigt säker hela dagen på att det har varit tisdag idag! Var så övertygad att jag först trodde mer på att de hade skrivit fel i tevetidningen än att jag hade misstagit mig. Känns oroväckande. På film när någon har slagit i huvudet och folk ska kolla hur illa det är brukar de fråga om personen vet vilken dag det är. Jag kan ju tänka mig hur fel jag skulle svara om jag faktiskt hade en hjärnskakning ovanpå min vanliga snurrighet. Skulle säga typ brunt eller nåt.

Hur som helst, morgondagens tevetips är i alla fall spikat.

P.S. Klippte gräset helt frivilligt idag. Jag kommer komma till himlen när jag dör.

Back to reality

Helt plötsligt känns det officiellt som att de slappa sommardagarna är över, och det är dags att ta tag i sitt liv igen. Den nya terminen närmar sig, och på samma sätt som man har nyårslöften brukar jag ha ny-termins-löften, av väldigt ambitiösa proportioner. (Plugga mer, städa oftare, träna oftare, laga riktig mat, ha bättre koll på ekonomin, inte skjuta upp saker, osv osv osv...) Dessutom är det mycket som ska ordnas innan den första september, varav packning och flyttning förstås är det största projektet.

Den här dagen har hittills ägnats åt att storstäda huset och göra det beboeligt igen, eftersom mamma, pappa och Johan flyttar hem från stugan idag. Är mycket nöjd med min insats, fast mitt eget rum (som bara drabbar mig själv om det är ostädat) ser fortfarande ut som ett bombnedslag. Spara det värsta till sist, det är min filosofi. (Åtminstone tills mina ny-termins-löften träder i kraft.) I vilket fall så har jag gjort mig väl förtjänt av en paus, så nu blir det en promenad med Maria i solskenet.

Freedom

Bye bye Fazer, åtminstone för i år! Är lite kluven inför om jag ska söka dit igen nästa sommar, å ena sidan vill jag gärna ha ett jobb med bättre arbetstider och lite mindre fysiskt arbete, men å andra sidan är det bra betalt och så roliga människor, idag var det städfredag igen och återigen har jag skrattat så att jag har gråtit. (Kvast-limbo, enough said.) Jag fick fortfarande skrattattacker när jag cyklade hem, folk som såg mig måste ha trott att jag var knäpp...

Och nu då? Tja solen skiner och gräset är grönt (och nyklippt, tack pappa, tusen tack) så utsikterna är goda för en helg i stugan med kanske lite golfande och någon sväng i båten. 

Måste äta något först bara, hann inte med det på lunchrasten eftersom jag var upptagen med att konstruera en poängfrågesport med lite roligare frågor än den i Söndagsbilagan. Det blev bra, tror att jag har hittat en talang där!

Thunderstorm and lightning...

...very very frightening. Nej, jag är egentligen inte rädd för åskan, men den är verkligen rakt över huvudet på mig nu, himlen är lilasvart och det spöregnar. Den här sommaren måste ha något slags rekord i antal åskväder. Kanske är det åskans fel att jag har stört ont i huvudet, det eller sömnbrist. Vaknade i soffan förut och trodde att det var imorgon och att jag hade försovit mig till jobbet, den här dygnsrytmen gör mig knäpp. Som tur är jobbar jag sista dagen imorgon, åtminstone för den här sommaren.

In other news, jag har fixat lägenhet i Lund! En etta på Delphi blir det, ska bli kul och intressant att bo själv för första gången. Det var sjukt nervöst att använda köplatsen som jag har haft så länge, men jag tror och hoppas att det är en bra lägenhet som jag kommer trivas i. Fick verkligen Lundalängtan förut efter att ha pratat med Martina, som jag inte har hörts med på länge. Men tyvärr kommer hon inte att vara i Lund, precis som Anna, Luisa och Emelie sticker hon i väg på utlandstermin nu när jag kommer tillbaka, otiming! Men det är lugnt, vi som är kvar håller ställningarna så länge!

Messed up

När man jobbar vid en linje på Fazer där allt går precis som det ska, ska man inte slänga ur sig att det ändå är kul när det krånglar lite för att då får man något att göra. Careful what you wish for and all that... Fast så farligt blev det inte som tur var, de ekologiska skepparhalvorna strulade faktiskt precis så lagom att det varken blev jobbigt eller långtråkigt idag, tiden flög förbi för ovanlighetens skull. Men jag vet inte vad som är med mig denna veckan, varannan dag dödstrött och varannan dag hög på energi (idag var en energidag), och mer snurrig och tankspridd än vanligt oavsett vilket. Har råkat komma åt nödstoppet två gånger på två dagar, det har aldrig hänt förut under mina tre somrar... Misstänker att det är min nya vana med eftermiddagssovande som strular med min hjärna, tur att det bara är två dagar kvar på jobbet.

SYTYCD ikväll, fasen också, jag har råkat se vem som vinner. Well, well det är lika kul i alla fall.


The Half-Blood Prince

 


 - Hey! She's only interested in you because she thinks you're the Chosen One. 
 - But I am the Chosen One.

Betyg: 4/5

Inför nästa storfilm jag ser fram emot har jag svurit en sak för mig själv. Inga teasers, inga trailers, inga sneakpeaks, none, niente, nada. För med så mycket av materialet som jag hade sett på förhand blev Harry Potter och Halvblodsprinsen ett pussel av bitar jag redan kände igen. Därför blev filmen inte lika spännande som den borde ha varit, men jag har bortsett från detta i betygsättningen.

Harry Potter och Halvblodsprinsen är bok nummer sex, och upptakten inför den stora finalen. Boken går huvudsakligen ut på att Harry får lära sig mer om Voldemort och hur han ska kunna besegras genom att Dumbledore visar honom minnen han samlat ihop från folk som kände Tom Riddle innan han blev lord Voldemort. Det låter som en tråkig mellanfilm, men fokus hamnar istället på karaktärerna och det är riktigt underhållande.

I den näst sista installationen i serien märks det tydligt att karaktärerna har vuxit upp, och "snogging" blir ett centralt begrepp i handlingen då det hånglas runt till höger och vänster. Dessa tonårsintriger bidrar med en hel del humor i filmen, inte minst en oförglömlig scen där Ron råkar få i sig en kärleksdryck avsedd för Harry. Den senare har lagt av sig tjurigheten från året innan och istället antagit ett kaxigt självförtroende, vilket också blir riktigt roligt vid flera tillfällen. Både Daniel Radcliffe och Rupert Grint klarar den komiska timingen strålande, och även Emma Watson, som var farligt nära överspel i de senaste två filmerna, tar sig igenom sina scener utan felsteg. Pluspoäng även till Michael Gambon som tack och lov har slopat hippiefasonerna han porträtterat Dumbledore med tidigare. Alan Rickman har en viktig roll och är fantastisk som vanligt, jag vill alltid ha mera Snape i filmerna.

Filmen Halvblodsprinsen är relativt trogen boken, med undantag för att slutstriden kortades ner för att sparas till den sista filmen. Däremot har den dramatiska avslutningen där en viktig karaktör dör tonats ner onödigt drastiskt, antagligen för att hålla åldersgränsen nere. Jag saknade även den roliga inledningsscenen från boken, där en chockad premiärminister får besök av trolldomsministeriets Cornelius Fudge. Överhuvudtaget är nog sexan den mest komiska boken i serien, och även om en del utelämnats har det även lagts till lite nytt i filmen, så det går nästan jämnt ut. David Yates har lyckats göra den mest fullkomliga Harry Potter-filmen hittills och jag har fullt förtroende för att de sista två filmerna (bok sju delades upp) ska bli lika bra.

Ett önskemål inför de avslutande filmerna dock, för guds skull Dan, spara ut håret lite!

Creepy

Lång seg kväll på jobbet. På vägen hem började det regna, så jag stannade för att ta på min regnjacka. Inte förrän jag hade stannat insåg jag att jag var precis vid kyrkogården. Mumlade på skoj en tyst vädjan till alla spöken att hålla sig borta en minut. Som svar slocknade gatlampan framför mig... Och nu drar det ihop sig till åskstorm, om strömmen går flippar jag ur! Nu varvar jag ner med slutet på Casanova innan det är dags att sova några timmar och sen åka tillbaka till jobbet igen.

24 h i Gbg

Yes, igår var det äntligen dags för min och Marias efterlängtade biodejt, efter mycket planerande med våra respektive scheman. Harry Potter och Halvblodprinsen var det som avverkades, och den var ungefär som förväntat, eventuellt dyker det upp en recension imorgon. Men innan filmen hann vi både med en glass i solskenet på en jättemysig höjd med utsikt över Linnégatan och middag på en inte helt fantastisk Thairestaurang. Allt som allt var det en härlig dag och vi passade på att babbla av oss om allt mellan himmel och jord, så där som det blir när bra vänner inte har setts på länge. Nästa biodejt är redan inbokad, New Moon som kommer i november. Looking forward to it!

Thank God it's friday

Och tack även för att arbetsdagen är över. Precis så rolig som förra fredagen var, så inte rolig var den här. Jag fick städa maskinen för skivat bröd, vilket verkligen är nitlotten eftersom det är bökigt, jobbigt, kladdigt och krångligt. Massa små svåråtkomliga ytor som ska torkas, och hur man än bär sig åt lyckas man alltid skita ner de ytor man redan städat så att man får göra om. Det skulle vara en utmaning för en mer praktiskt lagd person är mig, och för egen del är det jämförbart med ett mensatest för Paris Hilton eller en vit månad för Pete Doherty. Men ni som köper skivat bröd från Fazer i veckan kan göra det i trygg förvissning om att det har packats i en kliniskt ren maskin, man skulle kunna förvara donationsorgan i den om man ville. Fast det skulle förstås vara väldigt äckligt.

Nu ska jag snart springa iväg till bussen och åka till stugan. Havskräftor ikväll, yummy yummy!

Dementi

Ni som har läst mina kommentarer till de senaste inläggen blir säkert en aning förvånade över de lätt schizofrena tendenser som (förhoppningsvis) inte synts till förut. Det är dock inte jag själv som har skrivit dessa kommentarer, min kära moder glömde ändra det förinställda namnet när hon kommenterade, så signaturen "Anna, lifeonvenus.blogg.se" hör i ett antal fall till henne och inte till mig. Vi ska ha en liten Internetlektion i helgen mamma...

Har precis gått upp efter en liten nap och är helt snurrig, jag är inte skapt för att sova på dagen... Skulle egentligen jobba kväll imorgon, men eftersom jag fick byta till förmiddagsskiftet tänkte jag att det var bäst att grunda med lite extra sömn. Ska släpa mig ut på en promenad nu så att jag hinner utnyttja det fina vädret. Ska bara kolla eeeeen gång till på Kayla och Kupono först.


Kayla & Kupono

De gjorde det igen, Kayla och Kupons dansnummer tog andan ur mig den här veckan också. Dansen handlade om beroende, och jag fick kalla kårar av hur starkt det var, a-freakin-mazing! Mia Michaels koreograferade så klart, människan är galen men hon är ett geni.Förresten tror jag att Tyce flirtade med Jason, får domare göra så? Nu blir det rysk folkdans med Jeanine och Philip!

Prayer for the weekend

Vilken mysig dag det har varit! Först åkte jag till Vänersborg och hämtade upp Amanda, och sedan åkte vi till Överby. Det har verkligen blivit bra sen de gjorde om där, och det fanns mycket höstnyheter i butikerna. Vi shoppade i några timmar och tog sen en fika innan vi åkte en sväng in till Trollhättan, och därefter tillbaka till moster Mona som hade lagat kycklingpasta. Sen körde jag hem igen med the Ark och the Killers på högsta volym, och gjorde mitt bästa för att hålla någorlunda laglig hastighet på den breda vägen. Nu är jag helt slut, shopping tar på krafterna! Kanske lika bra att jag tar en tupplur innan So you think you can dance, imorrn har mamma bilen så det blir till att cykla till Fazer. Tur att det är helg snart.

On the road

Idag blir det en sväng till Överby för shopping med kusin Amanda, jättekul! Ser nästan lika mycket fram emot körsträckan, jag älskar att köra den vägen, särskilt som pappa var snäll nog att byta bil med mig i morse. Inget ont om mammas bil, den har ju fyra hjul och så, men ingen CD-spelare och typ en hästkraft. Tisdag är det också, så det är So you think you can dance ikväll, gud vilken bra dag det här känns som!

Gräsklipparhelvete

Av alla hushållssysslor man kan, och bör göra med jämna mellanrum, måste gräsklippning vara den värsta. Missförstå mig rätt mamma och pappa, så klart att jag hjälper till, jag vill bara förklara på en skala från ett till bära betonggrisar hur mödosam arbetsinsats jag upplever att det är.

För det första ska man få igång skiten, det är inte det lättaste. Ena handen måste hålla in en pinne som är någon sorts dödmansgrepp, så det där härliga farbror Melker-rycket måste göras enhändigt med den andra handen. Snöret är så långt att man nästan måste gå ner i brygga för att lyckas. Dessutom måste man hålla en fot på gräsklipparen för att den ska stå still när man rycker. Där nånstans protesterar mitt balanssinne och tycker inte alls att denna postion ska gå att genomföra ståendes. Så för varje misslyckat ryck (och det blir ett par hundra) måste jag ta två steg tillbaka och hämta balansen innan jag försöker igen. Samt ta ett djupt andetag och räkna till tio för att tränga undan tankarna på att hämta motorsågen, säga att det var en olycka och be om en åkgräsklippare istället.

När fanskapet till sist mullrar igång är det bara själva klippandet kvar. Tyvärr växer vårt mutantgräs så mycket att en lie hade varit ett lämpligare redskap för att röja de senaste dagarnas uppväxt. Men i brist på liar får man försöka i alla fall. Några fotbollsplansränder blir det definitivt inte, snarare tror jag att mönstret i gräset skulle se ut som abstrakt konst från tillräckligt hög höjd. Trögt som attan är det att skjuva runt skrothögen och jag känner mig som en idiot när jag till grannarnas underhållning försöker mig på en sexpunktsvändning varje gång jag kommer till en ände på gräsmattan.

På plussidan så känner jag mig nöjd med mig själv i minst en vecka när jag väl har gjort det.

Ville bara dela med mig.

Into the night

Det märks att året börjar gå åt andra hållet, helt plötsligt är det mörkt på kvällarna igen och hösten närmar sig med stormsteg. Imorgon börjar mitt bostadsletande på allvar eftersom jag får börja boka bostäder igen efter att ha varit vilande under min utlandstermin. Uusch, jobbigt. Men när allt väl är ordnat ser jag fram emot att komma tillbaka till Lund igen, det ska bli jättekul! Har till och med surfat in på Gerdahallens schema för att se vilka danspass som erbjuds i höst men det är fortfarande bara sommarschemat som ligger uppe. Hoppas på att fredagsfunk med Glenn är kvar, men är å andra sidan lockad av både Sofias och Annikas dansskolor. Det blir ett senare projekt. Jag har andra projekt med större prioritet, leta bostad som sagt, plus att det börjar kännas som läge att ta reda på vilket datum skolan börjar...

Sunday

Usch, jag gillar verkligen inte att jobba eftermiddag, kan inte slappna av på hela förmiddagen. Fast en golfrunda med mamma och pappa lyckads distrahera mig lite, jag vann ronden med 19 poäng på nio hål och slog en drive som definitivt platsar på min topp tio-lista, så det var inte helt illa pinkat. Lunch i mysiga Spiken hann vi också med.

Lite mindre trevliga nyheter då, min granne verkar ha börjat spela saxofon och det låter som om någon misshandlar en tjurkalv. Eller så hämnas han bara för alla gånger jag har hamrat på pianot under sommaren. Hoppas verkligen att han är kvällstrött. Och morgontrött, jesus annars är det ännu värre. Nu måste jag fixa min matlåda innan jag åker till jobbet.

Sovmorgon

Gud i himmelen vad skönt det var att sova ut idag! Sov över tolv timmar och var fortfarande trött när jag vaknade vid elva, men det var för fint väder för att inte gå upp! Nu virrar jag runt här hemma och försöker få huset i någorlunda beboeligt skick efter att ha skjutit upp städning och disk under veckan, sen blir det Kållandsö igen.

RSS 2.0