Gräshoppsinvasion?

God morgon! Igår när jag skulle gå och lägga mig hände något väldigt skumt. Precis när jag skulle släcka lampan fick jag syn på en knallgrön liten gräshoppa som satt på väggen i mitt sovrum! Blev helt paff, jag har inte sett en gräshoppa sen jag hade mjölktänder. Men största frågan är förstås hur i H-E den hade kommit in i mitt rum?! Hade inte varit så kul att vakna med den i pannan, så jag löste situationen ganska odiplomatiskt med hjälp av en toarulle... Hoppas att han inte har en massa kusiner som blir förbannade och bestämmer sig för att invadera nu.

Drama drama drama

Hur är det ens möjligt, precis när det är som allra mest spännande i Project Runway blir skärmen helt svart! Som tur var kom bilden tillbaka innan slutet. Så Christian stod som vinnare i slutet i alla fall, det var han faktiskt värd. Han har varit den jämnaste i tävlingen och är sjukt begåvad för att bara vara 21 år! Dessutom har han potential att bli en fantastisk modepersonlighet, jag hoppas på ett gästspel i Ugly Betty!

Uppdatering: Christian gjorde faktiskt ett gästspel i Ugly Betty, shit vilken intuition jag har! Ring mig så kan jag läsa upp ditt horoskop från Expressen och säga om det stämmer eller inte, 500 kr/samtal.

Projekt Runway

Åh, nu när jag har sett visningarna så ångrade jag mig, Jillians kollektion var snyggast! Fast alla tre var jätteduktiga, gud vad kul det skulle vara att kunna sy så bra! Såg reklam för nya Top Model förut förresten, det ska visst vara med en transvestit i år hörde jag! Spännande spännande...

En soft regnig dag

Vad gör man en dag när allt är grått och trist och utsikten från loftgången ser ut som "Ryssland i Lilja Forever"? Man ägnar en hel dag åt att softa med en kompis så klart. Anna W har varit här hela dagen, och vi har kollat i fotoalbum, lunchat på stan, lyssnat på Coldplay, druckit te och skrattat åt youtube-klipp. En sån dag måste avslutas med en bra film, så just nu kollar jag på spännande Double Jeopardy. Älskar alla filmer där Tommy Lee Jones spelar polis, fast bäst är förstås Jagad! Sen blir det sista avsnittet av Project Runway. Jag hejar på Christian, han är dryg men han är bäst.


Bye bye Big ShotsSuck, i början av sommaren trodde jag mig ha funnit en ny favoritseris i Big Shots. Tyvärr blev manuset mer och mer urflippat och jag började förstå varför serien lades ner efter första säsongen. Ikväll sändes sista avsnittet och jag hade i alla fall hoppats på ett snyggt avslut men nähäpp. Många lösa trådar, antagligen eftersom man inte visste om det skulle bli en andra säsong, och största besvikelsen är att Lisbeth och Duncan inte fick leva lyckliga i alla sina dagar till slut ändå.

Men det har ändå varit en mysig kväll eftersom Sofia kom över på tacomiddag. Dessutom hjälpte hon mig att kolla upp sånt som jag är nervös för att jag inte har koll på inför utlandsterminen, så det känns lite bättre nu, tack Sofia =) Nu ska jag kolla på So you think you can dance, heja Twitchington!

Lunnafrukost

Så var man tillbaka i Lund igen då! Det känns som ett kort gästspel, utlandsterminen i Nice hägrar inte alls långt borta och jag vet att hösten bara kommer att svischa förbi. Tanken är dock att jag ska hinna med 30 högskolepoäng franska under svischandet. Kursen börjar på måndag, (är inte helt hundra på att jag har kollat upp rätt kurs, men det lär jag väl märka) och det är som att vara ny i skolan, jag känner ingen. Och det är ju kul. Inte. Jo det är det när man väl lär känna nya människor, men inte under första tafatta vart-ska-jag-sätta-mig-hej-jag-heter-Anna-dagen. Men det är en vecka fram tills dess, och jag har typ tusen små löjliga ärenden att göra innan dess. Vilket knappast förenklas av att mitt bakdäck på cykeln är platt som Holland och mitt bästa pumpställe har tagit bort pumpen. Som en modern och självständig kvinna ska jag dock klara av denna kris helt själv. Jag ska ställa mig vid en mack och se hjälplös ut. Nej jag skojar, jag ska köpa en cykelpump. Och med tanke på att jag ska GÅ hela vägen till ÖB till fots är det bäst att jag ger mig av nu så att jag kommer hem innan kursen börjar på måndag.

Hasta la vista


HårinpackningstipsFörra veckan var jag i Göteborg och shoppade med Emelie, och vi hamnade i en affär där de sålde frisörsalongsprodukter. Eftersom mitt hår har sett väldigt slitet ut det senaste fick jag ett infall och frågade den mycket välsminkade killen i kassan om han hade någon riktigt bra inpackning. I vanliga fall är jag ganska skeptisk mot dyra produkter eftersom man inte vet vad man får för pengarna förrän man har provat. (Länge hade jag en cynisk föreställning om att allt var samma gegga fast i olika förpackningar). Men han rekommenderade en gul burk från L'oréal professionals som han påstod var den absolut mest överlägsna. Så jag bestämde mig för att chansa, och ingen blev mer förvånad än jag när den faktiskt funkade helt fantastiskt! Mitt hår blev mjukt och glansigt trots att jag bara hade i den i ett par minuter. Så om du har skadat eller slitet hår, testa den här innan du ger upp hoppet! Finns bland annat på lyko.se

Miu Miu-klänning

Tidigare i våras dök det upp en kjol på Topshop som påminde om Miu Mius söta vippiga klänning med ränder i marina färger. Kjolen hajpades snabbt bland bloggarna och försvann lika kvickt ur affärerna. Men för dem som gillade klänningen finns nu ett mycket mer snarlikt alternativ på chicy.se. Fyra veckors väntetid är vad som gäller om man vill lägga beslag på en, men visst är den söt?

 

                      Original                                                                Kopia

The Dark KnightEfter en hel del tjat från min sida lyckades jag igår släpa med mina föräldrar till bion för att gå på nya Batmanfilmen. Helt motvilliga var de förstås inte, pappa gillar action och mamma följde med för att få se Heath Ledgers sista roll. Själv hade jag skyhöga förväntningar, filmen har fått lysande kritik och ligger för tillfället trea på imdb.coms lista över de bästa filmerna genom tiderna. Dessutom älskade jag Batman Begins och kunde knappt vänta på att få se fortsättningen. Varning för spoilers i resten av texten!

När jag tänker tillbaka på filmen idag så hade den alla förväntade ingredienser. Bra skådespelare, mycket action, nervpirrande spänning, några komiska poänger och en del överraskningar. Dessutom spelade det klassiska Batman-temat om den inre kampen mellan gott och ont en central roll, särskilt  i och med uppkomsten av skurken Two-Face. Trots alla dessa ingredienser var jag besviken igår när eftertexterna började rulla och jag ska försöka reda ut varför.

Den förra Batmanfilmen överraskade mig positivt dels eftersom den var så realistisk, och dels för att den var så genomtänkt. Återkopplingar gjordes, trådar knöts ihop och bitarna föll på plats i slutet, bortsett från en lagom liten cliffhanger inför nästa film. Perfekt, me like. The Dark Knight däremot är mer ologisk, rörig och kaotisk. Detta beror förstås på att Jokern, som är den största skurken i filmen, inte har några klara motiv förutom att skapa kaos och locka fram de mörka sidorna i Gothams befolkning. Vändningarna är snabba och många, och jag skulle nog behöva se den en gång till för att helt hänga med i svängarna, men en sak retade mig väldigt mycket och distraherade mig i slutet. Varför valde Batman, tvärtemot vad han hade sagt, att rädda Harvey Dent istället för Rachel?

Filmens stjärna är Heath Ledgers Joker, men på andra plats kommer inte Batman, utan Aaron Eckhart som Harvey Dent. Han är som klippt och skuren för rollen som Gothams vita riddare (särskilt hakan), och gör även han ett bra jobb, men vad hände med Christian Bale? Batman hamnar i skuggan av dessa två, och ännu mindre får vi tyvärr se av Bruce Wayne. Jag älskar Waynes täckmantel som likgiltigt charmig, bortskämd (och snygg!) överklassbrat. De två roligaste scenerna i filmen är dubbeldejten på restaurangen, och dialogen mellan Bruce och Gordon efter att Bruce krockat sin Lamborghini för att rädda Harvey Dent. Michael Caines Alfred bidrar också med några komiska ljusglimtar i denna annars så nattsvarta film.

Men the Dark Knight är ju inte heller avsedd att vara en komedi. Slutet lämnas relativt öppet, och mycket tyder på att ännu en film kan vara på väg. Det sista vi ser av Jokern är hängandes utanför en byggnad, så man kan undra om någon annan kommer att ta över rollen eller om han kommer utelämnas ur manuset på grund av Heath Ledgers tragiska död. Two-Face försvinner däremot ur handlingen efter ett förvånansvärt kort gästspel. Jag hade annars gärna sett honom återkomma i nästa film. Där bjuds det förhoppningsvis också på mer än en kort glimt av Cillian Murphy som Scarecrow.

Nej, trots en lång recension av filmen kan jag fortfarande inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker. Summan av delarna är bättre än helheten. Men som sagt, det skadar ju inte att se den igen!

Tillbaka igen!

Det är helt ofattbart att sommaren redan är slut. Det känns som att jag inte har hunnit med någonting, men det har ändå varit så himla skönt att vara ledig. Det är inte förrän man kan koppla av helt som man inser att man faktiskt är ganska stressad som student. Inte för att man faktiskt GÖR så värst mycket, men på grund av allt som man BORDE göra... Ny hösttermin är som en liten nyårsafton för mig, jag sätter upp mycket ambitiösa planer för "Mitt Nya Liv". Plugga mer, laga riktig mat, städa oftare, få saker gjorda istället för att oroa mig för dem, träna mer, se mindre på teve, lägga mig tidigare på kvällarna, göra en budget (och faktiskt följa den) osv osv osv... Bra att jag inte lägger ribban för lågt i alla fall, vi får väl se hur det går!

Den här hösten kommer till fullo ägnas åt Projekt Franska. Tanken är att jag efter en termins högskolestudier ska kunna prata detta språk i princip flytande. Just nu känns det som Mission Impossible (det heter samma sak på franska, Misjåån Ampåsiibl), men som lite lagom motivation så ska jag till våren spendera en termin i Nice. För att plugga ekonomi. På franska. Så med andra ord, om jag inte klarar detta Misjåån Amposiibl så kommer jag istället för att njuta av en vår vid rivieran få sitta och råplugga hysteriskt med ett lexikon i ena handen. Not quite what I had in mind.

Men än är det sommarlov, och jag har några dagar kvar i Lidköping innan jag åker tillbaka till Lund och allvaret börjar igen. Och det är ju alltid något.


RSS 2.0